NOB: Fábiánné Rozsnyói Katalin edzői életműdíjat kapott

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Buenos Airesben, a szombaton rajtoló ifjúsági olimpia helyszínén átadta Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző edzői életműdíját.

NOB: edzői életműdíjat kap Fábiánné Rozsnyói Katalin

Edzői életműdíjban részesíti a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredzőt.

Kajak-kenu: elhunyt a sportág első magyar olimpiai bajnoka, Fábián László

Nyolcvankét éves korában elhunyt a magyar kajak-kenu sport első olimpiai bajnoka, Fábián László, aki 1956-ban Urányi Jánossal győzött párosban, 10 ezer méteren. Fábián haláláról a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapja számolt be.

Kajak-kenu: Takács Tamara szakított edzőjével, Fábiánnéval

Nagyot fordult a világ Takács Tamarával: a Vasas kajakos tehetsége az előző esztendő kimagasló teljesítménye után – egy évvel ezelőtt válogatót, majd Eb-aranyat nyert – az idei első megméretésen a hetedik helyen végzett, majd edzőjével, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal is különváltak útjaik.

Kajak-kenu: Elsőre kicsit sokkhatásként ért, amikor elbúcsúztunk Fábiánnétól – Kulifai

Több ismert sportoló is részt vett még az ősszel egy fotózáson a Noé Állatotthon Alapítvány gazdát kereső macskáival. A képekből elkészült a naptár, amelyet bárki megvásárolhat, ha támogatni szeretné az alapítványt. Néhány sportoló dedikálta is a kalendáriumokat vasárnap, közülük állt kameránk elé a kajak négyessel a londoni olimpián ezüstérmes Tóth Dávid és Kulifai Tamás, akik beszéltek a közelgő ünnepekről, értékelték 2017-es évüket, köztük a klub- és edzőváltást is.

Vasas: így segített a „piros-kék Jézuska” a rászoruló családoknak

Nagy volt az izgalom hétfő délután a főváros III. kerületi Családok Átmeneti Otthonában, ahová a Vasas SC sportolói azzal a céllal érkeztek, hogy a rászoruló családok gyermekeit megajándékozzák.

Prima Primissima: Fábiánné Rozsnyói Katalin kapta a díjat

Péntek este a Művészetek Palotája Bartók Béla hangversenytermében átadták a 2017-es Prima Primissima-díjakat. A magyar sport kategóriában Fábiánné Rozsnyói Katalin lett a Prima Primissima – olvasható a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján.

Prima Primissima: korszakos zsenik közül kerül ki a győztes

Pénteken a Művészetek Palotájában rendezik a Prima Primissima-gálát, amelyen tíz kategóriában hirdetnek győztest. A Magyar Sport kategóriában három legenda közül kerül ki a 2017-es év díjazottja.

Prima Primissima: íme, a három jelölt sport kategóriában!

Az idén 15. alkalommal sorra kerülő Prima Primissima-díjátadón Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző, Kocsis Ferenc olimpiai bajnok birkózó, mesteredző és Wichmann Tamás világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus közül kerül ki a sport kategória győztese.

Kati néni: Nem keresek versenyzőt, és nem is fogadok be senkit

Fábiánné Rozsnyói Katalin hetvenhárom évesen áll újabb kihívás előtt. Miután a férfi kajak négyessel elváltak útjaik, a mesteredző egyetlen női versenyzővel dolgozik tovább.

Kajak-kenu: szakítottak a négyessel, Fábiánné egy versenyzővel készül

Külön utakon folytatja a londoni olimpián 1000 méteren ezüstérmet nyerő férfi kajak négyes és Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredző – értesült az Origo. Mint a Magyar Idők megírta: Kati néni jelenleg egy versenyzővel, az eddig is az ő irányításával készülő Takács Tamarával dolgozik.

Kajak-kenu: Rozsnyói Katalin levonja a nagy tanulságot

Kammerer Zoltánék négyese nem utazhat a riói olimpiára, miután a rutinos kajakosokból verbuvált egység a második válogatón is vereséget szenvedett. Az olimpiai ezüstérmes kvartett edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin gratulált a győztesnek, versenyzőit és saját szakmai meglátását illetően pedig levonta a tanulságokat.

Kajak-kenu: Fábiánné és Kammerer Rio után is folytatja

Kammerer Zoltán olimpiai és világbajnok kajakos kijelentette, minden bizonnyal folytatja pályafutását a jövő évi riói ötkarikás játékok után, mivel edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin korábbi elhatározását megváltoztatva szintén a folytatás mellett döntött.

Díjazás: Fábiánné és Kamuti is állami kitüntetést kapott

Augusztus 20. alkalmából több jeles sportember állami kitüntetésben részesült, köztük Fábiánné Rozsnyói Katalin, Kamuti Jenő és Palotai Károly is.

Kajak-kenu: új motorcsónakot kapott a válogatott, a cél: Rio

Fábiánné Rozsnyói Katalin, a férfi kajaknégyes edzője vette át pénteken annak az új motorcsónaknak a kulcsait, amelyet a jövőben a kajak-kenu-válogatott használhat Szolnokon, a Holt-Tiszaparti Vízisporttelepen.

Kajak-kenu: Kammerer nyerte az 5000-es válogatót Szolnokon

Kammerer Zoltán nyerte meg a férfi kajakosok 5000 méteres válogatóversenyét Szolnokon, míg másodikként Pauman Dániel ért be a célba. Hogy melyikük indul majd el ebben a számban a júniusi Európai Játékokon, arról várhatóan edzőjük, Fábiánné Rozsnyói Katalin dönt.

Kajak-kenu: Rozsnyói és Storcz döntött, nem lesz szétlövés

Fábiánné Rozsnyói Katalin és Strocz Botond felnőttedző úgy döntött, hogy nem lesz szétlövés az edzőnő által felkészített két négyes között, vagyis az idén is az olimpiai ezüstérmes Kammerer, Tóth, Kulifai, Pauman összetételű hajó állhat rajthoz a világbajnokságon.

Kajak-kenu: Fábiánné elmondta, mikor vonul vissza

Fábiánné Rozsnyói Katalin a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának elárulta: ezt az olimpiai ciklust még végigcsinálja, utána azonban felhagy az edzősködéssel. A legendás kajakedző sietve hozzátette, teljesen azért nem szakad el szeretett sportágától.

Kajak-kenu: Fábiánné majdnem saját zsebből igazolt

Nyolc hónapja küzd versenyzője átigazolásával, az is felvetődött benne, saját zsebből fizeti ki; életében először pénzt kérnek a motorcsónakért, pedig eredményei és kora alapján egy kis kivételezést várna el Fábiánné Rozsnyói Katalin, a kajaksportág sikeredzője, aki 11 férfi versenyzőjének több, mint felét tartja éremesélyesnek Rióban. Fábiánné a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: kevesli a Vasasnál kapott szövetségi műhelytámogatást, rossznak tartja a versenyzőket röghöz kötő igazolási szabályokat és lelkesedik élete legjobb idei edzőtábor-helyszíne miatt.