Csupasport: a futók versenyszervező fotósa

Több szerepben is szorosan köthető a szabadidős sporthoz Erdei András, azaz Andrew, aki nemcsak versenyt szervez és fényképez, hanem futóként is örömmel fedez fel ismeretlen terepeket. Interjú.

Csupasport: 76 km úszás, 3600 km bringa, 844 km futás 28 nap alatt

Húsz Ironman vár Mexikóban a Deca Ultra Tri-világkupán rajthoz álló Szőnyi Ferencre. 76 kilométer úszás, 3600 kilométer kerékpározás és 844 kilométer futás vár rá. Az október 5-én rajtoló verseny szintideje 28 nap.

Csupasport: Budapesten járt a BMX freestyle krémje

Pörgés, ámulatba ejtő BMX-mutatványok és profi pálya – röviden így lehetne összefoglalni az újgenerációs olimpiai sportok, a World Urben Games háromnapos rendezvényének BMX freestyle versenyét.

Csupasport: elképesztő erő az új Mr. Olympiában

Egy súlyos sérülést megúszva Brandon Curry a sportág történetében tizenötödikként megnyerte a testépítők legrangosabb versenyét, a Mr. Olympiát. Kökény Béla kategóriájában a tizenhatodik.

Csupasport: sérülten futotta le a brutális 330 kilométert

Sperka Tamás az egyik legkeményebb terepultrán vett részt a hétvégén, és hiába fájt nagyon a lába, teljesítette a Tor des Géants jelentette kihívást.

Csupasport: Mányoki Attila új sorozatra készül

Világcsúccsal fejezte be az Oceans Sevens sorozatát Mányoki Attila, aki beszélt a szabadidős honlapnak az elmúlt évek kihívásairól, reményeiről, illetve az új tervekről is.

Ajánló: Transalpine Run, és ami mögötte van

A nyolc napos, négy országon átvezető magashegyi terepfutóversenyt egy házaspár szervezi. A rendszer tökéletesen működik, a versenyzők imádják, aminek a hátterében a szívvel-lélekkel történő szervezés áll.

Csupasport: Nagy Sportágválasztó minden korosztálynak

Már 25. alkalommal rendezik meg a Nagy Sportágválasztót a Merkapt Sportközpontban, ahol a gyerekek 109 különböző sportággal találkozhatnak, s talán a jövő bajnokai is közöttük lesznek.

Csupasport: zöldbe csomagolják az Ultrabalatont

Már elérhető a 2020. május 14–17. között rendezendő NN Ultrabalaton honlapja, elkezdődött a visszaszámlálás Magyarország legnépszerűbb hosszútávú versenyére, amely már műanyagmentes lesz.

Csupasport: Kovács István felesége nagy hajrával harmadik

Nagyot hajrázva szerezte meg az országos bajnokság bronzérmét Garami Katalin, Kovács „Kokó" István felesége az idei Wizz Air Budapest Félmaratonon. Pedig ez neki „csak” felkészülés volt egy másik megméretésre.

Ajánló: szerdától evezős-világbajnokság a Velencei-tavon

Szeptember 11-én kezdődik, és vasárnapig tart Sukorón az év legnagyobb evezőseseménye, amely 23 esztendő után tér vissza Magyarországra, naponta 180 futammal, s aggastyán korú indulókkal.

Csupasport: még mindig nem dolgozta fel a K2 megmászását Suhajda Szilárd

Suhajda Szilárd első magyarként érte el a 8611 méter magas K2 csúcsát, ami mérföldkő a hazai expedíciós hegymászásban. Hazatérése után beszélgettünk vele a hegyről, a veszélyekről, a csúcsmászás kritikus százötven méteréről.

Csupasport: kenyai győztes, magyar bajnokok a Wizz Air Félmaratonin

Tizenegyezer-hatszázötven indulóval rajtolt a Wizz Air félmaraton. Kácser Zita az egész női mezőnyt maga mögé utasította, a férfiaknál Csere Gáspár lett az országos bajnok, míg összetettben Laban Cheruiyot nyert.

Ajánló: véget ért a terepfutó „Tour de France”

Négy év után ismét rajthoz állt magyar csapat a már tizenöt éve nagy sikerrel rendezett, Alpokat keresztülszelő terepultrán, a Transalpine Runon. Ráadásul nem is egy, hanem összesen öt páros!

Csupasport: 15 ezren a vasárnapi félmaratonin – kulisszatitkok

Szeptember 8-án, vasárnap rendezik a 34. Wizz Air Budapest Félmaratont, ezúttal is rengetegen futják le a választott távot. A csupasport.hu Kocsis Árpád főszervezővel beszélgetett.

Csupasport: a buckalakók nyomában, birodalmi rohamosztagosok nélkül

Kutyás futóversenyt rendeznek szombaton Fülöpházán a Naprózsa Erdei Iskolánál, a Kiskunsági Nemzeti Park buckái között, de nem feltétlen szükséges négylábú kedvencünkkel teljesíteni a távot.

Csupasport: jön Nagy László első félmaratoni futása

Nagy László, a korábbi kiváló kézilabdázó a 34. Wizz Air Budapest Félmaratonon áll rajthoz, és reméli, sikerül megdöntenie 18 kilométeres egyéni rekordját.

Csupasport: vírus, bukás és a páratartalom szólt közbe

Vasárnap Kanadában véget ért a hegyikerékpáros-világbajnokság, amelyen a magyaroknak nemcsak az ellenfelekkel, hanem a vírussal is meg kellett küzdeni. Mint a Csupaportnak elmondták, az olimpiai kvalifikáció azért így sem forog kockán.

Csupasport: ki tud futni 500 kilométert az év végéig?

Honlapunk kihívása folyamatosan tart, augusztusban is sokan elérték az 500 kilométeres mérföldkövet. Továbbra is megéri csatlakozni a dicsőségfalért, az értékes nyereményekért!

Csupasport: Rakonczay Gábor a futóversenyre is futva érkezik

Rakonczay Gábornak kevés volt a Korinthosz százhatvan kilométeres távja, ezért Budapestről futott előtte száznegyvenet a szekszárdi rajtig. Az extrém sportember nem tett le a Spartathlonról sem.