?>
FFT: amikor leszállt közénk az isteni Diego – Maradona Budapesten

Miközben számoljuk vissza a napokat november 4-ig és december 2-ig, amikor az elmúlt évtized két legjobb játékosa, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi – remélhetőleg – pályára lép Magyarországon, a Ferencváros elleni BL-meccseken, az FFT a kerek évfordulójára emlékezik az egyetlen mérkőzésnek, amelyet minden idők talán legnagyobbja, Diego Maradona magyar földön játszott: 30 éve, 1990. október 3-án rendezték az Újpesti Dózsa–Napoli BEK-meccset.

FFT: George Best, a legeslegnagyobb király

1973-ban mindössze egy olyan klub volt Manchesterben, ami igazán érdekelte Bestie-t, és az nem a United volt... Az FFT megidézi a Slack Alice-t, a belfasti „második otthonát”, ami végül bukását is eredményezte.

FFT: a futball élni akar a koronavírus árnyékában is

A világjárvány minden kétséget kizáróan megváltoztatja majd az életünket, de a labdarúgás tekintetében még a rövid távú hatásai sem ismertek. Olyanokat kérdeztünk, akik talán sejtik, merre tovább.

FFT: top 10 barátságos balhé a futballban

Egy felkészülési meccs csak tét nélküli lötyögés? Nem biztos, hogy igaz...

FFT: így hisztizett Moldova az első Puskás-könyv miatt

A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal felidézi, hogyan hisztizett Moldova György, amiért nem ő írhatta meg az első Puskás-könyvet.

FFT: amikor Kiss László azt kamuzta, hogy bajnok lett a Maldív-szigeteken

A FourFourTwo magazin Döglött akták című sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal magyar futballháborút talált a messzi Maldív-szigeteken.

FFT: Messi, Albert, Raúl, Cruyff – futballikonok, akik koruk hősei lettek, 2. rész

Nemcsak Dennis Bergkamp adott új lökést az Arsenalnak, voltak más példaképek, fáradhatatlan vezérek is, akik meghatározták egy klub adott időszakát. Korszakos futballisták, akiknek ha meghalljuk a nevét, a csapatuk is rögtön beugrik. Íme, az FFT listájának második fele.

FFT: A 98-as vb-döntőt nekünk kellett volna játszanunk – Van Hooijdonk

A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! című rovatában az ezredforduló klasszis holland csatára, Pierre van Hooijdonk válaszolt az olvasók kérdéseire. Őrültebb volt, mint Di Canio? Megbánta, hogy sztrájkolt a Forestnál? Mi a baja Van Persie-vel? Tényleg lehetnének a macskák is edzők? Ezekre a kérdésekre is választ adott.

FFT: aki főszereplőként lemaradt Zidane csodagóljáról – Roberto Carlos-exkluzív

Roberto Carlos a világ talán legnagyobbra tartott hátvédje, bár ő nem így látja saját magát. A tömör combú szambasztár arról beszélt, hogyan barátkozott Beckhammel, és miért nem lett a Chelsea játékosa.

FFT: a Nyilasi Tibortól elcsalt európai Aranycipő története

A FourFourTwo magazin Döglött akták sorozatában rendre leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal felidézi, milyen extrém körülmények között veszítette el a már biztosnak tetsző európai Aranycipőjét Nyilasi Tibor 1981-ben.

FFT: megjelent a FourFourTwo új, digitális lapszáma!

Elkészült a FourFourTwo futballmagazin magyar kiadásának legfrissebb száma, és digitális formátumban már hozzáférhető; az előfizetők megkapták levélben, hogy miként tölthetik le ingyenesen, nem előfizető olvasóink pedig a digitalstand.hu/fourfourtwo címen 750 forintért vásárolhatják meg a több mint százoldalas tartalmat. Köszönet hűséges hirdetőinknek, hogy a digitális kiadásban is partnereink maradtak.

FFT: top 10 pofátlan szurkoló a futballban

Neymarnak kéthetente kell telefonszámot változtatnia, mert a szurkolók zaklatják. Volt, aki nem úszta meg ennyivel. Ízelítőként néhány furcsa eset a FourFourTwo 10-es listájáról.

FFT: alapos, de semmi új: a magyar–szovjet 0–6 nyomában

Harmincnégy év elteltével újabb könyv született Mexikóról és a 0–6-ról. Korrektebb, átfogóbb, alaposabb az összes eddiginél, ám a lényeget legfeljebb kerülgeti, mint macska a forró tésztát... Főszerkesztőnk, Szöllősi György kritikája.

FFT-könyvklub: Varga Zoli disszidál

Védőbeszéd Varga Zoltán mellett, vagy inkább vádirat mindenki ellen, aki nem Varga Zoli... 

FFT: megjelent a FourFourTwo új, digitális lapszáma!

Elkészült a FourFourTwo futballmagazin magyar kiadásának legfrissebb száma, és digitális formátumban már hozzáférhető; előfizetőink megkapták levélben, hogy miként tölthetik le ingyenesen, nem előfizető olvasóink pedig a digitalstand.hu/fourfourtwo címen 750 forintért vásárolhatják meg a több mint százoldalas tartalmat. Köszönet hűséges hirdetőinknek, hogy hogy a digitális kiadásban is partnereink maradtak.

Misztikus mezszámok: 22 – a 22-es csapdája

Ki ne akart volna a grundon azonosulni a kedvencével? Mezszín, mezszám és név – ma ezek a kötelező alapok. Amikor az angol szövetség 1939-ben kötelezte a csapatokat a mezek számozására (először Angliában 1924-ben tűntek fel számok a játékosok hátán), illetve épp 70 évvel ezelőtt, 1950-ben először volt mezszám a világbajnokságon, elengedte a követ a lejtőn. A FourFourTwo számba veszi a legendás számokat. Huszonkettedikként természetesen a 22-est.

FFT: „Megvan, megvan, megvan, kell!” – a focis kártyák története

Szurkolók ezreinek ugyanazt jelenti az idénykezdet: megszerezni annyi képet a matricaalbumba, amennyit csak lehet. A FourFourTwo felidézi a vásárlás-csere-beragasztás hármas aktusát az elmúlt 135 évből.

FFT-könyvklub: 1938 – A párizsi ezüst

Könyv a döntőről, ahol a tanítvány legyőzte a mesterét.

FFT-filmklub: El Camino Maradonához – Az isteni Diego

Bájos és szórakoztató argentin–spanyol road movie a Maradona-őrület bűvöletében.

FFT: „Ha a Barca kikapott, mindig a hollandok voltak a hibásak"

A FourFourTwo magazin olvasói Boudewijn Zendent kérdezték ki, aki mindenre válaszolt: Barcelona-játékosként cselgáncsozott Xavival, aki megcsúszott, és kiugrott a válla. Hetekig nem játszott.