NBA: David Stern személyében a kosárlabda legfontosabb embere távozott

Hetvenhét éves korában elhunyt az észak-amerikai profi kosárlabdaliga korábbi komisszárja, aki szilárd üzleti alapokra helyezte és globális jelenséggé formálta az NBA-t.

NBA: elhunyt David Stern, aki 30 év alatt felvirágoztatta a ligát

Szerdán Manhattanben, 77 éves korában elhunyt David Stern, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) korábbi első embere, komisszárja.

Kosár: az NBA korábbi vezére nekiment a FIBA-nak az USA vb-kiesése után

David Stern, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) korábbi első embere nekiment a nemzetközi szövetségnek (FIBA) az Egyesült Államok szerdai vb-kiesése után.

NBA: világvége a ligában – Jordan ismét lelépett, az All Star-gála elmaradt

1999-ben nem rendezték meg a legnagyobbak seregszemléjét az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA), ráadásul Michael Jordan újra visszavonult.

NBA: az agyonbüntetett tulaj magának akarja az utolsót is

Ismert, hogy David Stern, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) vezérigazgatója február elsején – harmincévnyi szolgálat után – távozik posztjáról. A minap az egyik legnagyobb ellenlábasának tekintett Mark Cuban, a Dallas Mavericks többségi tulajdonosa kifejtette: hiába sújtotta őt a komisszárius majdnem kétmillió dollárnyi büntetéssel az évek során, nagyon fog neki hiányozni.

NBA: eldőlt, a liga első embere harminc év után távozik

Napra pontosan harmincévnyi szolgálat után, 2014. február elsején visszavonul David Stern, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) első számú vezetője.

Tovább huzakodnak, ugrott két hét a bajnokságból

David Stern, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) első számú vezetője magyar idő szerint hétfőről keddre virradóra bejelentette: mivel a klubtulajdonosok és a játékosok nem tudtak megegyezni az új kollektív szerződésről, a 2011–2012-es bajnokság november elsejére tervezett rajtját két héttel elhalasztják.

NBA: először lesz bajnoki meccs Amerikán kívül, a helyszín London

David Stern, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) kormányzója hétfőn bejelentette: a liga történetében először alapszakaszi bajnoki mérkőzést rendeznek Amerikán kívül. A jövő márciusi esemény helyszíne London lesz, amely korábban már rendezett teltházas előszezoni NBA-mérkőzést.

A kosárlabda legjobbjai újabb meccset játszanak Londonban

A következő NBA idény előtt, október 12-én ismét Londonban játszik két, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban játszó csapat. A New Jersey Nets találkozik majd a Miami Heattel az O2 Arénában. Nem ez lesz az első mérkőzése a ligának, melyet az angol fővárosban rendeznek, tavaly a Boston Celtics győzte le itt a Minnesota Timberwolvest.

NBA: európai helyszínek és csapatok is képbe kerülhetnek

Akár európai színhelyen is rendezhetnek alapszakasz-mérkőzést az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), és David Stern, az NBA első számú vezetője azt sem tartja kizártnak, hogy a ligához európai csapatok is csatlakozhatnak majd.