Dakar: Nem biztos, hogy újrakezdeném ezt a napot... – Szalay

Kizárások, büntetések és egy pokoli kemény nap – elkezdődött a második menet a Dakaron, s a vasárnapi pályák feladták a leckét még a nagymenőknek is. Sébastien Loebé a szakaszsiker, Szalayék parádésan kezdtek, és sötétben értek célba.

Dakar: pihenőnap sok melóval – jöhet a második menet!

Ha törődötten, fáradtan és koszosan is, de a mezőny nagy része megérkezett a Dakar-táborba a kétnapos maratoni után – a pihenőnapon a járműveket „újjá” varázsolják a csapatok, s folytatódhat a küzdelem.

Dakar 2019: veszélyes üzem! Bunkoczit elütötték – videó

A Dakar veszélyes üzem: Bunkoczi Lászlót elütötte egy száguldó side by side buggy. Az Opel Dakar Team navigátora épp a saját autójukat próbálta kiásni a homokból, amikor a dűne tetejéről érkezett a 398-as rajtszámú SxS, és ahogy csúszott lefelé a homokon, Bunkoczit nekilökte a Grandland X hátuljának. Az eset még a harmadik szakaszon történt, és szerencsére a navigátor megúszta nagyobb sérülés nélkül, de az esetet rögzítette az Opel oldalára szerelt kamera. Íme, a felvétel!

Dakar 2019: Szalay két defektje ellenére tartja pozícióját

Nasszer al-Attijah második szakaszgyőzelmét aratta a Dakaron, s növelte előnyét az összetettben. Szalay Balázs szervizcsapata egész éjjel dolgozott, így az Opel-pilóta folytatni tudta a harcot, továbbra is 28. az összetettben.

Dakar 2019: csillaghullás – Szalay sziklának ment, de folytatja

Stéphane Peterhansel nyerte meg a szakaszt, amelyen a menők között többen megjárták a poklot – Szalay Balázs a 41. lett a szakaszon, s a 28. helyről várja a folytatást.

Dakar 2019: Loeb nyerte a szakaszt, Szalay folyamatosan előzött

Változatos, küzdelmes, izgalmas napon van túl a Dakar-mezőny: a keddi 342 kilométeren a ralilegenda Sébastien Loeb volt a leggyorsabb, Szalay Balázs pedig lendületes autózással a 30. helyen végzett.

Autósport: Fernando Alonso Magyarországon is készül a 2020-as Dakarra

Spanyol lapértesülés szerint a kétszeres F1-világbajnok Fernando Alonso a 2020-as Dakarra készül, s jó eséllyel részt vesz az augusztusi Hungarian Baja terepralin.

Dakar 2019: al-Attijah nyerte az elsőt, Szalay sokat előzött

A szakasz, amit senki sem akart megnyerni – így lehetne röviden jellemezni a Dakar rali első pályáját, amelyen végül a rettenthetetlen Nasszer al-Attijah volt a leggyorsabb, míg Szalay Balázs a 42. helyen ért célba.

Dakar: motivált, tapasztalt, elszánt – interjú Peterhansellel

Stéphane Peterhansel a sportág élő legendája, 13 Dakar-győzelme nem szorul magyarázatra. Ha ő odaáll a rajthoz, mindenképp számolni kell vele. S bár a szezon elején még ő maga sem volt biztos benne, hogy folytatja a versenyzést, most ugyanolyan motivált, mint korábban. 

Dakar 2019: agyagpiramis, bárzongora, ünnepélyes rajt

Az utolsó nyugodt nap. Legalábbis egy ideig. A Dakar-mezőny nagy része – az, amelyik már az előző napon átesett a kötelező adminisztratív és technikai ellenőrzésen – szabadnapot kapott vasárnapra, csak délután (magyar idő szerint késő este/éjszaka), az ünnepélyes rajtceremónián kellett tiszteletét tennie.

Dakar 2019: „Küzdelmes lesz és forró, de mi ezt szeretjük”

Túl van a verseny előtti szokásos rituálén a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős – az adminisztratív és technikai ellenőrzés kipipálása azt is jelenti, hogy készen állnak a Dakar rali vasárnapi, limai rajtjára.

Dakar: jelentősen beerősített a Mini a következő ralira

Három korábbi győztes, a címvédő spanyol Carlos Sainz, valamint az egyaránt francia Stéphane Peterhansel és Cyril Despres a Mini csapatának színeiben indul a 2019-es Dakar ralin.

Dakar: a teljes versenyt Peruban rendezik 2019-ben

Teljes egészében Peruban rendezik meg a jövő évi Dakar ralit.

Dakar 2019: Bolívia és Chile sem rendez szakaszt

Chile, majd egy nappal később Bolívia is jelezte, hogy nem kívánja vendégül látni a jövő évi Dakar rali mezőnyét, így a szervezőknek új útvonalat kell kijelölniük.

Dakar 2018: Sainz és Walkner a győztes – őrült Dakar volt ez!

Az ünneplés napja. No meg a pihenésé, az örömé, a könnyeké, a megkönnyebbülésé. A nap, amikor mindent szabad. Mert megcsinálták, mert leküzdötték az emberpróbáló távot, mert túl vannak ezen a 9000 kilométeren is.

Dakar rali: csökkent Carlos Sainz előnye az összetettben

Fájdalmas kihívás. Ezzel a két szóval illették a Dakar szervezői a csütörtöki szakaszt – s ha ők így gondolják, mit mondjanak a pilóták?! Eleve ez volt az egész verseny legforróbb napja (40 fok árnyékban), ráadásul a mért szakasz távja is 523 kilométerre rúgott, szóval sok mindent lehetett rá mondani, de azt nem, hogy kényelmes levezetése a kőkemény viadalnak. Itt még kérem bármelyik pillanatban bármi megtörténhet, úgyhogy a versenyzők részéről maximális figyelemre van szükség.

Dakar rali: dráma – Peterhansel sokat veszített!

Dési szenvedett a magaslaton, Gyenesnek eleredt az orra vére, az autós éllovas Peterhansel pedig technikailag szenvedte meg a szakaszt.

Dakar: visszafelé járatta volna az órát az elnök, a parlament leszavazta

A Dakar-szünnapon a mezőny rápihent a következő nagy menetre. Mert durva, ami mögöttük van, de az sem könnyebb, ami előttük.

Dakar: a volt Chelsea-tréner nekiment egy dűnének, kórházba vitték

Feladta a Dakar ralit a korábban többek között a Portónál és a Chelsea-nél is dolgozó André Villas-Boas, mivel balesetet szenvedett, s hátfájdalmak miatt kórházba szállították.

Dakar rali: Szalay Balázsék nehéz döntést hoztak

Álltak a dűnék között, és megint nem indult a kocsi. A harmadik önindító ment tönkre három nap alatt. Ezúttal azonban annyi különbség volt, hogy Szalay Balázs és Bunkoczi László az előző napi éjszakai műszak miatt utolsóként rajtolt a szakaszon, vagyis mögötte már nem jött senki. Úgyhogy amikor az egyetlen, még látótávolságon belül lévő kamion lehúzta őket egy nagy dűnéről és beindult az Opel Crossland, döntést kellett hozniuk. Belemennek egy hosszú, hosszú dűnesorba, kockáztatva, hogy megint kint éjszakáznak a sivatagban, vagy kimennek a műútra a két csekkpont között. Utóbbi mellett döntöttek.