Úszás: Hosszú nyerte a nyitó számot a Bajnokok Sorozatában

Történelmi győzelmet aratott Hosszú Katinka, ő nyerte meg ugyanis a Bajnokok Sorozata elnevezésű úszóviadal első versenyszámát.

Úszás: Kínában rajtol a Bajnokok Sorozata – Hosszú is indul

Szombaton a kínai Kuangcsou (Kanton) városában elrajtol az úszó Bajnokok Sorozata: a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA által életre hívott versenysorozat összdíjazása 3.9 millió dollár, Kínában egyedül Hosszú Katinka képviseli a magyar színeket.

Vízilabda: módosított a FINA a kiemelésen, a 3. kalapban a nők

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA elkészítette, szerdán közzétette, e hét végén pedig módosította a júliusi kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokság vízilabdatornájának kiemelését.

FINA: az ügyvezető igazgató Orbán Viktorral tárgyalt

A hazánkban a következő években megrendezendő rangos nemzetközi vizes sporteseményekről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Cornel Marculescuval, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) ügyvezető igazgatójával péntek reggel Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Hosszú Katinka: Jobban tudom hallatni a hangom

Az olimpiai arany gyerekkori álma volt, és miután megvalósult, társaiért és a sportágért is tenni akar: Hosszú Katinka üzletasszonyként, az új sorozat egy klubja tulajdonosaként is bizonyíthat a medence mellett.

FINA: szabadon választhatnak versenyt az úszók, de...

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elismeri, hogy az úszók szabadon dönthetnek arról, milyen versenyen indulnak, ugyanakkor az egyes viadalokon elért eredményeket, rekordokat csak együttműködés, előzetes engedélyezés esetén ismeri el.

Úszás: Hosszú Katinka két szóval „üzent” a FINA-nak

A FINA-díj 2010 óta íródó történetében Hosszú Katinka negyedszer lett a világ legjobb női úszója. Az elismerés átvétele után üzent is a szervezetnek.

FINA: Hosszú az év úszója, a férfi pólósoké az év csapata

Hosszú Katinka lett az év női úszója, a magyar férfi vízilabda-válogatott lett az év csapata a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetségnél (FINA). Hosszú edzője, Petrov Árpád és a férfiválogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás lettek az év edzői.

FINA: elsiették a bejelentést a budapesti rendezéssel kapcsolatban

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA elsiette a bejelentést, miszerint Budapesten rendezik az újonnan induló elitsorozat egyik állomását.

Úszás: Budapest is házigazdája lesz az új szupersorozatnak

Budapesten lesz az egyik állomása a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) újonnan induló elit úszósorozatának.

Úszó-vb: látványos magyar stand a FINA-világkiállításon

Látványos standot állított fel a magyar küldöttség a kínai Hangcsou városában sorra kerülő rövid pályás úszó-világbajnokság előtt a FINA – azaz a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség – úgynevezett világkiállításán.

Úszás: Hosszú Katinkáék és egy szervezet is perli a FINA-t

Három úszó, Hosszú Katinka, Andrew Michael és Tom Shields beperelte a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezetet, a FINA-t – adta hírül a swimmingworldmagazine.com nevű portál.

Úszás: nem felelt volna meg a torinói verseny a FINA szabályzatának

Az Olasz Úszószövetség által tervezett, végül azonban lemondott torinói verseny nem felelt volna meg a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA szabályzatának.

Úszás: Csak annyit tudok mondani, köszönöm a FINA-nak – Cseh

Mint beszámoltunk róla, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA fenyegetését követően az Olasz Úszószövetség úgy döntött, mégsem rendezi meg az Energy for Swim 2018 elnevezésű viadalt, amelynek december 20-21-én Torino adott volna otthont. Az eseményen számos klasszis indult volna, így Cseh László is, aki finoman szólva sem repesett az örömtől a hír hallatán.

Úszás: hatott a fenyegetés, nem lesz verseny Torinóban

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA fenyegetését követően az Olasz Úszószövetség úgy döntött, mégsem rendezi meg az Energy for Swim 2018 elnevezésű viadalt, amelynek december 20-21-én Torino adott volna otthont.

Úszás: támogatja Hosszú tervét a szövetség elnöke

A Nemzetközi Úszószövetség eltiltással fenyegeti azokat a sportolókat, akik rajthoz állnak a szervezet által el nem ismert International Swimming League december 20-21-ei nyitó versenyén, amelyen Hosszú Katinka is el szeretne indulni. A magyar szövetség elnöke a DIGI Sport híradójának azt mondta: támogatja háromszoros olimpiai bajnokunk tervét.

Vízi: a magyar válogatott az év csapata, Märcz a legjobb edző

A hazai szövetség elnöki pozíciójából távozó Kemény Dénes tájékoztatása szerint a FINA a magyar vízilabda-válogatottat választotta meg a 2018-as esztendő legjobb férficsapatának, míg Märcz Tamás szövetségi kapitányt a férfiegyüttesek legjobb edzőjének.

Úszás: új székházba költözött a 110 éves FINA

A svájci Lausanne-ban új székházba költözött az idén 110 éves FINA, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség.

Úszás: példátlan siker – Budapesten tartotta éves kongresszusát a LEN

Budapesten tartotta éves kongresszusát az Európai Úszószövetség (LEN), aminek kapcsán a küldöttek számára kiderült: a Duna Aréna nem csupán sportversenyek megrendezésére alkalmas, de tökéletes helyszín egy ilyen eseménynek is, hiszen az első emeleti rendezvényteremben tanácskoztak az 52 tagország delegáltjai.

Vízilabda: szabálymódosító javaslat a nemzetközi szövetségtől

Négy éven belül másodszor rendezett világkonferenciát a vízilabdáról a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) – ezúttal Budapesten gyűltek össze a sportág szereplői, s a technikai bizottság tagjai 21 pontos szabálymódosító javaslatot terjesztettek elő.