Európai Játékok: hét kvóta a magyar tornaszakágaknak

A Magyar Tornaszövetség (MATSZ) égisze alá tartozó szakágak összesen hét kvótát szereztek az Európai Játékokra, amelyre június 21. és 30. között kerül sor Minszkben.

Kajak-kenu: az Európa Játékokat Eb-nek minősítették

Az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) elnöke, Albert Woods bejelentette, hogy Európa-bajnokságnak minősül a júniusi, minszki Európa Játékok sportági versenye.

Asztalitenisz: ezüstérmes a Szudi, Pergel vegyes páros

Szudi Ádám és Pergel Szandra duója 3:0-ra kikapott a szombati döntőben a kínai Hszü Hszin, Liu Si-ven kettőstől, így ezüstérmet szerzett az új olimpiai számban, vegyes párosban a budapesti BOK Csarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen.

Kajak-kenu: Dudás Miklós doppingvétséget követett el

Doppingvétséget követett el a kajakos Dudás Miklós, akinek a szervezetében tiltott hormonkészítmény nyomaira bukkantak. A sportoló versenyzői engedélyét és kerettagságát azonnali hatállyal felfüggesztették.

Támogatás: a kormány 2.1 milliárdot biztosít a Maccabi EJ elnyerése esetén

A kormány támogatja a 2019-es Maccabi Európa Játékok benyújtandó magyarországi pályázatot, a lehetőség elnyerése esetén pedig 2.1 milliárd forintot biztosítana a szervezésre és megrendezésre –  olvasható a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozatban.

Európai Játékok: Kozák Danuta aranyérmes női kajak egyes 500-on

A kajak-kenu döntőben megszületett a keddi első magyar arany, hiszen Kozák Danuta magabiztosan, egy hajóhossz előnnyel nyerte meg a női kajakozók 500 méteres versenyszámát.

EJ: női kajak négyesünké az első magyar arany

Megvan az első magyar aranyérem a Bakiban zajló Európai Játékokon! Női négyesünk nem talált legyőzőre, míg Vajda Attila a kenusok 1000 méteres távján bronzérmet szerzett.

Európai Játékok: Lám Bálint a bronzért mérkőzhet

Egy magyar birkózó lesz érdekelt a délutáni programban, miután a kötöttfogásúak 130 kg-os súlycsoportjában Lám Bálint a vigaszágon magabiztosan legyőzte az orosz Szergej Szemjonovot.

Európai Játékok: női kajak kettesünk túlórázik

Lezajlott a kora délutáni program is a kajak-kenusoknál az Azerbajdzsánban zajló Európai Játékokon. Itt három számban indult magyar versenyző: női egyesben és férfi négyesben a legjobb idővel kerültek a mieink a fináléba, női kajak kettesben viszont kellemetlen meglepetésre csak a negyedikek lettek a magyarok.

Európai Játékok: Hollandia rendezhet 2019-ben

Egyetlen kandidálóként Hollandia nyerte el a 2019-es Európai Játékok rendezési jogát.

Európa Játékok: mintegy 200 magyar sportoló utazik Bakuba

Egy nyári olimpiainál is népesebb, 300 tagú magyar küldöttség, benne csaknem 200 versenyző utazik Bakuba júniusban az első Európa Játékokra.

Strandlabdarúgás: januárban Dubaiban készül a válogatott

Január 11-én, vasárnap egyhetes edzőtáborozásra utazik az Arab Emírségekbe a júniusi Európa Játékokra készülő magyar strandlabdarúgó-válogatott, melynek keretein belül a csapat öt edzőmérkőzést is lejátszik.

MOB: 150-170 sportolónk indulhat az Európa Játékokon

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) becslése szerint 150-170 magyar sportoló vehet majd részt az I. Európa Játékokon Bakuban, ahol 19 sportág 24 olimpiai és öt nem olimpiai szakágának versenyeit rendezik meg 2015. június 12. és 28. között.

Speciális Olimpia: magyar arany fociban, atlétáink a királyné előtt

A nő asztaliteniszezők egyéni versenyével befejeződtek az antwerpeni Speciális Európa Játékok küzdelmei. Az utolsó versenynapon is kiválóan szerepeltek speciális olimpikonjaink. Tizenkilenc érmet, köztük három aranyat, illetve nyolc-nyolc ezüst- és bronzérmet szereztek.

Speciális Olimpia: magyar éremáradat a fosztogatókkal az élen

Huszonkét érmet szereztek a magyar speciális olimpikonok az Antwerpenben zajló Európa Játékok csütörtöki versenynapján. Hét elsőség mellett, hat második és kilenc harmadik helyezést értek el sportolóink.

Videó: a Real Madridot utánozták a magyarok Antwerpenben

A Basel keddi, Real Madridtól elszenvedett 5–1-es Bajnokok Ligája-veresége után szerdán az antwerpeni Speciális Európa Játékokon sem termett sok babér a svájci labdarúgóknak. A női csapat a csoportmeccsen ugyanis 2–0-s vereséget szenvedett a mieinktől. Az NSO Tv napi riportjából az is kiderül, hogy mely sportágakban hány érmet nyertek a magyar speciális olimpikonok.

Videó: magyaroktól zengett az antwerpeni csarnok

Fantasztikusan szerepeltek a speciális magyar olimpikonok kedden az Antwerpenben zajló Európa Játékokon. A mieink kilenc érmet köztük hat aranyat szereztek asztaliteniszben, bocsában, kerékpárban, tollaslabdában és úszásban. Az NSO Tv helyszíni riportja.

Speciális Olimpia: magyar aranyban úszott Antwerpen

A délelőtti két aranyat és egy bronzérmet követően délután négy első és egy harmadik helyet szereztek a speciális magyar olimpikonok az Antwerpen zajló Európa Játékokon.

Videó: „Nem tudom, mit történt, csak mentem, ahogy tudtam”

Két arany-, és egy-egy ezüst-, illetve bronzérmet szereztek a magyar speciális olimpikonok az antwerpeni Európa Játékok hétfői napján. Az NSO Tv helyszíni összefoglalója.

Speciális olimpia: két magyar arany óriási hátrányból

Két arany- és egy-egy ezüst-, illetve bronzérmet szereztek a magyar speciális olimpikonok az antwerpeni európai játékok hétfői napján.