Vívó-vb: nincs újabb magyar érem, Márton Anna kikapott a világelsőtől

A legjobb nyolc között ért véget női kardozóink számára a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság. A legjobban Márton Anna szerepelt, aki a negyeddöntőben a világelső orosztól kapott ki, s a 7. helyen végzett. A férfi tőrözőknél Dósa Dániel búcsúzott utolsóként a mieink közül, ő a legjobb 32 között esett ki. Mátyás Bálint sérülés miatt ki sem tudott állni, Németh András és Mikulik Júlia a 64, Pusztai Liza és Katona Renáta a 32 között szenvedett vereséget. A férfi kardcsapat bejutott a legjobb nyolc közé, a női párbajtőrözők viszont kikaptak Kínától a nyolcaddöntőben. 

Vívó-vb: férfi tőrözőink megígérték, este kiszurkolják a Fradi továbbjutását

Dósa Dániel hibátlan vívással már a csoportkör után feljutott a férfi tőrözők versenyének főtáblájára, így a folytatásban már a tanácsokat osztogatta, szurkolt a társaknak. És a selejtezők végén volt is ok az örömre, hiszen mellette Mátyás Bálint és Németh András is érdekelt lesz a szombati versenynapon. A fiúk ezer éve ismerik egymást, mégis egy csapatkohéziót erősítő közös programmal vezetik le a feszültséget, illetve megígérték, kiszurkolják a Fradi továbbjutását a BL-ben. 

Vívó-vb: Dósa Dániel hibátlan teljesítménnyel főtáblás

A férfi tőrözők egyéni selejtezőjével folytatódott szerda reggel a budapesti vívó-világbajnokság. Az első számú magyar, Dósa Dániel hibátlan teljesítménnyel, hatból hat győzelemmel, +23-as találati mutatóval a csoportkör legjobb eredményével jutott egyenesen a 64-es táblára. Mátyás Bálintnak, Németh Andrásnak és Mészáros Tamásnak két tizenötös asszót kellett még nyernie a 64 közé kerülésért, amit előbbi kettő sikerrel vívott meg, Mészáros viszont lemaradt a főtábláról-

Vívó-vb: „Lehetnék szemetebb” – a görcsösség sem hivatalos a pástra

Július 15-én kezdődik Budapesten a vívó-világbajnokság. Az esemény előtt négy vívónknak tettünk fel villámkérdéseket. Videónk második részében Dósa Dániel, Márton Anna, Muhari Eszter és Siklósi Gergely arra válaszolt, hogy mit tart a legnagyobb fegyverének a páston, melyik tulajdonságát tenné félre a vb idejére, versenyen kelt-e már ki annyira magából, hogy nem ismert önmagára, valamint mindannyian elárulták, milyen eredménnyel lennének elégedettek a hazai rendezésű világbajnokságon.

Vívó-vb: melyik volt a legjobb asszójuk, melyiket felejtenék el vívóink?

Július 15-én kezdődik Budapesten a vívó-világbajnokság. Az esemény előtt négy vívónknak tettünk fel villámkérdéseket. Videónk első részében Dósa Dániel, Márton Anna, Muhari Eszter és Siklósi Gergely arra válaszolt, hogy mi az első meghatározó emléke a pástról, melyik volt élete legjobb asszója és melyiket felejtené el, valamint mi hozza ki őt leginkább a sodrából. 

Vívó Eb: nincs magyar a 32 között férfi tőrben

Egyik magyar férfi tőrözőnek sem sikerült a legjobb 32 közé jutnia a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon.

Vívó Eb: három magyar jutott fel a főtáblára férfi tőrben

Három magyar vette sikerrel a csoportmérkőzéseket a düsseldorfi vívó Európa-bajnokság férfi tőr egyéni versenyében.

Vívás: Az első bajnoki címem euforikus volt, az ötödik mást jelent – Szilágyi

Szilágyi Áron (Vasas) ötödször lett magyar bajnok, Pusztai Liza (BVSC) címet védett, tőrben taroltak az esélyesek, míg párbajtőrben nyert a fiatalság – pénteken lezajlottak a vívók országos bajnokságának egyéni versenyei. A viadal után az NSO Tv megszólaltatta a győzteseket, és szóba került a jövő évi, budapesti, olimpiai kvalifikációs világbajnokság is.

Vívó-vb: egy győzelemmel a 32-ig jutott a tőröző Dósa

A tőröző Dósa Dániel első mérkőzésén nyert, majd a másodikon kikapott, így a 30. helyen végzett kedden a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

Vívó-vb: nem jutott a nyolc közé a férfi tőrcsapat

A Dósa Dániel, Németh András, Mátyás Bálint, Hári Máté alkotta férfi tőrcsapat az első kört még simán vette a lipcsei vívó-világbajnokságon, az Eb-ezüstérmes oroszokkal azonban már nem bírt a nyolcaddöntőben. 

Vívó-vb: a tőröző Dósa Dániel egy kört ment a főtáblán

Dósa Dániel az első asszóját megnyerte, a másodikban viszont kikapott, így befejezte szereplését férfi tőr egyéniben a lipcsei vívó-világbajnokságon.

Vívó vb: a férfi tőrözők közül csak Dósa Dániel főtáblás

Négy magyar férfi tőröző kezdte meg a küzdelmeket a lipcsei vívó-világbajnokságon csütörtök délután, estére már csak egy maradt: Dósa Dániel hibátlan mérleggel zárta a csoportkört, és egyenes ágon a 64 közé jutott. Németh András és Mátyás Bálint annak a küszöbén búcsúzott. 

Vívó Eb: a negyedik helyen végzett a női kardcsapat

Nem sikerült az éremszerzés a női kardcsapatnak a tbiliszi vívó Európa-bajnokságon. Bár a negyeddöntőben legyőzte az ukránokat, az elődöntőben nem bírt az oroszokkal, a bronzmérkőzésen pedig 45:36-ra kikapott a franciáktól. A férfi tőrcsapat a tizedik helyen végzett. 

Vívó Eb: korán búcsúztak a magyar férfi tőrözők

A magyar férfi tőrözők közül a legjobban szerepelt Dósa Dániel és Hári Máté is kikapott a 32 között a Tbilisziben zajló vívó Európa-bajnokságon.

Vívó Eb: két magyar a 32-ig jutott férfi tőrben

Dósa Dániel és Németh András a legjobb 32-ig jutott a férfi tőrözők versenyében a lengyelországi vívó Európa-bajnokság első napján, Torunban.

Vívás: elmaradt a bravúr, nem lesz magyar férfi tőröző Rióban

Elmaradt a bravúr, nem szerzett kvótát Dósa Dániel a férfi tőrözők olimpiai kvalifikációs európai zónaversenyén Prágában, ezzel eldőlt, hogy tíz magyar vívó utazhat a riói játékokra.