DAC: elkerülték a pozsonyi Slovant a kupa elődöntőjében

A Szlovák Labdarúgó-szövetség Dicsőségcsarnokában került sor a Szlovák Kupa elődöntőjének sorsolására. Elkerülte egymást a két rivális klub, a DAC és a Slovan Bratislava.

DAC: az MLSZ-től is érkezhet edző és Storck fia is szerepet kaphat – sajtóhír

A felvidéki ma7.sk híre szerint Bernd Storck fia, Alexander Storck is szerepet kaphat a német szakember dunaszerdahelyi stábjában. A DAC másodedzője a magyar U17-es válogatott szövetségi edzője, Németh Antal lehet.

DAC: A német stílus fekszik a csapatnak – Világi Oszkár

Dunaszerdahely labdarúgócsapata pénteken hivatalosan bejelentette, hogy nem érvényesítik a Hélder Cristóvao edző szerződésében lévő opciót. A megállapodás 2020. május 31-ig van érvényben. Az edzőváltásról azóta nyilatkozott is a szlovák élvonalban szereplő klub tulajdonosa, Világi Oszkár.

DAC: távozik a Dunaszerdahely vezetőedzője – hivatalos

A DAC labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy nem érvényesíti Hélder Cristovao 2020. május 31-ig érvényes szerződésében lévő opcióját, így a 49 éves portugál vezetőedző távozik. A dunaszerdahelyi klub közlése szerint jelenleg is tárgyalásban vannak a jelöltekkel a megüresedett edzői poszt betöltésére.

DAC: Bernd Storck megegyezett a dunaszerdahelyiekkel – sajtóhír

Egybehangzó belga sajtóinformációk szerint Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya megegyezett a DAC-cal, így a következő idénytől ő lesz a dunaszerdahelyi együttes vezetőedzője. A DAC közleménye egyelőre csak azt tartalmazza, hogy május végével távozik a jelenlegi portugál tréner.

Légiósok: Németh Krisztián örülne Storck kinevezésének

Németh Krisztián, a DAC labdarúgócsapatának magyar válogatott támadója a Digi Sport híradójának elmondta, nem bánná, ha a korábbi magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck venné át a gárda irányítását.

DAC: Bernd Storck lehet a dunaszerdahelyiek vezetőedzője – sajtóhír

Sajtóértesülés szerint a korábban a magyar labdarúgó-válogatottat is irányító Bernd Storck jelölt a dunaszerdahelyi DAC vezetőedzői posztjára.

DAC: Bosszúra éheztem – Vida Kristopher legkedvesebb gólja

A szlovák első osztályban szereplő dunaszerdahelyi labdarúgócsapat a DAC-történelem legjobb első ligás gólszerzőit arra kérte, hogy válasszák ki a klub színeiben szerzett legkedvesebb góljukat, és röviden kommentálják azt. Szombaton az időközben Lengyelországba szerződő Vida Kristopher volt a sorozat szereplője, és ő a 2019 őszén, a Slovan ellen aratott 5–2-es győzelem alkalmával szerzett gólját választotta.

DAC: így szólt a Nélküled az üres Mol Arénában – videó

A DAC labdarúgócsapata a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a Puskás Aréna nyitó mérkőzésén is fellépő két fiatal, Bittera Sophie Iman és Farkas Olivér a Mol Arénában is előadta a Nélküledet.

Női kézi: magyar edző és nagy tervek Dunaszerdahelyen

Debre Viktor lesz a Dunaszerdahely női kézilabdacsapatának edzője. Az elnök Horváth Zoltán pontos tervet vázolt, a cél, hogy akár a nemzetközi porondon is szerepeljen az együttes.

Magyar válogatott: Németh reméli, hogy még idén lesznek mérkőzések

Németh Krisztián, a magyar labdarúgó-válogatott támadója reméli, hogy még ebben a naptári évben pályára léphet a nemzeti csapat.

Légiósok: Jól érzem magam a DAC-nál – Schäfer András

Erősít, tanul és a konyhában alkot Schäfer András, a dunaszerdahelyiek fiatal magyar labdarúgója, aki reméli, hamarosan újra tétmeccsen szerepelhet, mert már nagyon hiányzik neki a labda.

Fortuna Liga: a DAC-nál is elkezdték a kis csoportos edzéseket

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga) szereplő Dunaszerdahelynél is elkezdték a kis csoportos edzéseket – adta hírül a klub a hivatalos honlapján.

DAC: Az idén El-csoportkör, jövőre bajnoki cím – Schäfer

A magyar U21-es válogatott Schäfer András a télen azt követően került kölcsönbe a Genoától a szlovák élvonalban szereplő DAC-hoz, hogy az előző fél évben a Chievónál (melynél szintén kölcsönben játszott) nem kapott lehetőséget a bajnokságban. Dunaszerdahelyen azonban nagy céljai vannak – erről beszélt a klub Facebook-oldalának a szurkolók kérdéseire válaszolva.

Nélküled: „Boldogsággal tölt el, hogy ez a dal ilyen sokat jelent az embereknek”

Nyerges Attila büszke arra, hogy a Nélküled a DAC klubhimnuszává vált, és hogy a dal sok embernek sokat jelent – többek között erről beszélt az Ismerős Arcok énekes-dalszerzője a dunaszerdahelyi futballklub hivatalos honlapján megjelent rövid exkluzív interjúban.

Sepsi: összmagyar tornával avatnák fel az új stadiont

Virtuálisan ugyan már a szurkolók által kezdeményezett, csütörtöki Sepsi OSK–FK Csíkszereda jótékonysági mérkőzéssel felavatják az új sepsiszentgyörgyi stadiont, ám az épülő arénában legkorábban jövő év májusában rendezhetnek valódi futballmérkőzéseket. A stadion építését ugyanis jelenleg a koronavírus-járvány hátráltatja, így az eredetileg tervezett november végi átadási határidő jó fél évet csúszik majd.

Videó: Fodor Csenge focizik vagy Vida Máté kézizik jobban?

Nem titok, hogy a Győri Audi ETO KC kézilabdázója, Fodor Csenge és a DAC labdarúgója, Vida Máté egy párt alkot. Ahogy mindenki, aki megteheti, jelenleg ők is otthon vannak, és együtt készülnek, amíg be nem indul újra a sportélet. Az NSO Tv videochaten beszélgetett velük, kendőzetlen őszinteséggel válaszoltak minden kérdésre. Ki hívta randira a másikat? Ki a főnök otthon? Ki takarít? Ki a féltékenyebb? De a kérdéseken túl azt is teszteltük, mennyire ismerik egymás pályafutásának legfontosabb pillanatait.

Videó: így szólt az új közös és határtalan Nélküled-éneklés

„Aki velünk tart, az nincs egyedül!” – ez volt a mottója a DAC új kampányának, melynek keretein belül szombat délután újra felcsendült számos felvidéki, magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai településen az Ismerős Arcok Nélküled című dala. Íme, a klub videója az eseményről!

DAC: a sikeren felbuzdulva szombaton újra Nélküled!

A dunaszerdahelyi klub ezen a héten ismét összefogásra buzdítja a szurkolókat, szombaton 16.50-től ismét közös éneklésre bátorítja a drukkereket.