?>
Kézilabda: az EHF tízezer koronavírustesztet oszt szét

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos közleményben jelentette be, hogy tízezer koronavírust tesztet oszt szét a nemzeti szövetségek, illetve a nemzetközi porondon szereplő klubok között.

Kézilabda: íme, a pályázók listája a 2026-os és a 2028-as Eb-re

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a hivatalos honlapján tette közzé, hogy mely országok pályáztak a 2026-os és a 2028-as férfi, illetve női Európa-bajnokság megrendezésére.

Férfi kézilabda EKL: kedvező sorsolást kapott a Tatabánya

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) péntek délelőtt Bécsben sorsolta ki a férfi Európai Kézilabdaliga (EKL) csoportbeosztását. Az egyetlen versenyben lévő magyar csapat, a főtáblán automatikusan helyet kapott Grundfos Tatabánya a D-csoportba került.

Férfi kézilabda: a franciák Svájccal rendeznének Eb-t

A Francia és a Svájci Kézilabda-szövetség csütörtökön jelezte a rendezési szándékát az Európai Kézilabda-szövetségnek (EHF): a két ország a 2026-os vagy a 2028-as férfi Európa-bajnokságnak lenne a házigazdája.

Férfi kézi BL: elhalasztották a Szeged–Vardar meccset

A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elhalasztotta a Tisza-parti együttes Vardar Szkopje elleni, eredetileg csütörtökre kiírt mérkőzését.

Kézi El: a karantén miatt nem utaztak el, kizárták a spanyol csapatot

Az Európai Kézilabda-szövetség kizárta a kézi Európa-liga selejtezőjének további küzdelmeiből a spanyol BM Benidormot, miután az együttes a spanyolországi szabályok miatt nem tudta vállalni az utazást Ausztriába, a Fivers Margareten elleni visszavágóra.

Férfi kézilabda: megérkezett az EHF válasza a Balatonfüred kérésére

Mint arról korábban beszámoltunk, koronavírus-fertőzés miatt elmaradt a BKSE keddi Európai Kézilabdaliga-selejtezős meccse, azóta azonban már újra edzésbe álltak a fürediek, és kérvényezték az európai szövetségtől (EHF), hogy a történtek fényében is maradjon kétmeccses a párharc – most megérkezett a válasz.   

Férfi kézi BL: a Vardar kiakadt az EHF-re, játszana csütörtökön

A Vardar Szkopje levelet írt az Európai Kézilabda-szövetségnek, amelyben nehezményezi, hogy miért nem egyeztetett az EHF vele az Elverum elleni férfi Bajnokok Ligája-mérkőzés elhalasztásáról.

Férfi kézi: a Füred levélben kéri az EHF-et, kétmeccses legyen a párharca

A Balatonfüred az Európai Kézilabda-szövetség főtitkárához fordult azzal a kéréssel, hogy az EHF állásfoglalása ellenére mégis két mérkőzés döntsön a szlovén RK Trimo Trebnje elleni Európa-liga-párharcáról.

Férfi kézi: egymeccses párharc vár a Füredre az Európa-ligában

A koronavírus-járvány miatt hozott újabb kényszerű döntésekről számolt be az Európai Kézilabda-szövetség (EHF). A friss döntések értelmében az Elverum és a Vardar szkopjei mérkőzését határozatlan időre elhalasztották a Bajnokok Ligájában, míg az Európa-liga selejtezőjében a Balatonfüred és a Trimo Trebnje párharca egy meccsen fog eldőlni.

Férfi kézi BL: akár vasárnap pótolhatják a Szeged és a PSG meccsét

Az Európai Kézilabda-szövetség várhatóan csütörtökön, azaz ma határoz a férfi Bajnokok Ligájában elmaradt Mol-Pick Szeged–PSG csoportmérkőzésről – tudta meg a L’Équipe.

Férfi kézi BL: a Veszprém az EHF erősorrendjének élén, a Szeged a 6.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos honlapján megjelent erősorrendjében a Telekom Veszprém került az első helyre férfi kézilabda Bajnokok Ligája rajtja előtt. A másik magyar csapat, a Mol-Pick Szeged is előkelő helyen szerepel.

Női kézi Eb: az EHF is megerősítette, megrendezi a decemberi tornát

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a hivatalos honlapján jelezte, nem marad el a decemberi női Európa-bajnokság.

Kézi BL: „Csalódottak vagyunk” – ötször annyi pénzt kapnak a férfiak, mint a nők

Egy pont a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában ötször annyit ér, mint a nőknél, ráadásul a férfiaknál az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) által nyújtott utazási támogatás is a több mint duplája – írja a norvég Verdens Gang.

Még a német klubok is bajba kerülhetnek – így hatott a koronavírus-járvány Európa kézilabdaéletére

Csökkenő fizetések, utazási korlátozások, állami segítség – külföldi újságírók megkérdezésével exkluzív körképet készítettünk arról, hogyan hatott a koronavírus-járvány a kézilabdára, illetve megnéztük, milyen tendenciák érvényesülnek a többi csapatsportágban.

Férfi kézi El: a magyar kapus csapata játék nélkül kiesett

Az Európai Kézilabda-szövetség hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a dán Holstebro játék nélkül továbbjutott a férfi Európa-liga első selejtezőköréből, mert ellenfele, az izlandi Valur a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések következtében nem tudott elutazni a mérkőzésre.

Férfi kézi El: két norvég csapat játék nélkül búcsúzott

Kérdésessé vált a norvég klubcsapatok nemzetközi szereplése, miután a Haslum HK és az OIF Arendal mérkőzését sem tudják megrendezni a férfi kézilabda Európa-liga selejtezőjében, így a két együttes ellenfele, a svéd IFK Kristianstad, valamint a lengyel KS Azoty-Pulawy játék nélkül jutott a második fordulóba.

Kézi BL: két lebonyolítási tervvel rukkolt elő az EHF a nőknél

A koronavírus-járvány miatt korántsem biztos, hogy az eredeti elképzelések szerint fogják tudni megrendezni a női kézilabda Bajnokok Ligáját, ezért orosz sajtóhírek szerint az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) felvette a BL-ben szereplő klubokkal a kapcsolatot, hogy kikérje a véleményüket arról, mit szólnak az általa javasolt alternatív megoldáshoz. A férfiaknál pedig az utazó vendégcsapatokra vonatkozóan tett javaslatot a szövetség.

Kézilabda: COVID-felelős, „vörös zóna” – az EHF öt pontja a koronavírus kapcsán

A kontrollált és biztonságos visszatérés érdekében az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) ismertette a klubokkal a higiéniai koncepcióját.

Kézilabda: továbbra is fölényesen vezetjük az EHF női ranglistáját

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta friss férfi és női ranglistáját, amely alapján meghatározzák országonként a kupaindulók számát a 2021–2022-es idényre. Magyarország vezeti a női listát, míg a férfiaknál negyedik.