Davis-kupa: belga és orosz győzelem a nyitányon

A belga és az orosz válogatott sikerével rajtolt el hétfőn a megújult tenisz Davis-kupa madridi döntője.

Barcelona: „Alig négy-öt órákat alszom, de a klub megérti”

A labdarúgás mellett a teniszvilágban is rengeteg a teendője az utóbbi időben Gerard Piquének, a Barcelona futballistájának. A védő a tenisz Davis-kupa átszervezését vezényli le saját cégével, ami természetesen sok idejét emészti fel, ám állítása szerint a katalán klub nem akad fenn ezen.

Davis-kupa: Raonic sérülés miatt lemarad a döntő tornáról

Milos Raonic, a kanadaiak első számú teniszezője sérülés miatt nem lesz ott a Davis-kupa jövő heti döntő tornáján.

Videó: Piqué közzétette a számát, a telefonja „megőrült”

Kalandos délutánja volt csütörtökön Gerard Piquének. Az FC Barcelona világ- és Európa-bajnok védője az ő vezetésével megreformált tenisz Davis-kupa szervezésén fáradozott egy csapattal, amikor a Twitteren egy kép kíséretében megosztotta a telefonszámát, hogy ha bárkinek bármi javaslata van, elérhesse. Arra aligha számított, hogy ennyien keresik…

Davis-kupa: Djokovics, Nadal és Murray is pályára lép a döntőben

A legnagyobb sztárok közül a világelső Novak Djokovics, valamint az egyformán korábbi ranglistavezető Rafael Nadal és Andy Murray is pályára lép a megújult tenisz Davis-kupa 18 csapatos döntőjében.

FTC: Önmagában már a bejutás is nagy siker – Rebrov

Szerhij Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának ukrán vezetőedzője nagy teniszrajongó, így természetesen ott volt a hétvégi, 3:2-es magyar győzelmet hozó Magyarország–Ukrajna Davis-kupa-mérkőzésen – és ha már ott járt, interjút adott a Szport című ukrán portál tudósítójának.

Davis-kupa: Balázs Attila kiküzdötte, megnyertük az osztályozót

Balázs Attila két szettben legyőzte az ukrán Illja Marcsenkót, így a magyar csapat nyerte meg a Davis-kupa-osztályozót.

Balázs Attila hozta a döntő mérkőzést, Magyarország legyőzte Ukrajnát a Davis-kupában

A Magyarország–Ukrajna Davis-kupa-osztályozó az ötödik mérkőzésen dőlt el, ráadásul ráadás napon, hétfő délelőtt. Balázs Attila már az első lehetőséget megragadta arra, hogy lezárja a párharcot: 6:4, 5:5-ről folytatva a játékot az első gémben rögvest brékelte Illja Marcsenkót, majd ha nem is a legkönnyebben, de hozta a saját adogatását, így 6:4, 7:5-re megnyerte a találkozót, amivel Magyarország 3:2-re legyőzte Ukrajnát. 

Davis-kupa: sötétedés miatt félbeszakadt az ukránok elleni meccs

A Magyarország–Ukrajna Davis-kupa-osztályozó a világcsoportban maradásért az ötödik mérkőzésen dől el, amelyet Balázs Attila vív Ilja Marcsenko ellen. A magyar teniszező az első szettet 6:4-re megnyerte, a második játszma azonban 5:5-ös állásnál sötétedés miatt félbeszakadt. A találkozó hétfőn folytatódik.

Davis-kupa: sötétedés miatt félbeszakadt a döntő meccs

A Magyarország–Ukrajna Davis-kupa-osztályozó a világcsoportban maradásért az ötödik mérkőzésen dől el, amelyet Balázs Attila vív Ilja Marcsenko ellen. A magyar teniszező az első szettet 6:4-re megnyerte, a második játszma azonban 5:5-ös állásnál sötétedés miatt félbeszakadt. Folytatás és befejezés hétfőn, várhatóan délelőtt, a belépés ingyenes lesz.

