Dakar: ismét Szaúd-Arábiában, de új szakaszok a jövő évi versenyen

A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten.

Dakar: legendák vérre menő csatája a dobogós helyekért

Tizennyolc Dakar-győzelem a top háromban a szünnap előtt az autósoknál: Stéphane Peterhansel újabb szakaszt nyert, de az összetettben továbbra is Carlos Sainz vezet.

Dakar: meglepetésgyőzelemmel kezdődött, Alonso a 11.

Meglepetés győzelemmel kezdődött a 2020-as Dakar rali: az idén Szaúd-Arábiában zajló verseny első szakaszát az autósoknál a litván Vaidotas Zala nyerte meg, aki több mint két perccel gyorsabban teljesítette a távot, mint a 13-szoros bajnok francia Stéphane Peterhansel.

Autósport: Alonso 2020-ban elindul a Dakaron – hivatalos

Hivatalosan is bejelentették: Fernando Alonso 2020 januárjában a Toyota egyik autójával rajthoz áll a Dakar ralin. Navigátora Marc Coma lesz.

Rali: Dél-Afrikában versenyez először az Alonso, Coma páros

Namíbiai és lengyelországi tesztelések után először indul együtt terepraliversenyen a Dakar ralira készülő kétszeres Formula–1-es világbajnok Fernando Alonso és navigátora, Marc Coma.

Dakar rali: Alonso két napig tesztelt egy Toyotát

A kétszeres Formula–1-es világbajnok Fernando Alonso kétnapos lengyelországi tesztelés során 700 kilométert tett meg, hogy felkészüljön a jövő évi Dakar-ralira.

Dakar rali: jövőre Szaúd-Arábiába költözik a viadal

Jövőre Szaúd-Arábiában rendezik a hagyományos januári Dakar ralit. A világ leghíresebb tereprali-viadalának 2009 és 2019 között Dél-Amerika adott otthont, a verseny így tíz év után költözik a Közel-Keletre – jelentették be hétfőn a Dakar szervezői.

Dakar: motivált, tapasztalt, elszánt – interjú Peterhansellel

Stéphane Peterhansel a sportág élő legendája, 13 Dakar-győzelme nem szorul magyarázatra. Ha ő odaáll a rajthoz, mindenképp számolni kell vele. S bár a szezon elején még ő maga sem volt biztos benne, hogy folytatja a versenyzést, most ugyanolyan motivált, mint korábban. 

Dakar: jelentősen beerősített a Mini a következő ralira

Három korábbi győztes, a címvédő spanyol Carlos Sainz, valamint az egyaránt francia Stéphane Peterhansel és Cyril Despres a Mini csapatának színeiben indul a 2019-es Dakar ralin.

Dakar: a teljes versenyt Peruban rendezik 2019-ben

Teljes egészében Peruban rendezik meg a jövő évi Dakar ralit.

Dakar 2019: Bolívia és Chile sem rendez szakaszt

Chile, majd egy nappal később Bolívia is jelezte, hogy nem kívánja vendégül látni a jövő évi Dakar rali mezőnyét, így a szervezőknek új útvonalat kell kijelölniük.

Dakar 2018: Nehéz, küzdelmes – ez a Dakar!

Idegek harca. Így foglalhatnánk össze legrövidebben azt, ami a Dakar rali mezőnyére várt pénteken. Az utolsó előtti nap. Amikor már jóformán látják a célt, közben meg mégsem, mert előttük van még egy hosszú etap, amelynek van gyors, technikás, ralis része, de egy szakaszon beküldik a mezőnyt a fesh-feshbe, ebbe a liszt finomságú, puha homokba, amelyben az égvilágon semmit sem lehet látni. Se sziklát, se gödröt, semmit.

Dakar rali: Dési János bukott és a vállát törte

Újabb drámai fordulat a Dakar ralin – a motoros éllovas Adrien Van Beveren és Dési János is búcsúzott.

Dakar rali: Sainz odacsapott; Dési elfáradt, de megcsinálta

Az első nem dűnés szakaszon Carlos Sainz odacsapott – a motoros mezőnyben Dési János borzalmasan fárasztó napon van túl, de megcsinálta.

Dakar rali: vadászgépek, vadászösztön – kötelező körök lefutva

A kötelező kört a magyarok mind lefutották, most már következhet a ráhangolódás az első igazi versenynapra, hiszen január 6-án elrajtol a jubileumi Dakar rali.

Dakar 2018: kiszáll a világhírű francia csapat

A Peugeot 2018-ban indul utoljára a Dakaron, a francia csapat a januári tereprali-viadalon az ideihez hasonlóan rendkívül rutinos versenyzőkkel versenyez.

Dakar-rali: Peruból indul a 2018-as verseny

Marad Dél-Amerikában, de Paraguay helyett Peruból indul a 2018-as Dakar-rali, a nemzetközi autós-motoros versenyek egyik leghíresebbike, amelyet egy évtizede helyeztek át erre a kontinensre Afrikából.

Dakar 2017: ismét Loeb az élen, törölték a szerdai szakaszt

A francia Sébastien Loeb nyerte meg a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali keddi, nyolcadik szakaszát, egyúttal az összetettben is visszavette a vezető helyet honfitársától, Stéphane Peterhanseltől.

Dakar: Sainz óriásit bukott, feladta a versenyt – videó

A korábbi bajnok Carlos Sainz csütörtöki bukását követően kénytelen volt feladni a Dél-Amerikában zajló Dakar-ralit. A motorosoknál sem zajlott eseménytelenül a negyedik szakasz utáni szünet – az összetettet vezető Joan Barreda a kilencedikre helyre esett vissza a büntetését követően.  

Dakar 2017: kigyulladt az autója, mégis megnyerte a szakaszt

A katari Nasszer al-Attijah nyerte a 2017-es Dakar-rali hétfői, első szakaszát.