Gera, Varga, és akit Dzsudzsák is megelőzött – gólkirályok, akik alig találtak be

Egészen borzalmas idényt produkált a vasárnap véget ért Premier League-ben a Huddersfield: az utolsó helyen záró együttes a 38 forduló alatt mindössze 16 pontot gyűjtött, 22–76-os gólkülönbséggel – a napnál is világosabb volt, hogy ez a teljesítmény rendkívül kevés az angol élvonalhoz. A házi gólkirály Karlan Grant lett, aki a maga négy találatával a legeredményesebb Huddersfield-játékosnak bizonyult a 2018–2019-es PL-idényben. Ennek apropóján megnéztük, sikerült-e valakinek hasonló „bravúr”, illetve hogy egy-egy bajnoki címet nyerő gárdában kinek kellett a legkevesebb találat a házi góllövőlista első helyének megszerzéséhez.

Légiósok: Dzsudzsák tizenegyest hibázott, csapata kikapott

Az al-Ittihad Kalba 3–2-re kikapott a Bani Jasztól az arab emírségekbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában. A vendégeknél Dzsudzsák Balázs tizenegyest hibázott.

Dzsudzsák Balázs édesanyja mindenkinek ilyen gyerekeket kíván

Köllner Ilona, Wagner Irma, Kósa Ildikó – rejtvény is lehetne, mi köti össze a három hölgyet. A magyar labdarúgás hálás lehet nekik, hiszen százszoros válogatott labdarúgót hoztak a világra és neveltek fel. Anyák napja alkalmából előttük tisztelgünk: válogatottunk csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs édesanyját, Kósa Ildikót látogattuk meg Nyírlugoson, hogy a titokról faggassuk, hogyan tudott a kisfiából százszoros válogatott futballistát nevelni.

NS Hosszabbítás: száz válogatott meccs, tengernyi szeretet

Május első vasárnapja anyák napja. A jeles alkalomból a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs édesanyját, Kósa Ildikót látogattuk meg Nyírlugoson, hogy a titokról faggassuk: hogyan tudott a kisfiából százszoros válogatott futballistát nevelni.

Kép: az NS meglátogatta Dzsudzsák Balázs édesanyját

A Nemzeti Sport anyák napja alkalmából a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs édesanyját, Kósa Ildikót látogatta meg Nyírlugoson. Olvassa el a május 4-i, szombati Nemzeti Sportban!

Marco Rossi: Motivált harcosok kellenek a válogatottba

A vezér típusú játékosokról, a korábban kritizált Dzsudzsák Balázsról, a kezdetben bizonytalan Willi Orbánról, a szabályt bontó kivételről és a közelgő Európa-bajnoki selejtezőről is beszélt Marco Rossi szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

Légiósok: gól, majd gólpasszok – Dzsudzsák remeklése sem ért győzelmet

Az al-Ittihad Kalba izgalmas mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott az al-Fudzsaira otthonában az arab emírségekbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. A vendégek első gólját Dzsudzsák Balázs szerezte, a magyar válogatott szélső később csapata másik két góljában is főszerepet vállalt.

Videó: elsült a balos – remek bombagól Dzsudzsáktól

Nagyszerű gólt szerzett Dzsudzsák Balázs az al-Ittihad Kalba mérkőzésén péntek este. A magyar válogatott csapatkapitánya az al-Fudzsairah elleni bajnokin zörgette meg a hálót – a védők által lefejelt labdát lőtte a kapuba a 10. percben, ezzel egyenlített a negyedik percben esett, kissé érthetetlen öngól után.

Légiósok: gólpassz után kihagyott tizenegyes, kikaptak Dzsudzsákék

Az al-Ittihad Kalba 3–1-es vereséget szenvedett az al-Ahli Dubaitól az arab emírségekbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. A végig a pályán lévő Dzsudzsák Balázs 0–2-nél gólpasszt adott, majd a hajrában, ismét kétgólos hátrányban tizenegyest hibázott.

Eb 2020: Dzsudzsák Balázs a France Football álomcsapatában

Válogatott napokon van túl a futballvilág, és akárcsak a bajnoki fordulóknál, most is alkalom nyílt álomcsapatok összeállítására – megtette ezt az Aranylabda-alapító France Football is, méghozzá úgy, hogy a horvátok legyőzésében (2–1) fontos szerepet játszó Dzsudzsák Balázst is a legjobb tizenegybe jelölte.

