EBEL: a fehérvári Erdély Csanádé az idény gólja – videó

Erdély Csanád találatát választották meg a szurkolók az osztrák jégkorongligában (EBEL) az év góljának.

Jégkorong: „Mindenkiben él még az az ominózus 15 másodperc...”

Óriásit játszva győzte le 4–1-re a magyar jégkorong-válogatott Nagy-Britanniát a Nottinghamban rendezett olimpiai előselejtező továbbjutásról döntő mérkőzésén. Amellett, hogy a mieink augusztusban Rigában harcolhatnak a 2022-es pekingi téli olimpián való részvételért, a játékosok úgy érzik, revansot vettek a 2018-as budapesti divízió 1/A-csoportos világbajnokságon történtekért. 

Jégkorong: Papp Kristóf sütivásárlása és a meccskorong

Hiába játszott fölényben, csak hosszabbításban nyert 3–2-ra a magyar jégkorong-válogatott Románia ellen a nottinghami olimpiai selejtezőn. A mérkőzésen élete első felnőttválogatott gólját szerző Papp Kristóf mellett a passzt adó Sofron István, valamint a győztes találatot lövő Erdély Csanád értékelt az NSO Tv-nek. Mellettük Fodor Szabolcs másodedző, Arany Gergely, Stipsicz Bence és a román válogatott részéről Fodor Csanád is megszólalt a mérkőzés után. 

Karácsony: a Honvéd labdarúgójánál kecske is kerül az ünnepi asztalra

Mint minden évben, 2019-ben is megkérdeztünk néhány élsportolót, náluk hogyan telik a karácsony, milyen tradíciókat követnek, és mi kerül az ünnepi asztalra. Ezúttal Eke Uzoma, a Budapest Honvéd nigériai labdarúgója, két norvég kézilabdázó, Stine Oftedal, a Győri Audi ETO KC, illetve Kent Robin Tönnesen, a Telekom Veszprém játékosa, Erdély Csanád, a Hydro Fehérvár AV19 válogatott jégkorongozója, Dékány Bernadett, a Vasas Óbuda válogatott röplabdázója, valamint Szabó Szilvia, háromszoros olimpiai ezüstérmes kajakos osztotta meg velünk ezeket, még az ünnepek előtt.

Jégkorong: Erdély Csanád másik jeges sportágra váltott?

Nem kell megijedni! Erdély Csanádnak, a Hydro Fehérvár AV19 és a magyar jégkorong-válogatott kiváló csatárának esze ágában sincs másik jeges sportra váltani! Mindössze a Sportkrém kedvéért tette le a hokibotot és vett a kezébe seprűt, hogy a korongnál egy sokkal nagyobb követ juttasson a kapu helyett a házba.  

Jégkorong: a válogatott 0–2-ről fordított Japán ellen

Óriási hajrával, kétgólos hátrányból fordítva győzte le a magyar jégkorong-válogatott a japánokat a gdanski EIHC-tornán.

Jégkorong: Örülök életem első válogatottbeli góljának, de... – Vokla

Bár alig egy perccel a vége előtt még 3–1-re vezetett a magyar jégkorong-válogatott, hosszabbításban 4–3-ra kikapott az olaszoktól a lengyelországi EIHC-torna nyitó napján. A mérkőzés után Erdély Csanád, illetve a válogatottban első gólját megszerző Vokla Roland és a kapuban most debütáló Adorján Attila értékelt az NSO Tv-nek. 

Jégkorong: hosszabbításos vereséggel kezdett a válogatott

Az olaszok ellen játszotta első mérkőzését a magyar férfi jégkorong-válogatott a gdanski EIHC-tornán. A mérkőzés 3–1-es magyar vezetés után hosszabbításban dőlt el az ellenfél javára.

Jégkorong: Méltó ellenfelei voltunk a világbajnok svédeknek – Erdély Csanád

Pénteken a svédek már 4–0-ra is vezettek, de a magyar jégkorong-válogatott óriásit játszva, a harmadik harmadban csaknem hosszabbításra mentette a felkészülési mérkőzést a Tüskecsarnokban. A 4–3-as svéd sikerrel zárult találkozó után a születésnapos Erdély Csanád, illetve a három magyar gól szerzője, Bartalis István, Terbócs István és Sárpátki Tamás értékelt az NSO Tv-nek. 

Jégkorong: Erdély szerződést hosszabbított Fehérváron

A Fehérvár AV19 két évvel meghosszabbította magyar válogatott jégkorongozója, Erdély Csanád szerződését.

EBEL: Jobb ajándékot nem is kérhettem volna a születésnapomra – Stipsicz

Négy év után jutott be ismét a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az EBEL rájátszásának felsőházába. Az alapszakasz utolsó fordulójában rendkívül fontos meccset játszott a Red Bull Salzburggal, amelyet 2017-ben győzött le legutóbb. Most azonban ez a jég is megtört, s a fehérváriak 6–3-as győzelem után ünnepelhették a rég várt sikert, Stipsicz Bence ráadásul pont a 22. születésnapján. Mellette Erdély Csanád és Hannu Järvenpää vezetőedző beszélt az NSO Tv-nek a biztosan negyeddöntőt érő 6. hely eléréséről.

Jégkorong: Egyedül hagytuk a kapusainkat, ez a legdühítőbb – Vas János

Nem sikerült győzelemmel elhagyni Lörenskogot a magyar jégkorong-válogatottnak, miután a norvégiai EIHC-torna utolsó napján 8–1-es vereséget szenvedett a fehéroroszoktól. A mérkőzés után Vas János, Erdély Csanád és Vokla Roland értékelt az NSO Tv-nek. 

Hoki-vb: „Nagyon elszúrtuk, hideg zuhany volt az utolsó tizenöt másodperc”

Tizenöt másodperc választotta el a magyar jégkorong-válogatottat attól, hogy feljusson az elit-vb mezőnyébe a budapesti divízió 1/A csoportos világbajnokságról. A britek azonban egyenlítettek, majd végül szétlövésben 3–2-re nyertek is. A mérkőzés után Erdély Csanád, Galló Vilmos, Hári János, Vas János és Vay Ádám nyilatkozott az elszalasztott lehetőségről az NSO Tv-nek.