F1: pozitív koronavírusteszt esetén sem törlik a nagydíjat

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) orvosi bizottságának elnöke, Gérard Saillant elmondta, pozitív koronavírusteszt esetén sem törlik a Formula–1-es nagydíjat.

F1: meghosszabbították a fejlesztési tilalmat

Meghosszabbították a koronavírus-járvány miatt elrendelt fejlesztési tilalmat a Formula–1-ben.

Formula E: meghosszabbították a szezon felfüggesztését

A Formula E és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) közleményben tudatta, hogy június végéig meghosszabbítja a 2019–2020-as szezon felfüggesztését.

F1: Jean Todt 2021 végén leköszön az FIA elnöki posztjáról

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) jelenlegi elnöke, Jean Todt kijelentette, 2021 után már nem kívánja betölteni mostani szerepkörét.

F1: Hibáztam az utánpótlás-nevelésben – Max Mosley

A Formula–1 utánpótlás-nevelésében elkövetett hibáiról beszélt Max Mosley, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) korábbi elnöke.

F1: a gyárleállást további két héttel meghosszabbították

A Formula–1 hivatalos oldalán jelentette be, hogy további két héttel meghosszabbítja a kötelező gyárleállást.

F1: a költségvetési limit csökkentéséről tárgyalnak a csapatok

Sajtóértesülések szerint április 6-án, vagyis jövő hét hétfőn újabb telekonferencián vesznek részt az F1-es csapatok, amelyen többek között arról is értekeznek, hogy csökkentsék a jövő évi költségvetési limitet a koronavírus-járvány miatt kialakuló gazdasági visszaesés miatt.

Koronavírus: hogyan írja át a járvány a 2020-as idényt az autósportban?

A koronavírus-járvány globális terjedése gyakorlatilag felfüggesztette a világ (főként professzionális) sportéletét. Számtalan sportágban szünetelnek a bajnokságok, vagy éppen törlik az eseményeket, és ez alól az autósport sem kivétel. Egyesek, mint például a Formula E vezetői, időben felkészültek a sorozat felfüggesztésére, ellentétben a Formula–1 illetékeseivel, akik korábban a végsőkig harcoltak az idénynyitó megrendezéséért. Az alábbi cikkünkből átfogó képet kaphatnak arról, hogyan hatott a koronavírus a nemzetközi autósportra.

Formula–1: idén nem lesz Monacói Nagydíj – hivatalos

A csütörtökön a koronavírus-járvány miatt elhalasztott három futam közül a monacói versenyhétvégére egyáltalán nem kerül sor idén – közölték a szervezők.

F1: egy évvel elhalasztják a 2021-es szabályváltozásokat – hivatalos

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hivatalosan bejelentette, hogy 2022-re halasztja a 2021-re tervezett szabályváltozások bevezetését.

F1: újabb három futamot halasztanak el – hivatalos

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) a hivatalos honlapján tudatta, hogy elhalasztja a Holland Nagydíjat, a Spanyol Nagydíjat és a Monacói Nagydíjat is.

F1: a sorozat elnöke nyílt levélben kért bocsánatot a szurkolóktól

A Formula–1 elnöke, Chase Carey nyílt levélben kért elnézést a szurkolóktól az első négy nagydíj elhalasztása miatt, és bár nem tett említést újabb versenyek eltolásáról, türelemre intette a rajongókat az idény elindításával kapcsolatban.

F1: kétnapos versenyhétvégéket és új időpontokat terveznek

A Formula–1-es idény első négy versenyének törlése, illetve elhalasztása miatt már azon dolgoznak az F1 vezetői, hogy akármilyen későn is rajtol el a bajnokság, a lehető legtöbb versenyt megtarthassák.

F1: törlik a bahreini és a vietnámi versenyt is – hivatalos

Beigazolódtak a hírek, az Ausztrál Nagydíj után a bahreini és a vietnámi Formula–1-es fordulót sem rendezik meg a koronavírus-járvány miatt – jelentette be a sorozat vezetősége. Egyelőre csak elhalasztják a két versenyhétvégét, de természetesen nagy az esély az elmaradásra.

Formula E: két hónapra felfüggesztették a szezont – hivatalos

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) és a Formula E közösen arra a döntésre jutott, a koronavírus-járvány miatt legalább két hónapra felfüggeszti a 2019–2020-as szezont.

F1: tragikomédia Melbourne-ben – törölték az Ausztrál Nagydíjat

Az FIA hosszas találgatás után hivatalosan is bejelentette, törli az F1-es Ausztrál Nagydíj programját.

F1: a vezetőség reagált a McLaren kiszállására, a rajongók háborognak

A McLaren csütörtöki bejelentése után egyre inkább kezd veszélybe kerülni a Formula–1-es Ausztrál Nagydíj megrendezése. A kialakult helyzettel kapcsolatban olvasható egy rövid közlemény a sorozat hivatalos Twitter-oldalán, ám ezzel nincsenek éppen megelégedve a rajongók.

F1: több versenyző is utálta a szabályt, eltörölték

A Nemzetközi Automobil-szövetség több kisebb szabályváltoztatásról is döntött a közelgő F1-es idény előtt. A külső szemlélő és a pilóták számára a bukósisakokra vonatkozik a legjelentősebb módosítás.

F1: az FIA közleményt adott ki a Ferrari-üggyel kapcsolatban

Szerdán hét Formula–1-es istálló kérte nyílt levélben a Nemzetközi Automobil-szövetséget (FIA), hogy hozza nyilvánosságra a részleteit a Ferrarival kötött bizalmas megállapodásának az istálló 2019-es erőforrásával kapcsolatban. Az eset nagy port kavart, amiről egy nappal később hivatalos közleményt adott ki a szövetség.

F1: Botrányos az FIA viselkedése – a Red Bull dühös a pénzkiesés miatt

Nem csillapodnak a kedélyek a Nemzetközi Automobil-szövetség és a Ferrari között létrejött megállapodás kapcsán, a hét csapat által közösen benyújtott panasz nyomán a Mercedes az FIA-t jelölte ki bűnbaknak, míg a Red Bull elvesztett dollármilliókról beszél, és botrányt kiált.