Kézilabda: eltiltás és pénzbírság – döntöttek Rasmussen büntetéséről

Kim Rasmussen átszámítva másfél millió forintnyi összeget köteles fizetni a Nemzetközi Kézilabda-szövetségnek (IHF), miután a decemberi női világbajnokságon élesen kritizálta a zsűrit és a játékvezetőket a magyar válogatott Románia elleni mérkőzése után. Ezen felül visszamenőleges hatállyal két hónapra tiltották el, amit már le is töltött.

Dánia: saját valóságshow-t indít Bendtner és barátnője

Saját valóságshow-t indít az Arsenal egykori futballistája, Nicklas Bendtner és modell barátnője, Philine Roepstorff.

Férfi kézi Eb: a dán kapitány nem használná a bukás szót

Dánia szerda este a férfi kézilabda Európa-bajnokság utolsó csoportmeccsén ugyan legyőzte Oroszországot, ám ez már semmit nem számított, miután a magyar válogatott fantasztikus teljesítménnyel 24–18-ra legyőzte Izlandot az előtte lévő találkozón, így Dánia már semmiképpen nem juthatott tovább. Nikolaj Jacobsen ennek ellenére nem használná a bukás szót a teljesítményükre.

Férfi kézi Eb: Dánia az oroszok legyőzésével búcsúzott

Ugyan a szünetben még háromgólos hátrányban volt, Dánia 31–28-ra legyőzte Oroszországot a férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének zárófordulójában. Mivel a magyar válogatott korábban nyert Izland ellen, a dánok sikere a továbbjutás szempontjából irreleváns, csupán az E jelű kvartett harmadik helye volt a tét.

Férfi kézi Eb: az izlandiakat nem érdekli Dánia, meg akarnak verni minket

Ha Izland nem győzi le szerdán a magyar válogatottat a férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének 3. fordulójában, akkor a világ- és olimpiai bajnoki címvédő Dánia nem jut be a kontinenstorna középdöntőjébe. Nem csoda, hogy a dán sportsajtóban az Izland–Magyarország mérkőzést nagyobb várakozás előzi meg, mint saját csapatuk Oroszország elleni találkozóját.

Férfi kézi Eb: Mintha készülnénk elaludni – dán reakciók

Dániában ízlelgetik a számukra furcsa fejleményt, hogy a mieink elleni mérkőzésen hajszálnyira voltak a kieséstől a férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Dán visszhangok a 24–24-es döntetlenre végződő hétfői, malmői csoportmérkőzés után.

Férfi kézi Eb: Nagy volt rajtunk a nyomás, de elbírtuk – Gulyás

Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott 24–24-es döntetlenre végzett Dániával az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. A mérkőzés után Gulyás István szövetségi kapitány úgy fogalmazott: nagy volt a nyomás a lelátón helyet foglaló közönség részéről a csapaton, de elbírta.

Férfi kézi Eb: még sorsolás is dönthet a mieink továbbjutásáról

Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott szenzációs mérkőzésen 24–24-es döntetlent játszott az olimpiai és világbajnoki címvédő Dániával, így kedvező helyzetből várja a már biztosan továbbjutó Izland elleni Eb-csoportzárást. De mennyire állunk jól? Most ezt vizsgáltuk meg.

Férfi kézi Eb: magyar pontszerzés a világbajnok ellen

Az Oroszország elleni győzelem után folytatta jó szereplését a magyar válogatott a férfi kézilabda Európa-bajnokság 2. fordulójában. Dánia ellen végig kiváló játékkal 24–24-es döntetlent értünk el. Bár a meccs nagy részében a magyar csapat vezetett, a dánok a vége előtt fordítottak, de innen is felálltunk, és megszereztük az egy pontot.

Elképesztő meccs, férfi kéziseink ikszeltek Dániával

Az Oroszország elleni győzelem után folytatta jó szereplését a magyar válogatott a férfi kézilabda Európa-bajnokság 2. fordulójában. Dánia ellen végig kiváló játékkal 24–24-es döntetlent értünk el. Bár a meccs nagy részében a magyar csapat vezetett, a dánok a vége előtt fordítottak, de innen is felálltunk, és megszereztük az egy pontot. Mindez azt jelenti, hogy Izland már továbbjutott, a mieink sorsa pedig az utolsó fordulóban dől el.

Férfi kézi Eb: ha nem nyernek ellenünk a dánok, pakolhatnak

Mivel Dánia vereséggel kezdett első csoportmeccsén, Rasmus Lauge szerint felértékelődött a magyarok elleni meccs, és szükségük van a két pontra.

Férfi kézi Eb: Nincs miért izgulniuk a srácoknak – Nagy László

Nagy László csapatmenedzser szerint fontos két pontot szereztünk az oroszok ellen, de a dánok egészen más kávéház.

Férfi kézi Eb: az izlandi kapitányt nem hajtotta a bosszúvágy

Mint arról beszámoltunk, a férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének 1. fordulójában, az oroszok elleni sikerrel kezdő magyar válogatott kvartettjében Izland megtréfálta az olimpiai és világbajnoki címvédő Dániát. A mérkőzés után a főszereplők értékelték a történteket.

Férfi kézi Eb: megvan a csoportrivális dánok kerete

Kijelölte 19 fős keretét a januári Európa-bajnokságra Nikolaj Jacobsen, a dán férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A Magyarországgal egy csoportban szereplő együttes jelentős részét külföldön játszók alkotják, többek között a Telekom Veszprém légiósa, Rasmus Lauge.

Dánia: nem hosszabbított Bendtnerrel a Köbenhavn

Nem hosszabbított szerződést Nicklas Bendtnerrel az FC Köbenhavn labdarúgócsapata.

Női kézi-vb: Szerbia a németeket, Dánia a hollandokat győzte le

A szerb válogatott fordulatos mérkőzésen 29–28-ra legyőzte Németországot a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság 1-es számú középdöntős csoportjában, ezzel bejelentkezett az elődöntős szereplést érő első két hely egyikére, míg Dánia a hollandokat győzte le – ami nem jó hír a mieinknek az olimpiai selejtezőn való részvétel kiharcolásáért folyó harcban. Norvégia az 1-es csoport élére állt, Stine Oftedal volt a mezőny legjobbja Dél-Korea ellen.

Anglia: tavasszal az olaszokat és a dánokat fogadja a válogatott

Az angol labdarúgó-válogatott március 27-én felkészülési mérkőzésen a Wembley Stadionban fogadja az olasz nemzeti együttest.

Női kézi-vb: korán örült Dél-Korea, de így is ikszelt Dániával

Dánia 26–26-os döntetlent játszott Dél-Koreával a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság 2. fordulójában.

Eb 2020, D-csoport: Svájc és Dánia kijutott az Eb-re

Dánia ikszelt Írországban, Svájc győzött Gibraltáron az Európa-bajnoki selejtezők D-csoportjának utolsó játéknapján, ezzel mindkét válogatott kijutott a nyári Európa-bajnokságra.

Ír bánat, Dánia és Svájc is Eb-résztvevő!

Dánia ikszelt Írországban, míg Svájc győzött Gibraltáron az Európa-bajnoki selejtezők D-csoportjának utolsó játéknapján, ezzel mindkét válogatott kijutott a nyári Európa-bajnokságra.