Világfutball: élete végéig eltiltották a brazil szövetség korábbi elnökét

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vesztegetés miatt örökre eltiltotta minden futballal kapcsolatos tevékenységtől José Maria Marint, a brazil sportági szövetség (CBF) korábbi elnökét.

E-sport: virtuális futballban is Franciaország lett a világbajnok!

Franciaország nyerte meg az első alkalommal megrendezett FIFA Nemzetek Kupáját, ami gyakorlatilag az e-sportolók csapatvilágbajnokságának felel meg. A hétvégén Londonban megrendezett versenyen a gallok a döntőben Argentínát múlták felül.

Sportdiplomácia: a DFB exelnöke távozott a FIFA-ból és az UEFA-ból is

Korrupciós és adóelkerülési botránya miatt ezen a héten az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vezetőségében betöltött posztjairól mondott le Reinhard Grindel.

FIFA: kitűzték a Chelsea meghallgatásának időpontját

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) április 11-én hallgatja meg a Chelsea fellebbezését annak kapcsán, hogy az angol klubot kizárta a következő két átigazolási időszakból.

FIFA: már kilenc ország pályázik a 2023-as női vb-re

A múlt pénteki jelentkezési határidőig kilenc ország jelezte szándékát a 2023-as női labdarúgó-világbajnokság megrendezésére.

Foci-vb: Xavi szerint túl hosszú lenne egy 48 csapatos torna

Xavi szerint túlságos hosszú lenne egy 48 csapatos világbajnokság, s nem támogatja a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség azon törekvéseit, hogy már a 2022-es katari tornára felemelje a jelenlegi 32-es létszámot.

Lesen vagyunk: FIFA – amikor a több kevesebb

Harminckét helyett negyvennyolc csapat a vb-n, hét helyett huszonnégy csapat a klub-vb-n – nem biztos, hogy jófelé visz a nemzetközi szövetség folyamatos bővítési törekvése. Hogy nem átgondolt és hogy pénzközpontú, az biztos. Moncz Attila (Sport Tv) és Szeli Mátyás (Nemzeti Sport) a FIFA tervei alapján arra jutott, ez esetben a több inkább kevesebb. Az új adásban szóba kerülnek még a most kezdődő Eb-selejtezők is, de nem feledkezünk meg a 2001-ben nagyot menő Alavésről sem.

Vb 2022: a FIFA tanácsa már Katarban is 48 csapatot akar

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tanácsa pénteken jóváhagyta az együttműködést Katarral annak érdekében, hogy már a 2022-es világbajnokságon is 48 válogatott szerepeljen.

Klub-vb: a FIFA jóváhagyta, 2021-től 24 csapatos a torna

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) jóváhagyta, hogy 2021-től 24 csapatosra bővítsék a klubvilágbajnokságot – jelentette be pénteken Gianni Infantino, a szervezet elnöke. Az európai élklubokat tömörítő szövetség (ECA) ellenzi a tervet, és ebben élvezi az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) támogatását.

Vb 2022: a FIFA megvalósíthatósági tanulmánya is bővítéspárti

A botrányos ügyek sem szabhatnak gátat a világbajnokság létszámbővítésének, már három év múlva negyvennyolc csapat lehet a mezőnyben.

Női vb: négy kontinens hat országa pályázik a rendezésre

Hat ország pályázik a 2023-as női labdarúgó-világbajnokság megrendezésére.

Besiktas: Karius feljelentette klubját a FIFA-nál – sajtóhír

A Bild című lap úgy tudja, hogy Loris Karius az elmaradt bére miatt feljelentette klubját, a Besiktast a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél, a FIFA-nál. A német kapusnak állítólag négyhavi járandósággal tartozik az isztambuli egyesület.

Vb 2022: óriási vesztegetési botrány a katari rendezés kapcsán – sajtóhír

Brit sajtóhírek szerint a három és fél év múlva esedékes katari világbajnokság szervezői a torna megrendezésének odaítélése előtt több száz millió dollárt ajánlottak a FIFA-nak, ha az ázsiai ország kapja a világbajnokság megrendezésének jogát. Megkapta.

Chelsea: nincs felfüggesztés, a FIFA megtagadta a klub kérését

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség bizottsága úgy döntött, hogy nem függeszti fel a Chelsea átigazolási tiltását, így az angol klub továbbra sem regisztrálhat új játékost.

FIFA: kínos ügybe keveredett, eltiltották a tanácstagot

A világbajnoki jegyek viszonteladására vonatkozó szabályok megszegéséért három hónapra eltiltották a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tanácsának egyik tagját.

Anglia: a FIFA engedélyezte, Rice angol válogatott lehet

A korábban az ír labdarúgó-válogatottban szereplő Declan Rice úgy döntött, a jövőben inkább az angol nemzeti csapatot szeretné erősíteni, és ehhez a nemzetközi szövetség (FIFA) is hozzájárult.

FIFA: a Chelsea fellebbezett a kizárás ellen

A Chelsea eljutatta fellebbezését a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez, a FIFA-hoz, mely a következő két átigazolási időszakból kizárta a klubot.

FIFA 19: itt a játék történetében az első 100-as kártya – kép

Olyan kártyát még sosem láthattunk a FIFA-játékok történetében, amelyen kereken százas értéke van egy játékosnak. Legalábbis a mai napig…

Sala-tragédia: a Cardiff tapogatózik, a Nantes dühös

Hosszú hallgatás után a Cardiff City ügyvédei kapcsolatba léptek a Nantes képviselőivel, ám továbbra sincs előrelépés a két klub vitájában. Mint ismert, a Nantes és a Cardiff a télen megállapodott egymással Emiliano Sala klubcseréjéről, ám az argentin futballista Walesbe tartva halálos repülőgép-balesetet szenvedett – és a tragédia pénzügyi következményeit nem egyformán látják az üzletfelek.

PL: a Cardiff nem fizetett Saláért, a Nantes a FIFA-hoz fordult

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) fordult a francia élvonalbeli Nantes, mivel a Cardiff nem fizette ki Emiliano Sala szerződésben rögzített vételárának első részét.