E-sport: itt az első tétre menő magyar FIFA-verseny

A SAS Sportegyesület, a The Path és a Nemzeti Gaming és E-sport Sportági Szövetség (NGES) szervezésében rendezik meg az első tétre menő, 250 ezer forint összdíjazású magyar FIFA-versenyt, melyre május 30-án, szombaton kerül sor.

FIFA: szexuális zaklatás miatt felfüggesztették a haiti szövetség elnökét

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kilencven napra felfüggesztette Yves Jean-Bartot, a haiti szövetség elnökét, aki ellen vizsgálatot indítottak, mert állítólag szexuálisan zaklatott női játékosokat a közép-amerikai ország válogatottjának edzőközpontjában.

FIFA: Puskás vagy Eusébio volt jobb játékos? – szavazás

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a FIFA World Cup, vagyis a világbajnokság Twitter-oldalán szavaztatja meg olvasóit arról, hogy Puskás Ferenc vagy Eusébio volt-e jobb játékos.

Női foci: a FIFA és a FIFPro összefog a sportág fejlesztéséért

A női labdarúgás fejlesztéséről szóló együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), illetve a profi labdarúgók nemzetközi szakszervezete (FIFPro).

PSG: a klub elnöke a legbefolyásosabb ember a labdarúgásban

A világ labdarúgásában a legnagyobb befolyással bíró személyiség a Paris Saint-Germain elnöke, Nasszer al-Kelaifi – a France Football szerint.

FIFA: jótékonysági meccset szerveznek a vírus elleni küzdelemért

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) jótékonysági mérkőzést szervez a koronavírus-járvány elleni küzdelem támogatására.

Labdarúgás: A zárt kapu csak rövid távú megoldás lehet – Wenger

Arsene Wenger szerint kizárólag rövid távú megoldás lehet, hogy a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezzenek futballmérkőzéseket.

FIFA: százával mehetnek csődbe a kisebb klubok?

A horvát Lokomotiva Zagrebet irányító Dennis Gudasic szerint több száz kisebb labdarúgóklub mehet csődbe a koronavírus-járvány gazdasági hatása miatt.

Labdarúgás: Platini a FIFA-elnök lemondását követeli

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA) irányító Gianni Infantino lemondását követelte Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) korábbi elnöke.

Futsal: egy évvel elhalasztották a szeptemberben kezdődő vb-t

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján bejelentette, egy évvel elhalasztja a 2020-as futsal-világbajnokságot.

Ukrajna: a FIFA és az UEFA is vizsgálódik a szövetségi elnök miatt

A labdarúgás nemzetközi (FIFA) és európai (UEFA) szövetsége is vizsgálatot folytat az ukrán sportági szövetség elnöke ellen.

Labdarúgás: a szabályalkotó testület engedélyezte a meccsenkénti öt cserét

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) pénteki közleményében jelezte, átmenetileg engedélyezi, hogy mérkőzésenként a csapatok ötöt cseréljenek.

FIFA: a Samp panaszt nyújtott be az MU játékosa miatt

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vizsgálja a Sampdoria panaszát, amelyet a Sporting CP-től januárban a Manchester Unitedbe szerződő Bruno Fernandes átigazolási díja kapcsán nyújtott be.

Koronavírus: a FIFA felemelte a korhatárt a tokiói olimpiára

Hétfőn is újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

FIFA: az alelnök naptári évhez igazítaná az idényt

A futballidénynek a naptári esztendőhöz igazítása megoldást jelenthetne a koronavírus-járvány okozta válságot követően – fogalmazott a nemzetközi szövetség (FIFA) alelnöke.

FIFA: az újrakezdéskor sárga lapot adnának, ha valaki a pályára köp

A FIFA orvosi vezetője szerint a pályára köpés komoly rizikófaktor a vírushelyzetben, ezért szankcionálni kellene a következő időszakban.

50 éve villannak a lapok: a futball fegyelmezőeszközei nyomában

Szót ejtettünk a hetekben arról, hogy a mezszámok viszonylag friss „találmánynak” számítanak a labdarúgásban, és a futballvilág sokáig nem ismerte meg a sárga és piros lapokat sem. Ötven éve villannak a figyelmeztető kártyák a pályákon: miért és hogyan jött az ötlet, ki kapta az elsőt 1970 tavaszán, ki a hazai „pionír”, mik voltak lapszempontból a legelképesztőbb mérkőzések?

E-sport: ilyen volt a Real–Chelsea a FIFA 20-ban

Habár a járványhelyzet miatt szünet van a sportvilágban is, a Nemzeti Sport Online-on – virtuálisan – folytatódik a Bajnokok Ligája! Ezúttal a Real Madrid és a Chelsea csapott össze a negyeddöntőben a FIFA 20-ban – előbbit Vadicska Olivér, utóbbit Molnár Gabó irányította!

FIFA: az orvosi vezető szkeptikus az újrakezdést illetően

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vezető orvosa, Michel D’Hooghe a koronavírus-járvány miatt szkeptikus a félbeszakadt szezon újraindítását illetően.

FIFA: háromról ötre növelnék a cserék számát egy meccsen

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a koronavírus-járvány hatására azt tervezi, hogy háromról ötre növeli a cserélhető játékosok számát egy mérkőzésen.