Úszás: a magyar oktatási program a példa Európában

Ritka alkalom: az úszás volt a fókuszban az Európai Parlament brüsszeli székhelyén, ahol az Európai Úszószövetség (LEN) képviselői az EU illetékes vezetőinek, köztük Antonio Tajani elnöknek és Navracsics Tibor sportért felelős biztosnak mutatták be a LEN „Tanulj úszni” projektjét. Az eseményen jelen volt Schmitt Pál NOB-tag, az EU parlament korábbi alelnöke, aki hozzászólásában követendő példaként említette a magyar „Minden gyermek tanuljon meg úszni” programot.

FIFPro: megállapodás született az Európai Parlamenttel

Az Európai Parlament (EP) stratégiai kommunikációs partnerségi megállapodást írt alá a hivatásos labdarúgók nemzetközi szakszervezetével (FIFPro), amelynek célja a szavazók mozgósítása, valamint az, hogy segítse a májusban esedékes európai parlamenti választási kampány és a szavazás tisztaságát.

A futball valódi kitörési esély lehet a szegénységből

Az Európai Parlament alelnök asszonya, a néppárti Járóka Lívia azt vallja, a foci tökéletesen alkalmas arra, hogy fogódzót adjon a mélyszegénységből kilépni akaró fiataloknak.

FIFA: Blatter azonnali távozását sürgetnék

Az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban várhatóan felszólítja Joseph Blattert, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnökét, hogy azonnal távozzon posztjáról, és ne várja meg a rendkívüli közgyűlést.

UEFA: jelzőrendszer, szigorúbb fellépés - egységes alapelvek a fogadási csalás ellen

Az Európai Parlament és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közös határozatot fogadott el, amelynek célja, hogy az érdekelteknek közös és összehangolt iránymutatást nyújtson a fogadási ügyek elleni vívott harcban a labdarúgásra és más sportágakra vonatkozóan egyaránt.

Európai parlament, Scmitt Pál: a sport szerepe a közoktatásban

Meg kell szilárdítani az iskolai testnevelést és sport szerepét a közoktatásban - szögezte le Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, európai parlamenti (EP) képviselő abban a vitában, amelyet ebben a témában általa készített jelentésről hétfőn Strasbourgban folytatott le az EP plenáris ülésen.