Öttusa: elkezdődött a vb, megállapodás a szövetség és a Kincsem Park között

Hétfőn kezdődött el az öttusázók csúcseseménye, a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokság – Albert monacói herceg is a Kincsem Park vendége lesz.

Öttusa: oda a vb, Földházi Zsófia eltörte a bokáját

Rossz hír érkezett az öttusa háza tájáról: a hétfő reggeli edzésen Földházi Zsófia leesett a lováról, és eltörte a bokáját, a versenyzőt az elkövetkező órákban műti meg dr. Melly András ortopéd traumatológus.

Öttusa: Két szék között a pad alá kerültem – Földházi Zsófia

Mint pénteken beszámoltunk róla, nem sikerült a döntőbe kerülnie a vb-ezüstérmes Földházi Zsófiának a bathi öttusa Európa-bajnokságon. Az UTE versenyzője szombat reggel látványra és érzelmileg is fájdalmas posztot rakott ki közösségi oldalára, amelyben leírja: nem tudta legyőzni egész idényben nehézségeket okozó sérülését.

Öttusa: Földházi a sikeres olimpiai szereplés miatt az UTE-ba igazolt

Földházi Zsófia háromszoros világbajnok öttusázó az Újpesti TE-ben folytatja pályafutását.

Kép: modellnek álltak a csinos magyar világbajnokok

Aranyos lányok. És roppant csinosak is! Nem véletlen, hogy egyik sportruházatgyártó cégünk kapott az alkalmon, és úgy döntött, velük reklámozza a 2019-es új kollekcióját. Értékes reklámfotó ez, hiszen Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara és Földházi Zsófia tavaly a mexikóvárosi öttusa-világbajnokságon sorozatban harmadszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára a csapatban.

Öttusa-vk: Kovács bronzzal nyitotta a sorozatot

Kovács Sarolta bronzérmet nyert az öttusázók világkupa-sorozatának idei első versenyén, Kairóban.

Földházi Zsófia: El tudom fogadni, ha hibázom vagy esetleg rosszabb napom van

Földházi Zsófia Mizsér Attilával arculatot épít, vezényli élete első vállalkozásának előkészületeit, s hajt, küzd, hogy ott lehessen élete egyik legfontosabb versenyén, a 2020-as tokiói olimpián. Rióhoz képest jóval érettebb gondolkodással, tudatosabban, határozott célokkal.

Öttusa: újabb remek szériát hozott az évad

Ismét eredményes évet tudhat maga mögött a magyar öttusasport: a székesfehérvári Európa-bajnokságon, a mexikóvárosi világbajnokságon és a budapesti katonai világbajnokságon is felállhattak versenyzőink a dobogóra.

Öttusa-vb: aranyérmes a női csapat a hagyományos versenyben

Aranyérmet nyert a Földházi Zsófia, Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara összeállítású csapat a mexikóvárosi öttusa-világbajnokság női hagyományos versenyében. Egyéniben Földházi negyedik, Kovács hatodik, Alekszejev 14. lett.

Öttusa-vb: három magyar jutott döntőbe a nőknél

A négy magyar induló közül három – Kovács Sarolta, Földházi Zsófia és Alekszejev Tamara – jutott a nők hagyományos versenyének szerdai döntőjébe a mexikóvárosi öttusa-világbajnokságon.

Öttusa Eb: aranyérmes a női csapat, bronzot nyert Kovács Sarolta

Aranyérmet nyert a Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia összeállítású magyar női csapat a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság hagyományos versenyében, melyben Kovács egyéniben a harmadik lett.

Öttusa Eb: mind a négy magyar induló döntős a nőknél

Mind a négy magyar induló döntőbe jutott a nők hagyományos versenyében, a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság harmadik napján.

Öttusa: Földházi Zsófia 16. lett a bulgáriai vk-viadalon

Földházi Zsófia a 16. helyen végzett az öttusázók bulgáriai világkupa-fordulóján Szófiában.

Öttusa-vb: „Picit túl sok minden szólt Földházi győzelme ellen”

Azután, hogy az Európa-bajnokságon egyéniben a második, a negyedik és a hatodik helyet begyűjtötték, és ezzel csapataranyat is szereztek a magyar férfi öttusázók, a világbajnokságra magas lett az elvárás – mondta Martinek János szövetségi kapitány csütörtökön az M4 Sport Sportreggeli című műsorában.

Öttusa-vb: győzött a női csapat, Földházi ezüstérmes

Megnyerte a nők hagyományos csapatversenyét a Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara, Kovács Sarolta összeállítású magyar válogatott, míg Földházi egyéniben ezüstérmet szerzett vasárnap a kairói öttusa-világbajnokságon. Alekszejev egyéniben hetedik, a tavaly vb-aranyérmes Kovács pedig nyolcadik lett.

Öttusa-vb: a négyből három magyar a női döntőben

A négyből három magyar jutott be a nők hagyományos versenyének döntőjébe a kairói öttusa-világbajnokságon.

Öttusa Eb: ezüstérmes Kovács Sarolta és a női csapat

Kovács Sarolta egyéniben ezüstérmes lett a Minszkben zajló öttusa Európa-bajnokságon. A Kovács Sarolta, Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara alkotta női csapat ugyancsak a dobogó második fokára állhatott fel. 

Öttusa Eb: négy magyar jutott a női döntőbe

A minszki öttusa Európa-bajnokság csütörtöki selejtezőben két csoportban zajlottak a küzdelmek, mindegyikből az első 12 hely ért automatikusan finálét, s további 12 versenyző pontszáma alapján lépett tovább. Az első két szám, a vívás és az úszás összességében jól sikerült a mieinknek, így a lövészetekkel megszakított futás előtt valamennyien folytatást érő helyen álltak.

Öttusa Eb: teljessé vált a magyar válogatott kerete

Demeter Bence és Kasza Róbert mellett Marosi Ádám, Demeter Gergely, Harangozó Bence és Tomaschof Soma került be a júliusi Európa-bajnokságon induló férfi öttusa-válogatottba. A nőknél Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Zs. Tóth Anna és Simon Sarolta jut szerephez.

Szelepcsajok 2016, idén rájuk kattantak leginkább olvasóink!

Ismét eltelt egy év, és természetesen a komolyabb lélegzetvételű anyagok mellett ezúttal is kitérünk a könnyedebb tartalmakra év végi visszatekintésünk során. Ahogyan az utóbbi esztendőkben tettük (a 2013-as válogatás itt, a 2014-es itt, a 2015-ös pedig itt), ismét meglestük, kik voltak a tizenkét hónap legszebb sportolónői, sportbarátnői/feleségei, -fanatikusai, esetleg televíziós személyiségei. Jöjjenek tehát az idei legnépszerűbb szelepcsajok, és ne feledjék, ez a lista ezúttal is az önök „szavazatai” (mire kattintottak a legtöbben) alapján állt össze, így az önök ízlését tükrözi!