UEFA: a vírus sem szólhat közbe, több száz millió euró a tét

A válogatott mérkőzések az európai labdarúgó-szövetségek legfontosabb bevételi forrásai. Ezek kiesése óriási gazdasági problémát okozna.

NL: „Forradalmi változásokkal” készül Eb-t nyerni Luis Enrique

A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique nagy átalakításba kezdett az Eb-győzelemre gyúró csapat keretében. Több rutinos játékos helyét is újoncok vették át.

NB I, NB II, NB III, Magyar Kupa, válogatott – a 2020–21-es idény kulcsdátumai

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos férfi versenynaptára alapján összesítettük a 2020–2021-es idény legfontosabb dátumait. Összeállításunkban megtalálják az NB I, az NB II, az NB III, a Magyar Kupa őszi, tavaszi első és utolsó fordulójának időpontját, a már ismert válogatott mérkőzések időpontját és párosítását, valamint az európai kupasorozatok kulcsdátumait. Feltüntettük a koronavírus-járvány miatt megszakadt 2019–2020-as európai kupasorozatok folytatásának dátumait is – augusztusban rendhagyó módon párhuzamosan zajlik a két egymást követő kiírás. Válogatottunk októberben egy hét leforgása alatt három mérkőzést játszik, és ha sikerrel veszi a Bulgária elleni Eb-playoffmérkőzést, vár rá egy hasonlóan zsúfolt hét novemberben is.

UEFA: jövő héten döntenek a BL-ről és a válogatott tornákról

Jövő héten szerdán és csütörtökön kétnapos végrehajtó bizottsági ülést tart az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) – derült ki a szervezet hivatalos közleményéből. Döntenek többek között a Bajnokok Ligája, a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokság és a Nemzetek Ligája lebonyolításáról is.

Nagy Viktor: Még van előttem egy nagy cél, maradt is rá egy lehetőségem

Az előző héten a magyar vízilabda-válogatott és a Szolnoki Dózsa kapusa, Nagy Viktor volt a Nemzeti Sport beszélgetőtársa az Instagramon. A 35 éves, világbajnok és Európa-bajnok játékos olvasói kérdésekre is válaszolt. Pályafutása kezdeti szakasza mellett szóba került, hogy autóversenyzői álmokat is dédelgetett, miután beleunt az úszásba. A kapus természetesen a koronavírus miatt kialakult helyzetről is beszélt, az edzéshiány mellett az elmúlt két hónap sportgazdasági hatásait, a bajnoki rivális OSC némi gyengülését, a Vasas várható erősödését, és így a következő bajnoki kiírás várható erőviszonyait is kiveséztük.

Videó: készülünk az Európa-bajnokságra – már mindhárom rész angol felirattal

Amikor tavaly év végén elkezdtük tervezni a Budapesti futballmesék című videosorozatot, még egészen másként képzeltük el a 2020-as év tavaszát...

UEFA: közel 250 millió eurót osztottak szét a tagszövetségek között

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 236.5 millió eurót bocsátott 55 tagszövetsége rendelkezésére, hogy ezzel enyhítse a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségeket.

Eb 2021: júniusról is elhalasztották a pótselejtezőket

Hírügynökségi beszámolók szerint júniusról is elhalasztották a labdarúgó Európa-bajnokság eredetileg márciusra tervezett pótselejtezőit, így a bolgár–magyar összecsapást is, bár az UEFA hivatalos csatornáin ezt még nem erősítette meg. 

UEFA: újabb tanácskozás, eldőlhet a meccsek új időpontja

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos oldalán közölte, hogy április elsejére újabb tanácskozást hívott össze, amelyen mind az 55 tagország képviselteti magát. A mérkőzések új időpontjának kijelölése mellett a szerződésekről és átigazolásokról is tárgyalnak.

