FFT: Fürjes Balázs, akinek második otthona az új Puskás Aréna

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár második otthona az új Puskás Aréna. Hol is találkozhatnánk máshol, mint az egyszerre retro-hangulatot árasztó és hipermodern stadion lelátóján, néhány nappal a hivatalos megnyitó előtt. Ahonnan – ebben az újságíró és az interjúalany is rendíthetetlenül bízik – jövő nyáron a magyar válogatott mérkőzéseit nézhetjük az Európa-bajnokság pesti mérkőzésein. A FourFourTwo magazin interjúja.

FFT: a partjelző és a szotyiszacskó találkozása

A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal Márton Sándor partjelző és a szotyiszacskó találkozását eleveníti fel.

FFT: álmok álmodói, avagy stadiontervek a régmúltból

Az új Puskás Aréna átadása kapcsán rá kell jönnünk, hogy a téma örök. A nagy budapesti stadion szükségessége 1928-ban is felvetődött. Ma a 2020-as Eb-rendezésre készülünk, kilencven éve az első labdarúgó-világbajnokságot álmodták eleink Budapestre.

FFT: Maradona után Henry – történet Isten másik kezéről

Pontosan egy évtizede történt, hogy Thierry Henry keze elsült az írek ellen. Az esetet egyik fél sem fogja elfelejteni.

FFT: Az angol válogatott történetének 20 legnagyobb meccse

Anglia nemrégiben játszotta 1000. válogatott meccsét. Ennek apropóján a FourFourTwo brit szerkesztői összeállítást tettek közzé minden idők 20 legnagyobb, legfontosabb – és nem csupán legdicsőbb – angol válogatott meccseiből.

FFT: a 7 legnagyobb öngól a futballtörténelemben

A FourFourTwo magazin legújabb összeállításában ezúttal emlékezetes öngólokat gyűjtött össze.

FFT: megjelent a FourFourTwo magazin decemberi száma

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 117., avagy 2019 decemberi száma!

FFT: emlékezetes brazil–argentin csaták a múltból

A két ősi rivális pénteken Szaúd-Arábiában játszik egymással felkészülési találkozót. A FourFourTwo.com legújabb válogatásában összegyűjtött néhány emlékezetes randevút a múltból.

FFT: a Bayern újabb nagy projektet kezdene Guardiolával

Nem kis meglepetésre Pep Guardiola is ott van azok között, akik a nyártól átvehetik a Bayern München irányítását.

FFT: íme, az első mezek a 2020-as Európa-bajnokságra

Az Adidas bemutatott öt mezt a 2020-as Európa-bajnokságra: Németországét, Spanyolországét, Belgiumét, Oroszországét és Svédországét.

FFT: tíz játékos, akikről el sem hinné, hogy Aranylabdára jelölték

A 2019-es Aranylabda-szavazás kapcsán megnéztük, milyen játékosok neve szerepelt a szűkített listán a közelmúltban, és kik közülük azok, akikről nem is gondoltuk volna, hogy egyáltalán felkerülhetnek a jelöltek közé – pedig remek játékosok voltak.

FFT: a magyar–magyar csaták történelemkönyve

Ez a cikk Európa boldogabbik felén aligha születhetett volna meg. Pontosabban aligha férne el ekkora terjedelemben, és persze a téma is oly hétköznapi, hogy érdemtelen lenne a figyelemre. Hiszen az elit szinte hétről hétre botlik bele honfitársaiba a BL-ben vagy az El-ben, egy francia, egy angol vagy egy spanyol sztár számára a multikulti Európában nem megy eseményszámba a találkozás.

FFT: így nézne ki az angol tabella VAR nélkül!

Sok bosszúságot okozott már a videobíró ebben a PL-szezonban, megnéztük, milyen károkat okozott és hogyan festene a tabella nélküle.

FFT: így ússzák meg a klubok – pénzmosás a futballban

Az amatőr és profi futballcsapatokról is gyakran mondják, hogy illegális úton szerzett pénzzel gazdálkodnak. A FourFourTwo feltárja a szervezett bűnözés homályos világát, és összeszedi azokat a trükköket, amelyekkel a klubok kijátsszák a törvényeket. Vajon az ön kedvenc csapata is így csinálja?

FFT: Kicsit bánt, hogy nem szereztem gólt a hazámnak – Tony Cottee

A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! című rovatában ezúttal Tony Cottee válaszolt az olvasók kérdéseire.

FFT: a világbajnok kapus, aki sörgyárat alapított

Mit tegyen egy kapus, aki segített megverni Angliát a vb-n, ha már nem aktív? Alapítson sörgyárat!

FFT: Ladinszky Attila disszidálásának története

Ladinszky Attila disszidálásának érzékenységét az jelentette, hogy korábban a Vasasból – ahol olyan klasszisok is futballoztak, mint Farkas János, Mészöly Kálmán, akik életvitelükkel is hatással voltak a fiatal tehetségre – Liebháber Barna, Visnyei Gyula és Kenderesi István is Nyugatra szökött. A nyomozás világossá tette: a külföldi utakon a csapatok kísérői egyre lazábban kezelték a szabályokat, ami miatt szigorú megrovásban részesültek.

FFT: River–Boca – Superclásico, mint katonai övezet

Buenos Aires Núnez negyedében vagyunk, és a helyszín olyan, mint egy katonai övezet. Több mint 1400 rendőr járőrözik az utcákon a szép napos vasárnapon. Van köztük egyenruhás és civil is. Páncélozott járművek fordítják a vízágyú csövét a tömeg irányába.

FFT: a pökhendi zseni, aki 13 évesen már gesztenyével dekázott

Luxusjátékos vagy zseniális középpályás? Gőgös, népszerűtlen menedzser vagy korát megelőző, úttörő edző? Glenn Hoddle, a kétjobblábas tehetség feltűnése óta megosztó személyiség, pedig azóta átélt már mindent: sikereket, botrányokat, sőt a halál szele is megcsapta. Megkértük Hoddle-t, segítsen fényt deríteni néhány homályos pontra.

FFT: A magyar futball nagy vázaügye – az igazságtétel

A FourFourTwo magazin Döglött akták című sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal feleleveníti a Végh Antal által híressé tett Picasso-vázák esetét, és igazságot szolgáltat a Vasas-játékosoknak.