?>
Csapó Gábor: Akinek nálam szebb élete volt, az festi magát

Mindent elért a vízben, ami elérhető, a Gyarmati Dezső-féle aranycsapat meghatározó pólósa volt, de ez – már megbocsásson érte – csak része Csapó Gábor hét évtizedének. Mindig történt vele, miatta valami, mint a tehetséges emberekkel általában. És persze rendre leszűrte a tanulságot, emlékei nem csupán érdekesek, továbbgondolásra is érdemesek. Nem beszélve arról, hogy nem fényezi magát, tudja – ki ő. Miközben úgy tartja: akinek nála szebb élete volt, az festi magát.

Nemzet Sportolója: Faragó Tamás hivatalosan is tag lett

A Magyar Közlönyben csütörtökön jelent meg, hogy a kormány a sporttörvény alapján – megismerve és tudomásul véve a Nemzet Sportolóinak javaslatát – Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó részére a Nemzet Sportolója címet és az azzal járó életjáradékot adományozza.

Valahogy szerette, ha agyba-főbe lövik – Molnár Endre 75 éves

Vízbe már nem hajlandó menni, azt mondja, ázott eleget játékosként, ráadásul meglehetősen aktívan tette. Bizonyság rá, hogy mindmáig a világ egyik legjobb pólókapusaként tartják számon, bár ezen a megállapodáson csak mosolyog, na ja, van mire szerénynek lennie. Meggyőződése, hogy sohasem kapott gólt, de legalábbis nem emlékszik rá – a másik oldal, hogy arra sem, amikor például öt másodperc alatt három lövést védett. Főállású nagypapa, ebben a műfajban klasszisnak érzi magát, csodálja is, hogy még nem válogatták be. Molnár Endre 75 esztendős.

Nemzet Sportolója: Örülök Faragó Tamásnak, mert rendkívüli sportember – Schmitt

Kárpáti György júniusi halála után új tagot kellett választaniuk a Nemzet Sportolóinak, mivel ismét – az idén már másodszorra – tizenegyen maradtak.  A tagok egy másik korábbi vízilabdázót, Faragó Tamást választották meg a Nemzet Sportolójának. Az NSO Tv stábja ott járt, amikor Szabó Tünde sportért felelős államtitkár bejelentette az eredményt, illetve Schmitt Pál is elmondta nekünk véleményét a szavazással kapcsolatban.

Nemzet Sportolója: Legalizálták, amit eddig is tudtam – Faragó

A Nemzet Sportolójának megválasztott Faragó Tamás elsőként a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a tagság döntését követően.

Nemzet Sportolója: Faragó Tamást jelölték új tagnak

Kárpáti György júniusi halála után új tagot kellett választaniuk a Nemzet Sportolóinak, mivel ismét – az idén már másodszorra – tizenegyen maradtak. Ugyan nem volt törvényszerű, hogy a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó helyett egy másik vízilabdás kiválóságnak kell átvennie a stafétát, a tagok mégis így döntöttek, és Faragó Tamást választották meg a Nemzet Sportolójának – tájékoztatta a Nemzeti Sportot Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Öntörvényű volt, és nem megvehető, sportdiplomataként tette, amit kellett

Játékosként főiskolai világbajnoki ezüstérmes, olimpiai kerettag volt Salamon Ferenc, aki játékvezetőként, majd elsősorban sportdiplomataként tett sokat a vízilabdáért: 28 évig volt a világszervezet, a FINA és 34 évig az európai szövetség, a LEN technikai bizottságának tagja, ma is a FINA mastersbizottságának aktív szereplője. A sportági Hírességek Csarnokának tagja, a Szent János Kórházban 62 éve dolgozó belgyógyász június 9-én lett 90 éves, de fittségét látva a Vári Attila által neki kívánt újabb 90 év sem elérhetetlen.

Gyász: Kárpáti különleges személyisége volt a magyar vízilabdának – Faragó Tamás

Ahogyan arról beszámoltunk, nyolcvannégy éves korában elhunyt a háromszoros olimpiai bajnok egykori vízilabdázó, Kárpáti György. A Nemzet Sportolójára Faragó Tamás, Kemény Dénes és Szabó Tünde emlékezett a Nemzeti Sportnak.

Faragó Tamás: A vízilabdát a huszonegyedik század sportjává kellene átalakítani

Faragó Tamás, a szavazás győztese, a nagy generációk közötti összekötő kapocs vallja, az élet célja nyomot hagyni magunk után.

Vízilabda: Faragó Tamás már 38 éve is a világ legjobbja volt

Őrülten izgalmas volt, méltó a tét nagyságához. Bár Faragó Tamás viszonylag meggyőző – hárompontos... – fölénnyel nyerte meg a Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet és az Origo szerkesztősége által kiírt és a kiadónk által felkarolt „A pólósok pólósa” szavazást, a második helyen Kásás Tamás egyetlen szavazattal előzte meg Gyarmati Dezsőt. Három korszak három gigásza, sohasem játszhattak egymással, egymás ellen, de bármelyikük is győzött volna, nem mondhatnánk, hogy melléfogott a zsűri.

Vízilabda: oktatófilmmel segít Faragó a magyar szövetségnek

A Magyar Vízilabda-szövetség csütörtöki beszámolója szerint az olimpiai bajnok Faragó Tamás különleges oktatófilmmel segíti a magyar vízilabdát, hiszen a szervezet rendelkezésére bocsátotta azt a filmet, amelyet vele egykor az Egyesült Államokban forgattak, s a sportág alapjait mutatja be a tanulni vágyóknak és az érdeklődőknek.

Képek: újra korábbi iskolájukban az olimpiai bajnokok

„Tanuljatok!” – Liu Shaolin Sándor biztatott így a Csanádi Árpád Sportiskola, Általános Iskola és Gimnázium pénteki rendezvényén, a Csanádi-napon, amelyen az alma mater korábbi diákjai, későbbi olimpiai bajnokok és az iskola tanulói ünnepeltek együtt – a „régiek” adták át a jutalmakat a mostanság a sportban jeleskedőknek.

Nemzet Sportolója: ki lesz az új tag? Ön kit választana?

Kulcsár Győző halálával tizenegyen maradtak a nemzet sportolói, az illusztris társaság tagjai leghamarabb október végén választhatnak új tagot.

Női vízi Eb: Eklektikus a csapat, vannak ügyeletes zsenik – Faragó

Faragó Tamás úgy látja, a női válogatott a fiatalítás folyamatában is képes lehet jó eredményre a barcelonai Európa-bajnokságon.

Vízilabda: Tarhás emberek, nem a vízilabda jövője érdekli őket – Faragó

A nők fogják megmenteni a vízilabdát, nyáron kellene rendezni a bajnokságokat, és el kellene zavarni a „tarhás” vezetőket – ismét megszólalt Faragó Tamás, aki 10-15 éve mondja folyamatosan, hogy veszélyben van a sportág.

Férfi vízi: újabb hat magyar a Hírességek Csarnokában

Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán személyében újabb hat magyar vízilabdázót választottak be a sportág hírességeinek csarnokába.

Elismerés: Czibor, Faragó és Taróczy is díszpolgár lesz

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésének zárt szakaszában tizenhárom embernek ítélték oda a Budapest díszpolgára elismerést.

Vízilabda: egyetemi-főiskolai bajnokság a reform jegyében

A sportági reformelképzelések kipróbálására is módot kínál az első magyar egyetemi és főiskolai vízilabda-bajnokság, amelyet szombaton és vasárnap rendeznek meg a Komjádi uszodában.