Válogatott: otthoni körülmények között „játszotta újra” Király az osztrák–magyart

Király Gábor, 108-szoros magyar válogatott labdarúgó otthoni körülmények között „játszotta újra” a 2016-os, Ausztria ellen 2–0-ra megnyert Európa-bajnoki mérkőzést. A 2019-ben visszavonult kapus ezzel a videóval próbálta felhívni az emberek figyelmét arra, hogy maradjanak otthon a koronavírus-járvány idején.

Válogatott: Akármikor kell játszanunk, készen fogunk rá állni – Rossi

Miután a labdarúgó Európa-bajnokságot hivatalosan is elhalasztották, Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az mlsz.hu oldalán reagált.

UEFA: minitorna dönthet a BL- és az El-győztesről – sajtóhír

Egy helyen, a lehető legrövidebb idő alatt, egymeccses, kieséses párharcokkal fejezhetik be a Bajnokok Ligája és az Európa-liga aktuális idényét – legalábbis az egyik vészforgatókönyv szerint, amelyet holnap mutatnak be az Európai Labdarúgó-szövetség illetékesei – írja a BBC.

Eb 2020: díjnyertes, high-tech sörcsapolókkal készülnek a Puskás Arénában

Díjnyertes, high-tech sörcsapoló berendezésekkel készülnek a szervezők a Puskás Arénában rendezendő Európa-bajnoki csoportmérkőzésekre.

Videó: így ünnepelt az öltözőben a magyar válogatott

Mint beszámoltunk róla, a magyar férfi kézilabda-válogatott 29–28-ra legyőzte Szlovéniát az Európa-bajnokságon. A bravúros győzelmet követően az öltözőben ünnepelt a csapat.

Eb 2020: képpel emlékezett meg az UEFA Király rekordjáról

Képpel emlékezett meg Twitter-oldalán az Európai Labdarúgó-szövetség Király Gáborról, a 108-szoros magyar válogatott labdarúgóról, aki az Európa-bajnokságok történetének legidősebb pályára lépő játékosa – ezt a tényt idézte az UEFA hivatalos oldala.

EURÓPA-BAJNOKSÁG: 2021-RE HALASZTVA!

A 2020-as, részben magyar rendezésű Európa-bajnokságot 2020. március 17-én a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották. A 2021-es torna mérkőzésidőpontjait június 17-én véglegesítették.

Bulgária: a Man. City volt támadója beajánlotta magát Magyarország ellen

Beajánlotta magát a Magyarország ellen készülő Európa-bajnoki pótselejtezőre Valeri Bozsinov, a Botev Vraca 33 esztendős támadója. A húszas évei elején a Juventust és a Manchester Cityt is megjárt csatár 2015 óta nem szerepelt a bolgár válogatottban, de amondó „24. számú választásként” is tudna segíteni a nemzeti csapaton.

Eb 2020: Dicsőséges éjszaka; Ramsey kilőtte Walest az Eb-re – sajtóvisszhang

Nemcsak a walesi, hanem az egész brit sajtó címlapon számolt be a kedd esti Wales–Magyarország (2–0) Európa-bajnoki selejtezőről, amelyen aratott győzelmükkel Gareth Bale-ék kijutottak a kontinenstornára.

Románia: rasszista botrány Bukarestben, huhogtak a svédek támadójára

Mint arról korábban beszámoltunk, Svédország Románia legyőzésével kijutott a labdarúgó Európa-bajnokságra. A péntek este azonban nem csak az örömről szólt, mivel rasszista inzultusok érték a svédek támadóját, Alexander Isakot Bukarestben.

Vízilabda: A fiúk biztos nem fognak kétszer szedni a karácsonyi halászléből – Märcz

A csoportellenfelek már ismertek a magyar férfi és női vízilabda-válogatott számára a januári, budapesti Európa-bajnokságon. Märcz Tamás nem elégedetlen a beosztással, de igazán akkor fog örülni, ha a játékosai jól játszanak a Duna Arénában. Antal Dóra szerint mindegy, kivel kerültek azonos csoportba, ha meg akarják nyerni az Eb-t, akkor ahhoz úgyis mindenkit és mindent le kell győzniük. Még karácsonykor az ünnepi finomságok iránti vágyat is.