Atlétikai vb: Gyulai Márton reagált a Dohát ért kritikákra

Az atlétika tökéletesen kiszolgálja a nézőket – mondta az MTI-nek Gyulai Márton, aki a 2023-as budapesti világbajnokság szemszögéből figyelte a vasárnap zárult dohai vb-t.

Atlétikai vb: a legtöbb arany az Egyesült Államoké – éremtábla

Szeptember 27. és október 6. között rendezték meg Katar fővárosában, Dohában a 17. szabadtéri atlétikai világbajnokságot. A legtöbb érmet (29) és aranyérmet (14) az Egyesült Államok sportolói nyerték. Magyarország egy érmet szerzett: a kalapácsvető Halász Bence bronzérmes lett.

Atlétikai vb: Kozák hiába futotta idei legjobbját, a 13. helyen zárt

A Dohában zajló atlétikai világbajnokságon Kozák Luca a női 100 méter első elődöntőjében az ötödik helyen végzett, miután 12.87-et futott, ami az idei legjobb eredménye, és egyetlen századdal maradt csak el egyéni legjobbjától. A döntőbe ezzel biztosan nem jutott be, a legjobb nyolc közé ugyanis a három előfutam első két helyezettje, valamint a két legjobb nem továbbjutó idő birtokosa kerül tovább.

Atlétikai vb: Rivasz-Tóth Norbert történelmet írt Dohában

Öt magyar indulóból három továbbjutott a Dohában zajló atlétikai világbajnokság utolsó előtti napján, az országos csúcsot döntő Rivasz-Tóth Norbert történelmet írt gerelyhajításban.

Atlétikai vb: női távolugrásban is lesz magyar a fináléban

Nguyen Anasztázia bejutott a döntőbe, Farkas Petra viszont kiesett távolugrásban szombaton a dohai atlétikai világbajnokságon.

Atlétikai vb: Kozák Luca folytatja, Kerekes Gréta kiesett

Kozák Luca elődöntőbe jutott, Kerekes Gréta kiesett 100 m gáton szombaton a dohai atlétikai világbajnokságon.

Atlétikai vb: két hónap után újra világcsúcs női 400 gáton

Dalilah Muhammad megjavította a női 400 méteres gátfutás világcsúcsát pénteken a dohai atlétikai világbajnokságon. Aranyéremnek örülhettek a házigazda katariak is a magasugró Mutaz Essza Barsim jóvoltából.

Atlétikai vb: „Mintha benne maradt volna a tenyeremben”

Mint beszámoltunk róla, a súlylökő Márton Anita 5. lett a dohai atlétikai világbajnokságon. Az olimpiai bronzérmes sportoló a Nemzeti Sportnak elmondta: kicsit csalódott, hogy ezúttal érem nélkül maradt, mert az szerinte megcsíphető lett volna.

Atlétikai vb: lengyel óvás Halász ellen, a zsűri el is fogadta

A lengyelek érvényteleníteni akarták Halász Bence világbajnoki bronzérmét, de nemcsak az óvás, hanem a döntés is erősen véleményes.

Atlétikai vb: Taylor újra legyőzte Claye-t, jamaicai diadal 100-on

A hármasugró Will Claye lassan tíz éve próbálkozik, de Dohában sem tudta letaszítani a trónról honfitársát és barátját, Christian Taylort. Az atlétikai világbajnokság harmadik versenynapjának legjobban várt döntőjében, női száz méteren a jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce győzött.

Atlétika: „Ez akkora sokk, amit elég csak egyszer kibírni”

Már az atlétikai világbajnokság első napján, pénteken rajthoz áll az akadályfutó Wagner-Gyürkés Viktória, aki nem készült az extrém körülményekre, mert nem látta értelmét.

Atlétika: Gatlin bicegve ért célba, de állítólag nincs nagy baj

Justin Gatlin, a férfi 100 méter világbajnoki címvédője bicegve ért célba kedd este a zágrábi atlétikai versenyen, ám a vizsgálatok szerint nincs súlyosabb baja, nincs veszélyben a vb-szereplése.