FFT: borzasztó igazolások, melyek az edző állásába kerültek

Valószínűleg mindannyian emlékszünk olyan játékosra a Premier League-ben, akit egy csapat (és annak edzője) nagy reményekkel igazolt le sok pénzért, aztán annyira nem vált be, hogy végül a trénernek kellett vennie a kalapját.

FFT: Ha a Unitednek edző kell, itt vagyok! – Maradona

A FourFourTwo sokat utazott, hogy Mexikó drogtermelő vidékén meglátogassa Diego Maradonát, aki a másodosztályú Dorados de Sinola edzője.

FFT: Lenyúltam az edző feleségét, és nem vagyok jó ember – Pires

A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! című rovatában Robert Pires válaszolt az olvasók kérdéseire. Miért nem tanult soha angolul? Kinek a hibája volt az a bizonyos tizenegyes? Vajon tudja, mit ért az FFT azalatt, hogy „megcsinálni egy Pirest”? Ezekre a kérdésekre is válaszol a korábbi francia klasszis.

FFT: „Hitelkártyás huligánok” – amikor az angol WAGS-csapat letarolta Németországot

Jöttek, költöttek, imádták a törődést: az angol válogatott női hozzátartozói három héten át féktelenül buliztak Baden-Badenben a 2006-os világbajnokság alatt. De vajon tényleg rajtuk múlt a vb-szereplés? A FFT beveszi magát a Fekete-erdőbe.

FFT: megjelent a FourFourTwo magazin augusztusi száma

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin augusztusi száma. Íme, a tartalom!

FFT: a futballtörténet legjobb ingyenes igazolásai

A FourFourTwo összegyűjtötte a futballtörténelem legemlékezetesebb átigazolásait, amelyek a nagy név ellenére semmilyen pénzmozgással nem jártak, de nagyon jól sültek el.

FFT: hol csúszott el Neymar karrierje?

Néhány évvel ezelőtt még mindenki úgy gondolta, Neymar lehet az, aki megtöri Lionel Messi és Cristiano Ronaldo uralmát a futball csúcsán, mostanra azonban minden szétesett körülötte. Lesz még olyan, mint régen? A FourFourTwo erre kereste a választ.

FFT: Akitől még Ronaldinho is eltanult néhány trükköt – Okocha

A nigériai legenda megtanította néhány trükkre Ronaldinhót a PSG-nél, majd a Boltonba távozott.

FFT: a chatszobában Carlos Valderrama

A kolumbiai sztár beszélt a hajáról, és arról, hogy Asprilla vagy Higuíta nagyobb őrült-e.

FFT: Mourinho, a tolmács – így hívták kezdetben

Kezdetben úgy hívták, A tolmács, de miután Bobby Robson felfigyelt rá, és taktikai kérdésekről beszélgetett Guardiolával, Mourinho egyre csak feljebb tört.

FFT: 10 gyilkos kérdés a tizenegyespárbajokról

A Copa Américán bőven jutott belőle, és a gólínséget látva az Afrika-kupa egyenes kieséses szakaszában is sokat jósolunk. A rettegett tizenegyespárbaj még a fejben legerősebb játékosokból is képes idegroncsot csinálni. Íme, mindaz, amit tudnod kell a futball legdurvább pszichológiai tesztjéről.

FFT: Az elején rosszulesett, ha Lófejűnek hívtak – Lipcsei Péter

Milyen hatással volt a játékára, hogy Lófejűnek hívták? Megbánta, hogy megbuktatta Pintér Attilát? Mivel alázta meg Davison? Miért hagyná el a Fradit? A FourFourTwo olvasóinak kérdéseire válaszol: Lipcsei Péter.

FFT: „Derék” ügynök jelentése az osztrák–magyarról

„Derék” a Béke Szállóban dolgozott vezető beosztásban, és emiatt közelebbi ismeretséget ápolt több MTK-labdarúgóval, köztük Sándor Csikarral. Az ügynök eredetileg a hotel vendégeinek titkos pénzügyi machinációira volt ráállítva, míg egy nap hosszú jelentést nem írt az 1961-es bécsi osztrák–magyar futballmérkőzés hátteréről.

FFT: a futballtörténet valaha volt legjobb reklámjai

Joga bonito! Repülőterek! Ketrecek! Nosztalgikus érzés ragadja el az embert, ha visszanézi a FourFourTwo gyűjtését, ezeket az időtlen reklámokat, melyeknek középpontjában a futball áll.

FFT: nyertesek és vesztesek – feledhetetlen játékoscserék

A FourFourTwo munkatársa felelevenítette a futball történetének legemlékezetesebb játékoscseréit az átigazolási időszakokban, és azt is megnézte, melyik klub járt jól és melyik rosszul.

FFT: a brit mozitörténet legnagyobb futballmeccse

Denis Law számos emlékezetes mérkőzésen lépett pályára hosszú pályafutása során, de a brit mozitörténet legnagyobb meccsén végül nem szerepelt.

FFT: miért ömlött a vér a kispesti kupadöntőben?

A FourFourTwo magazin Döglött akták című sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal az 1994-es Honvéd–FTC Magyar Kupa-döntő utáni hatalmas balhét idézte fel.

FFT: zsivány Ward-Prowse – a jó, a rossz és a győztes

A Southampton akadémiája híres arról, hogy gentlemaneket képez. A FourFourTwo interjúalanya, James Ward-Prowse azonban igazi zsiványnak bizonyult, és ördögien ért hozzá, hogyan kell a labdát játékba hozni...

FFT: zseniális film Diegóról – Nápolynak kellett egy hős

Majdnem negyven éven át készült a film Diego Maradonáról, de megérte kivárni.

FFT: egy gól, amelytől minden Everton-szurkoló libabőrős lesz

Richarlisonnak a Manchester United ellen lőtt gólja egyértelműen első evertonos idényének csúcspontja volt. A brazil beilleszkedett új csapatánál, már csak a tejkaramellát kell kipróbálnia.