Puskás-díj: román zászlót tett elsőre Zsóri neve mellé a FIFA

Amint arról beszámoltunk, a debreceni Zsóri Dániel Ferencváros elleni ollózása is ott van az idén Puskás-díjra jelölt találatok tízes listáján, az elismerés tízéves történetében első magyar futballistaként. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) azonban elkövetett egy hibát a jelöltek kihirdetésekor: Zsóri neve mellé román zászlót helyezett.

FIFA: rekordot jelentő tíz pályázat a 2023-as női vb-re

Belgium is jelezte érdeklődését a 2023-as női labdarúgó-világbajnokság rendezése iránt, így rekordot jelentő tíz ország kandidál – adta hírül hivatalos honlapján a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség.

Puskás-díj: először magyar jelölt a tíz legszebb gól között

A debreceni Zsóri Dániel Ferencváros elleni ollózása is ott van az idén Puskás-díjra jelölt találatok tízes listáján. A 2019-es esélyeseket a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján jelentette be. A díjat szeptember 23-án Milánóban adják át, szavazni szeptember 1-jéig, a FIFA oldalán lehet. Az elismerés tízéves történetében ez az első alkalom, hogy magyar találat is bekerült a legjobbak közé.   

Puskás-díj: a FIFA összefoglalója az eddigi tíz győztesről – videó

Mint beszámoltunk róla, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hétfőn hirdeti ki a Puskás Ferencről elnevezett, az év góljáért járó díj 2019-es jelöltjeinek listáját. A FIFA a tíz eddigi győztesről adott ki rövid hivatalos videót, amelyben Cristiano Ronaldo, Neymar, Zlatan Ibrahimovic és Mohamed Szalah mellett díjátadóként Puskás Ferencné és Orbán Viktor is feltűnik.

Puskás-díj: hétfőn hirdetik ki a 2019-es jelölteket – videó

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos Twiiter-csatornáján egy Puskás Ferencről szóló videóval jelentette be, augusztus 19-én hétfőn hirdetik ki a magyar klasszisról elnevezett, az év legszebb góljáért járó díj 2019-es jelöltjeinek listáját.

FIFA: a City is megszegte az átigazolási szabályokat – hivatalos

A Chelsea után a Manchester Cityt is megbüntette a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, amiért megszegte a 18 éven aluli labdarúgókra vonatkozó átigazolási szabályokat. Az angol bajnoki címvédő azonban a londoni riválissal ellentétben megúszta csak pénzbüntetéssel, 370 ezer svájci frankot, mintegy 108 millió forintot kell bírságként kifizetnie.

Női vb: jön a létszámbővítés, 2023-tól átalakul a torna

Bővül a női labdarúgó-világbajnokság mezőnye, így 2023-ban már 32 válogatott indulhat a tornán.

Ki legyen a legjobb? Olvasóink idén is befolyásolhatják a FIFA és az UEFA döntését!

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerdán közzétette a jelöltek listáját 2019 legjobb női együttest, illetve férficsapatot irányító edzőiről, valamint a legjobb férfi és női futballistákról. A FIFA mellett az UEFA is közös szavazást szervez – a Nemzeti Sport idén is az olvasók közreműködését kéri, akik hozzászólásaikkal segíthetik, megerősíthetik lapunk döntését és voksolását.

FIFA: Messi, CR és Van Dijk is jelölt az Év játékosa-díjra – a listák

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerdán közzétette a jelöltek listáját 2019 legjobb női együttest, illetve férficsapatot irányító edzőiről, valamint a legjobb férfi és női futballistákról.

FIFA: szerdától ön is szavazhat majd a legjobbakra

A FIFA, azaz a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség 2016 óta osztja ki a „The Best”, azaz „A legjobb” díjait, szerdán jelentik be, hogy kik közül lehet kiválasztani a legjobb női és férfi labdarúgókat és a legjobb női és férfi edzőket.

FIFA: Brazília a 2., Algéria 28 helyet ugrott, a mieink 3 pozíciót rontottak

A kontinensbajnokságok lezárultával alaposan átrendeződött a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) világranglistája, amelyen a Copa América-győztes Brazília már a 2. helyen áll, míg az Afrikai Nemzetek Kupáján diadalmaskodó Algéria 28 pozíciót ugorva a 40. Az előző ranglista óta pihenő magyar csapat a 45. helyre csúszott vissza.

Csányi Sándor: Szégyen lenne nem élvezni a pillanatot

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetség (FIFA) alelnöke az UEFA Direct magazinnak adott hosszabb interjúban beszélt többek között a futball szeretetéről, jövőképéről, a 2020-as Európa-bajnokságról és a klubcsapatok között különbségekről.

FIFA: szigorítják a rasszista megnyilvánulások büntetését

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szigorítja a rasszista és más diszkriminatív megnyilvánulásért kiszabható büntetéseket.

FIFA: Infantino 32 csapatosra növelné a női vb mezőnyét

A jelenlegi 24-ről 32 csapatosra növelné a női labdarúgó-világbajnokság mezőnyét Gianni Infantino, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke.

Vb 2022: a FIFA kizárt egy országot a selejtezőből

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kizárta Makaót a 2022-es világbajnokság ázsiai selejtezősorozatából.

Olaszország: hatályon kívül Mino Raiola eltiltása – hivatalos

Az olasz szövetség annulálta Mino Raiola eltiltását, amellyel májusban sújtotta a sztármenedzsert. Így az olasz-holland futballügynök ismét közreműködhet az átigazolásokban.

FIFA: kilenc helyet javított a magyar válogatott a világranglistán

Továbbra is Belgium vezeti a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) világranglistáját, amelyen a magyar válogatott kilenc helyet javítva a 42. helyen áll.

FIFA 20: megvolt a bejelentés, népszerű játékmód jön újra

Szombat délután hivatalosan is bejelentette a FIFA-játékokat gyártó EA SPORTS, hogy a 2020-as kiadásban visszatér a sokak által kedvelt street football, vagyis az utcai foci.

Chelsea: nem hagyják annyiban, fellebbeznek a kizárás ellen

Az angol élvonalbeli Chelsea labdarúgócsapata a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul az átigazolásokból való kizárása kapcsán – írja a Sky Sports. Mint ismert, az Európa-liga-győztes londoni klubot a nemzetközi szövetség (FIFA) a soron következő két átigazolási időszakból kizárta, mert megszegte a Nagy-Britannián kívüli 18 év alatti futballistákra vonatkozó szabályzatot is.

FIFA: korrupciógyanú miatt kihallgatták az afrikai futballelnököt

Korrupciógyanú miatt a francia hatóságok csütörtökön reggel, Párizsban kihallgatták Ahmad Ahmadot, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) alelnökét, az afrikai konföderáció elnökét.