Davis-kupa: hoztuk a párost, de Fucsovics kikapott, Balázs meccse félbeszakadt

A Fucsovics Márton, Balázs Attila páros három szettben (7:6, 3:6, 6:3) legyőzte a Szerhij Sztahovszkij, Denisz Molcsanov duót, ám a mai második meccsen Fucsovics Márton szettelőnyből kikapott Sztahovszkijtól, így a Magyarország–Ukrajna párharc 2:2-re áll a Davis-kupa-osztályozón. A világcsoportban maradásról az ötödik meccs dönt: Balázs Attila Ilja Marcsenkóval találkozott, ám miután Balázs 6:4-re megnyerte az első szettet, a másodikban 5:5-nél sötétedés miatt félbeszakadt, így csak hétfőn fejezik be.

Davis-kupa: Balázs kikapott, de Fucsovics győzelmével egyenlítettünk

Balázs Attila két játszmában kikapott Szerhij Sztahovszkijtól, Fucsovics Márton azonban két szettben legyőzte Illja Marcsenkót a Davis-kupa-osztályozó pénteki programjában, így a magyar csapat az első nap után 1:1-es döntetlenre áll az Ukrajna elleni párharcban.

Davis-kupa: Balázs Attila kezd Federer korábbi legyőzőjével

Balázs Attila és Szerhij Sztahovszkij mérkőzésével kezdődik meg szombaton a Magyarország–Ukrajna tenisz Davis-kupa-osztályozó, amelyre a budapesti Sport11 központban kerül sor.

Davis-kupa: Fucsovics és Balázs játssza az egyest és a párost is

A hosszú szünet után visszatérő Fucsovics Márton, valamint Balázs Attila játssza az egyest és a párost is hétvégén az ukránok elleni tenisz Davis-kupa-osztályozón.

Davis-kupa: Piros Zsombor nem játszhat Ukrajna ellen

Köves Gábor, a tenisz Davis-kupában szereplő magyar válogatott szakvezetője az M4 Sport keddi Sporthíradójában elárulta, Piros Zsombor sérülés miatt biztosan nem lesz bevethető az ukránok ellen a világcsoport osztályozóján.

NS Hosszabbítás: történelmet író újonc, amelytől futballreformot várnak Szerbiában

A szerb labdarúgó-bajnokság 96 éves történetében még soha olyan jól nem kezdett újonc együttes a legmagasabb osztályban, mint a Topolyai Sport Club a 2019–2020-as idényben. És amíg a hét forduló alatt öt győzelmet és két döntetlent jegyző TSC átírja a szerb Szuperliga rekordjait, a klub labdarúgó-akadémiájára özönlenek a bejutni vágyó tehetségek.

Davis-kupa: Fucsovics és a sérült Piros is a keretben

Köves Gábor, a tenisz Davis-kupában szereplő magyar válogatott szakvezetője kijelölte az ukránok elleni csapatot, amelyben a korábbi ígéreteknek megfelelően helyet kapott Fucsovics Márton is.

Davis-kupa: éles bírálat érkezett az idei reformokra

Élesen bírálta a tenisz Davis-kupa idei reformját Ion Tiriac korábbi Grand Slam-bajnok román milliárdos.

Tenisz: Fucsovics visszatér a Davis-kupa-válogatottba

A Magyar Teniszszövetség (MTSZ) közleménye szerint Fucsovics Márton visszatér a magyar Davis-kupa-válogatottba, így rendeződhet a viszony közte és a szövetség között. Fucsovics döntése egyben azt jelenti, hogy a magyar válogatott szeptemberben az ukránok ellen ismét a legerősebb összeállításban léphet pályára.

Tenisz: Babost és Fucsovicsot győzködik a visszatérésről

A tokiói olimpia jegyében arra kéri a Tiszta Tenisz nevű csoport Fucsovics Mártont és Babos Tímeát, hogy térjenek vissza a Davis-kupa-, illetve Fed-kupa-válogatottba.