Kajak-kenu vb: „Áprilisban nem gondoltam volna, hogy dobogóra állhatok”

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta a magyar küldöttség az első döntős napot a szegedi kajak-kenu világbajnokságon. A dobogósok mellett a K–1 500 méteren ötödik helyen végző, az eltiltása után újra világbajnokságon szereplő Dombvári Bence is értékelt az NSO Tv-nek. 

Kajak-kenu vb: a női kenupáros és a női kajaknégyes is döntős

A szegedi kajak-kenu világbajnokság csütörtöki délutáni programjában a női kenusok 500 méteres versenyében Bragato Giada harmadik lett a középfutamában és a döntőbe jutott. A férfi kajak egyesek ötszáz méteres viadalában Dombvári Bence megnyerte középfutamát, pénteken már a döntőben száll vízre. Döntős a Devecseriné Takács Kincső, Balla Virág páros C–2 500 méteren és szintén olimpiai számban a női kajaknégyes is.

Kajak-kenu: elvették Dombvári Bence páros Eb-ezüstjét

Törölték a 2016-os Európa-bajnokságon 1000 méteres távon ezüstérmet szerző Dombvári Bence, Hufnágel Tibor férfi kajak páros eredményét, miután Dombváriról néhány héttel a verseny után kiderült, hogy doppingolt.

Kajak-kenu: kétéves eltiltást kapott Dombvári Bence

Kétéves eltiltást kapott a kajakos Dombvári Bence, akinek egy tavalyi válogatóverseny után találtak tiltott teljesítményfokozó szert a doppingmintájában.

Kajak-kenu: hazugságvizsgálaton izzadt Dombvári, pizzafutárnak készül

Hazugságvizsgálaton izzadt, négyéves eltiltás esetén pizzafutárnak készül Dombvári Bence. A fiatal kajakos három számban jutott olimpiai kvalifikációhoz, majd pozitív doppingmintát produkált. Állítása szerint nem élt tiltott szerekkel. Azóta az igazáért küld.

Kajak-kenu: feljelentést tett Dombvári a pozitív teszt után

A kajakozó Dombvári Bence feljelentést tett, miután pozitív lett a doppingmintája a második olimpiai válogatóversenyen.

Kajak-kenu: Dombvári Bence mintája lett pozitív

A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) hivatalos közleményben nyilvánosságra hozta: Dombvári Bence doppingmintája lett pozitív 2016. június 9-én. Dombvári kérte a B-minta elemzését, ez ismét kimutatta szervezetében a Stanazolol nevű anabolikus szteroidot.

Kajak-kenu: Nincs értelme tovább erőltetni – Storcz a négyesről

Storcz Botond, a magyar kajak-kenu válogatott vezetőedzője szerint a moszkvai Európa-bajnokságon három aranyérmet szerző Kozák Danuta egyértelműen bizonyította, hogy képes az olimpiai triplázásra, a férfi K–4 1000 méteren az Eb-n indult egység teljesítménye azonban nem volt meggyőző a riói indulás szempontjából.

Kajak-kenu: minden magyar egység döntőbe jutott

A pénteki nyitó napon minden magyar egység kiharcolta a döntőbe jutást a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Kajak-kenu: Dombvári Bence mindent vitt a válogatón

A kajakos Dombvári Bence a négyes és az egyes után szombaton Hufnágel Tiborral párosban is nyert 1000 méteren a kajakosok és kenusok második olimpiai válogatóján, Szegeden, a honvédos duó ezzel megismételte egy hónappal ezelőtti sikerét.

Kajak-kenu: Dombvári ismét nyert, három számban szétlövés lesz

Dombvári Bence nyerte meg pénteken a férfi K–1 1000 méteres versenyt a kajakosok és kenusok második olimpiai válogatóján, Szegeden, ezzel megismételte egy hónappal ezelőtti sikerét. Három további számban szétlövést rendeznek, miután ezúttal más győztest avattak, mint az első fordulóban.

Rio 2016: győzött a páros, újabb magyar kajakos az olimpián

Dombvári Bence egyesbeli sikere után a Hufnágel Tibor, Dombvári duó is megnyerte csütörtöki döntőjét K-2 1000 méteren a Duisburgban zajló olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu regattán, így Hufnágel révén Magyarország újabb férfi kajakos kvótát szerzett a riói játékokra.

Rio 2016: újabb két kvóta, 17-tel tervezhetnek a kajak-kenusok

Dombvári Bence K–1-ben, majd Hufnágel Tiborral K–2-ben megnyerte 1000 méteres verseny csütörtöki döntőjét a Duisburgban zajló olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu regattán, így Magyarország két újabb férfi kajakos kvótát szerzett.

Kajak-kenu: Dombvári Hufnágellel is a fináléban

A Hufnágel Tibor, Dombvári Bence duó bejutott a döntőbe K-2 1000 méteren, ahogy a K-1 200 méteren érdekelt Horváth Bencért is izgulhatunk a csütörtöki fináléban a Duisburgban zajló olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu regattán. Hufnágelnek és Dombvárinak párosban győzni kell a riói kvótaszerzéshez, de a diadal két versenyzői kvótát jelent.

Kajak-kenu: Dombvári harmadik helye a pótkvalifikáción

Dombvári Bence harmadik lett előfutamában K–1 1000 méteren a Duisburgban szerdán megkezdődött olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu versenyen, így valamivel dél után a középfutamban folytatja a szereplését.

Kajak-kenu olimpiai válogató: duplázó győztesek

A kajakos Kozák Danuta, Dombvári Bence és Horváth Bence, valamint a kenus Vasbányai Henrik második győzelmét aratta a csütörtöki versenynapon a sportág első olimpiai válogatóján, Szegeden. Kozák és Dombvári a szerdai egyes siker után párosban duplázott, Horváth és Vasbányai pedig az egy nappal korábbi páros győzelem után ezúttal egyesben lett a legjobb.

Kajak-kenu ol. válogató: meglepetés férfi K–2 200 m-en

Kozák Danuta, Dombvári Bence, a Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó, valamint – nagy meglepetésre – a Szomolányi Máté, Horváth Bence kettős győzelmét hozták az első napi döntők a kajakosok és kenusok első olimpiai válogatóján, Szegeden.

Kajak-kenu: Dombvári párosban is fölényesen nyert Szolnokon

A szombati egyes után vasárnap párosban is fölényes győzelmet aratott 1000 méteren Dombvári Bence a kajak-kenusok szolnoki tájékoztató versenyén.

Kajak-kenu: Csipes visszatért és legyőzte Kozákot Szolnokon

Tavalyi eltiltását követően győzelemmel tért vissza kajak egyes 500 méteren Csipes Tamara. A BHSE világbajnoka szombaton, az idénynyitó szolnoki tájékoztató versenyen legyőzte a szám olimpiai bajnoki címvédőjét, Kozák Danutát.

Kajak-kenu: riói kvótára hajt az eltiltásból visszatérő versenyző

Egyesben és Hufnágel Tiborral párosban is olimpiai kvótát érő helyen szeretne végezni a májusi pótkvalifikációs viadalon Dombvári Bence. A kajak egyes 1000 méteren három éve világbajnoki bronzérmet szerző versenyző tavaly az eltiltását töltötte, ezért edzője szerint most minden korábbinál éhesebb a sikerre.