Erste Liga: finn vezetőedző a Fehérvári Titánok élén

A finn Kasper Vuorinent nevezték ki a jégkorong Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok edzőjének.

Jégkorong: marad az Erste a hokiliga névadó szponzora

További két évig Erste Ligának hívják a magyar bázisú jégkorongbajnokságot – jelentette be szerdán a pénzintézet és a magyar szövetség (MJSZ).

Jégkorong: távozik az FTC védője, a MAC-nál folytatja

Az FTC férfi jégkorongcsapata hivatalos honlapján, a fradi.hu-n közölte: Jászai Dávid távozik az egyesülettől, és a MAC-HKB-nál folytatja pályafutását.

Jégkorong: Dunaújvárosból erősített a Ferencváros

Újabb erősítést jelentett be az FTC-Telekom: az Erste Liga címvédője ezúttal az előző idényben a Dunaújvárosi Acélbikák legeredményesebb magyarjaként teljesítő játékosát, Somogyi Balázst igazolta át.

Erste Liga: ismét Hetényi Zoltán lett az idény kapusa

Az előző idényhez hasonlóan a félbeszakadt 2019–2020-as idényben is Hetényi Zoltánt választották a jégkorong Erste Liga legjobb kapusának.

Jégkorong: újabb nagy fogás a bajnoki címre törő Gyergyótól

A Gyergyói HK-nál komolyan gondolják, hogy az Erste Liga bajnoki címét veszik célba: az erdélyi hokicsapat a Volánból hazatérő Szabó Krisztián után most kipróbált, az ECHL-ben és a brit elitligában is bizonyító pontgyárost igazolt az amerikai csatár, Eric Neiley személyében.

Jégkorong: hosszabbított válogatottjával az UTE

Varga Arnold válogatott jégkorongozó meghosszabbította szerződését az UTE csapatával.

Jégkorong: Itthon a gyereket nem ütközhetem le... – Magosi Bálint

A jelen bizonytalansága a DVTK Jegesmedvék esetében a bajnokságra és az edzőre is értendő, hiszen egyelőre nem lehet tudni, a szlovák élvonalbeli Tipsport Ligában, vagy a hazai Erste Ligában játszhatnak a következő idényben, az eddigi vezetőedző, a kanadai Glen Hanlon pedig nem Miskolcra, hanem a német élvonalba tér majd vissza a tengerentúlról. Következésképp hiába él a szerződése 2021-ig, az alapembernek számító Magosi Bálint sem tudja még, mit hoz a közeljövő, ráadásul otthon nem is lehet randalírozni, hogy a fölös energiáit levezesse...

Erste Liga: Szabó Krisztiánnak erre volt szüksége

Szabó Krisztián a környezetváltás miatt hagyta el tíz év után a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatát, és azért esett a választása gyergyószentmiklósi szülővárosának klubjára, mert bajnokesélyes együttesben akar játszani.

Jégkorong: A mostani döntésünk itt-ott fáj – Kangyal

Többszörös szükségből jött létre az Erste Ligába nevező MAC HKB Újbuda vegyes csapat, amelynek a 237 mérkőzéssel válogatottsági csúcstartó, „szapporói hős”, korábbi szövetségi sportigazgató és a MAC-nál szakmai igazgatóként kezdő Kangyal Balázs lesz a vezetőedzője. A magyar hoki legendája beszélt a háttérről, a koncepcióról, a vízióról – meg a fájó valóságról.

Erste Liga: tizenegy csapat nevezett a következő idényre

Tizenegy csapat nyújtotta be nevezését a magyar bázisú nemzetközi jégkorong Erste Liga 2020–2021-es idényére.

Tipsport Liga: a MAC nem indul, az Erste Ligában folytatja

A koronavírus-járvány hatására visszalép a szlovák jégkorongliga következő idényétől, és az Erste Ligában szerepel a MAC.    

Erste Liga: a DVTK beadja a nevezését a magyar bajnokságra

A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a szlovák bajnokság mellett a magyar Erste Liga következő idényére is beadja a nevezését.

Erste Liga: az elnök szerint a DVTK, a Fehérvár és a MAC is csatlakozhat

Szőke Álmos, a jégkorong Erste Liga elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy azok a klubok is rajthoz álljanak a sorozatban a következő szezonban, amelyek az elmúlt években külföldi bajnokságokban szerepeltek.

Jégkorong: hosszabbított a Ferencváros csapatkapitánya

A Ferencváros jégkorongcsapata 2022-ig meghosszabbította Nagy Gergő szerződését.

Erste Liga: marad a Gyergyói HK kanadai vezetőedzője

A következő idényben is a kanadai Malcolm Cameron irányítja a jégkorong Erste Ligában érdekelt Gyergyói HK-t a klub csütörtöki bejelentése szerint.

Erste Liga: Együtt tartani a magot! – Fodor Szabolcs

Még csak elődöntős volt, de már megvédte címét az Erste Ligában és így az ob I-ben az FTC-Telekom, amely nem tervezi felforgatni a keretét, okkal, hiszen sikert sikerre halmozott a berekesztett idényben.

Jégkorong: több játékosával is hosszabbít a Debreceni EAC

Több játékosával és a másodedzővel is szerződést hosszabbított az Erste Ligában érdekelt DEAC jégkorongcsapata.

Jégkorong: öt klub ad játékost az év csapatába

Öt klub játékosai kerültek be az év csapatába, amelyről a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete által kiírt szavazás döntött.

Jégkorong: az Erste Ligát is befejezik a koronavírus miatt

Az EBEL, a DEL és a Tipsport liga után a magyar jégkoron-bajnokság, az Erste Liga is véget ér idő előtt a koronavírus-járvány terjedése miatt – közölte a liga hivatalos oldalán. A döntés értelmében az FTC és a Csíkszereda Hokiklub lett a bajnok.