Válogatott: Emberből vagyok én is – interjú Dzsudzsák Balázzsal

Nemzeti együttesünk csapatkapitányának rosszulesett, hogy sokan megkérdőjelezték, helye van-e még a keretben, ám Dzsudzsák Balázs játékával megadta a választ, és szépen ünnepelhette századik válogatottságát.

Pofonra a tökéletes reakció: így született meg az utóbbi évek legnagyobb magyar győzelme

Ahogy évek óta mindig, most is elkezdjük visszatekintő-elemző sorozatunkat a magyar labdarúgó-válogatott tétmérkőzéseiről. A dupla fordulók miatt mindig a második találkozó után olvashatják a visszatekintő cikket, hiszen így már az első mérkőzésre adott reakciók, változtatások is jól kirajzolódnak. A magyar válogatott 2–0-s vereséggel kezdte Szlovákia ellen a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőit, majd az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb bravúrjával 2–1-re legyőzte a vb-ezüstérmes horvátokat. Hol tartunk most, és miért van nagy szükség a józan mértéktartásra?

Videó: Dzsudzsák pályafutása a válogatottban – 100 másodpercben

Mint ismert, a magyar válogatott 2–1-re legyőzte Horvátországot a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében. A gólpasszt adó Dzsudzsák Balázs a 100. mérkőzését játszotta (a 100 meccsen 21 gólt szerzett)  az A-válogatottban, ezért 100 másodpercben összegyűjtöttük legjobb pillanatait a nemzeti csapatban. Az első gól, az első gólpassz Szalainak, egyenlítés Bukarestben, dupla az Eb-n – és még sok más.

Magyar–horvát: Szalai Ádám a csúcs, öten is 8-as felett

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott szenzációs sikert aratott a vb-ezüstérmes horvátok felett. Az Eb-selejtező második fordulójában kiharcolt győzelmet követően olvasóink is elégedetten osztályoztak.

Magyar–horvát: Andorrában a vereség miatt sírtam, most az örömtől – Dzsudzsák

Mint ismert, a magyar válogatott 2–1-re legyőzte Horvátországot a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében. A találkozó után a 100. A-válogatott mérkőzését játszó Dzsudzsák Balázs nyilatkozott arról, miért könnyezte meg a Himnuszt, illetve, hogy beszéltek-e négyszemközt Szalai Ádámmal a Szlovákia elleni vereség után.

Magyar–horvát: így jubilált a százados Dzsudzsák – galéria

Amint arról beszámoltunk, Dzsudzsák Balázs a Horvátország ellen 2–1-re megnyert találkozón 100. hivatalos mérkőzését játszotta a magyar felnőttválogatottban. Galériánkban a 32 esztendős csapatkapitány, aki örömkönnyek közt értékelte a sikert, legjobb pillanatait idézzük fel a mérkőzésről.

Kép: Dzsudzsák különleges cipőben léphet pályára a horvátok ellen

Ha pályára lép Dzsudzsák Balázs a horvátok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, az lesz a 100. szereplése a magyar válogatottban. A 32 éves szélsőnek ebből az alkalomból a Nike különleges cipővel készült.  

Magyar–horvát: Dzsudzsákot és Németh Krisztiánt is kezdetnék olvasóink

A Nemzeti Sport Online-on a vasárnap 18 órakor kezdődő Magyarország–Horvátország mérkőzés előtt is szavazásra kértük olvasóinkat, hogyan állítanák fel a kezdőcsapatunkat – öt helyen is változtatnának a szlovákiai kezdő tizenegyhez képest.

Válogatott: nyírlugosi fiúból futballszázados – jöhet Dzsudzsák jubileuma

Horvátország ellen százados lehet Dzsudzsák Balázsból – a harmadik a magyar labdarúgás történetében. A nyírlugosi fiú – akiért már az óvodában is összeverekedtek a társak, csak az ő csapatukban játsszon – 2007-ben, Várhidi Pétertől kapott először bizalmat. Erwin Koeman alatt vált alapemberré, míg Egervári Sándor irányítása mellett élte első fénykorát a csapatban. Pintér Attila a válogatott csapatkapitányává, Dárdai Pál a csapat igazi vezérévé tette. A jelenlegi szövetségi kapitány, Marco Rossi amondó, 32 évesen is csak Dzsudzsákon múlik, mekkora szerepet tölt be a nemzeti tizenegy életében – az esély, hogy továbbra is vezér legyen, adott.