Dakar: ismét Szaúd-Arábiában, de új szakaszok a jövő évi versenyen

A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten.

NSO-tanóra: Szalay Balázs fizikaórát tartott

A Nemzeti Sport Online-nál úgy döntöttünk, a magunk módján szeretnénk kivenni a részünket a távoktatásból, ezért sportolókat, sporthoz közeli személyeket kértünk fel, hogy csatlakozzanak az NSO tanári karához, és tartsák meg a maguk rendhagyó tanóráját. Ezúttal Szalay Balázs autóversenyzőn volt a sor, aki olvasóinknak néhány alapvető tudnivalót magyarázott el egy autó működésével kapcsolatban.

Dakar: újabb halálos áldozat, Edwin Straver is elhunyt

Paulo Goncalves után újabb halálos áldozatot követelt a 2020-as Dakar rali: Edwin Straver a viadal utolsó előtti napján szenvedett súlyos balesetet, s bár napokon keresztül küzdöttek érte, nem tudták megmenteni az életét.

Dakar: Sainz harmadszor nyert, a motorosoknál Brabec győzött

Carlos Sainz behúzta a harmadik Dakar-sikerét az autós mezőnyben, míg a motorosoknál Ricky Brabec az első amerikai győztes lett.

Dakar: a végső, nagy ütközet jön – és van tétje is!

Stéphane Peterhansel 80. szakaszgyőzelmét aratta a Dakar ralin – az idei versenyen pedig a negyediket. Mr. Dakar hátránya így hat (!) másodperc az összetett második Nasszer al-Attijah mögött. Az összetettben továbbra is Carlos Sainz vezet – az utolsó szakasz következik.

Dakar: nagyot borult Alonso – félbevágták a szakaszt a szervezők

Annak ellenére is eseménydús napot zártak szerdán a Dakar rali autós mezőnyének élmenői, hogy a lehetetlen időjárási körülmények között a szervezők az eredetileg kiírt táv kevesebb mint felénél eredményt hirdettek.

Dakar: minimálisra csökkent Carlos Sainz előnye

Az összetettben élen álló Carlos Sainz nyögvenyelős napot zárt kedden, így előnye minimálisra csökkent Nasszer al-Attijahhal szemben, aki közvetlenül a szakaszgyőztes Stéphane Peterhansel mögött végzett.

Dakar: Serradori révén 32 év után nyert szakaszt egy amatőr

Harminckét év után nyert amatőr versenyző a Dakaron – korábbi motorosként Mathieu Serradori szakaszgyőzelmét a vasárnap elhunyt Paulo Goncalves emlékének ajánlotta. Fernando Alonso másodikként ért célba.

Dakar: a tragédia árnyékában – az eredmény másodlagos volt

A Dakar rali hetedik szakaszát meghatározta a portugál motoros, Paulo Goncalves tragikus balesete – az eredmény ezen a napon másodlagos volt.

Dakar: versenybalesetben elhunyt Paulo Goncalves

Halálos versenybaleset történt a Dakar rali vasárnapi szakaszán: a nyolcas rajtszámmal induló portugál motoros, Paulo Goncalves a mért szakasz 276. kilométerénél bukott.

Dakar: most kezdődött igazán – Sainz nyert az első dűnés pályán

Carlos Sainz úgy nyomta a gázt a Dakar idei első dűnés szakaszán, hogy a riválisok a határaikat feszegették annak érdekében, hogy tartani tudják vele a lépést.

Dakar: beköszönt „Mr. Dakar” – csupa nagymenő a top3-ban

Nehéz kezdés után Stéphane Peterhansel, vagyis Mr. Dakar végre letette névjegyét Szaúd-Arábiában is: megnyerte a sivatagi show szerdai szakaszát.

Dakar: dupla dupla – Sainz és Brabec nyert, és az élre állt

Mindennap új győztes: a Dakar harmadik szakasza a motorosoknál Ricky Brabec, az autósoknál Carlos Sainz győzelmével ért véget – mindketten átvették a vezetést az összetettben is.

Dakar: meglepetésgyőzelemmel kezdődött, Alonso a 11.

Meglepetés győzelemmel kezdődött a 2020-as Dakar rali: az idén Szaúd-Arábiában zajló verseny első szakaszát az autósoknál a litván Vaidotas Zala nyerte meg, aki több mint két perccel gyorsabban teljesítette a távot, mint a 13-szoros bajnok francia Stéphane Peterhansel.

Dakar rali: mégsem a felesége lesz Peterhansel navigátora

Egészségi okok miatt mégsem a felesége, Andrea Mayer lesz a tizenháromszoros győztes Stéphane Peterhansel navigátora a jövő vasárnap kezdődő Dakar ralin.

Autósport: nem indul a Szalay, Bunkoczi páros a 2020-as Dakaron

Nem indul a januári Dakar-ralin az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László. Az istálló közleménye szerint legutóbb 2010-ben és 2011-ben fordult elő, hogy nem állt rajthoz magyar versenyző a Dakaron, azt megelőzően pedig 2001-ben.

Autósport: Alonso 2020-ban elindul a Dakaron – hivatalos

Hivatalosan is bejelentették: Fernando Alonso 2020 januárjában a Toyota egyik autójával rajthoz áll a Dakar ralin. Navigátora Marc Coma lesz.

Dakar: Nem biztos, hogy újrakezdeném ezt a napot... – Szalay

Kizárások, büntetések és egy pokoli kemény nap – elkezdődött a második menet a Dakaron, s a vasárnapi pályák feladták a leckét még a nagymenőknek is. Sébastien Loebé a szakaszsiker, Szalayék parádésan kezdtek, és sötétben értek célba.

Dakar: pihenőnap sok melóval – jöhet a második menet!

Ha törődötten, fáradtan és koszosan is, de a mezőny nagy része megérkezett a Dakar-táborba a kétnapos maratoni után – a pihenőnapon a járműveket „újjá” varázsolják a csapatok, s folytatódhat a küzdelem.

Dakar 2019: veszélyes üzem! Bunkoczit elütötték – videó

A Dakar veszélyes üzem: Bunkoczi Lászlót elütötte egy száguldó side by side buggy. Az Opel Dakar Team navigátora épp a saját autójukat próbálta kiásni a homokból, amikor a dűne tetejéről érkezett a 398-as rajtszámú SxS, és ahogy csúszott lefelé a homokon, Bunkoczit nekilökte a Grandland X hátuljának. Az eset még a harmadik szakaszon történt, és szerencsére a navigátor megúszta nagyobb sérülés nélkül, de az esetet rögzítette az Opel oldalára szerelt kamera. Íme, a felvétel!