Ajánló: egy puma támadt a terepfutóra

Az eset az Egyesült Államokban történt, egy harmincas éveiben járó, egyedül sportoló férfit tekintett prédának a ragadozó. A véres közelharcban végül az állat húzta a rövidebbet.

Csupasport: Neuer lelki beteg lett a világbajnokság után

Manuel Neuer példás családapa, sztárallűröket mellőző sportoló, aki az utóbbi időben sérülései és egyéb megpróbáltatásai ellenére is végig fitten tartotta magát.

Ajánló: Tudod a végét, de izzad a kezed – Free Solo

A National Geographic vasárnap este vetíti az Oscar-díjas Free Solo – Mászókötél nélkül című dokumentumfilmet, amely új dimenzióba helyezi a sziklamászást, s vászonra viszi a tökéletességet.

Ajánló: a Professzor lett az Atlético veszte?

Balhétól volt hangos az Atlético Madrid öltözője a Juventus elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő után. A csupasport.hu cikkéből kiderül, hogy Sztefan Szavics összeveszett a könyörtelen módszereiről híres Oscar Ortega erőnléti trénerrel. Szavics szerint a túl kemény erőnléti edzés miatt estek ki a BL-ből.

Csupasport: harminc évig ült ártatlanul, vasárnap félmaratonit fut

Rablás és nemi erőszak: bár a 17 éves Mark Dennyt az igazi elkövetők is tisztázták volna, ő börtönbe került, ahol a futásban talált némi vigaszt.

Ajánló: a Wellhello énekese mindig sportsikerekről álmodott

Csöndör László, vagyis Diaz, a Wellhello énekese is időről időre megosztja majd a Csupasporttal a gondolatait a szabadidős sportról, hiszen ő maga is keményen edz, hogy jó formában legyen.

Csupasport: a legsikeresebb magyar Himalája-expedíció

Eddig csak egyszer, 2007-ben fordult elő a hazai hegymászás történetében, hogy magyar vállalkozás egy szezonban két nyolcezresre is feljutott – a Gasherbrum I-re és a Broad Peakre.

Csupasport: a díjazás sosem maradhat el

Győri Péter és felesége, Cifka Borbála nélkül sok szabadidős rendezvény nem zajlana zökkenőmentesen. Ugyan nem szerepelnek a reflektorfényben, de lelkesedésük még úgy is hosszú évek óta töretlen, hogy befutóérem helyett egy-egy mosoly a fizetségük.

Csupasport: túrázás közben is védjük a szemünket

Szemgyulladás, szürke hályog, uv-sugárzás,. Három veszélyfaktor, amely ellen napszemüvegünkkel védekezhetünk, és amennyiben túrázni indulunk, jól tesszük, ha semmiképpen nem felejtjük otthon.

Ajánló: Hamburgerről egy szót se! – Wayne Rooney

Sosem volt nádszálvékony, nem is a jóképűségéért szerették, mégis mindent elért. Wayne Rooney 120 angol válogatottsággal a háta mögött ezekben a hónapokban Amerikában áll helyt, és elárulta, hogyan kerüli el a helyi specialitást, a hamburgert.

Csupasport: Lewandowski a feleségének köszönheti a formáját

Sok sztárfocista alkalmaz külön személyi edzőt, táplálkozási szakértőt, sőt még saját séfet is, hogy a legjobb legyen. Robert Lewandowskinak, mondhatni, szinte minden házhoz jön, hiszen a felesége, Anna Lewandowska mindez egy személyben.

Ajánló: így győzzük le a tavaszi fáradtságot!

A tavaszi fáradtság egyáltalán nem humbug, hanem létező probléma: szakértőnk megírta, mi váltja ki, és mit tehetünk ellene.

Csupasport: Inverse Everest – magyarok a világ mélyén

Ismeretterjesztő film készült a 2016-os, négytagú expedíció kalandjairól a Kaukázusban, ahol a világ legmélyebb barlangjáról elsőként dokumentáltak nem mindennapi fotókat vállalkozásukról.

Csupasport: fejlődésnek indulhat a downhill szakág

A budai hegyekben biztosan találkoztak már biciklisekkel, akik halált megvető bátorsággal száguldanak az erdei utakon, pedig a helyzetük nem kiváltságos, de a jövőt tekintve reménykeltő.

Csupasport: Ronaldo állandó küzdelmet vív a kilókkal

A brazil Ronaldo 34 évesen hagyott fel a labdarúgással. Vele kapcsolatban nem egy, nem is öt felesleges kilogrammról beszélünk, hanem tíz, húsz kilós súlyfeleslegről. Ennek oka a pajzsmirigy-rendellenesség, amely játékos-pályafutása óta gyötri.

Ajánló: óriási egyéni csúcsot futott Bogárdi Szilvia

Vasárnap a tokiói maratonin állt rajthoz az egyik legismertebb magyar ultrafutó, és több mint húsz percet javított az eddigi legjobbján.

Ajánló: aranyat ért a zöld trutyis trükk

A magyar horgászválogatott két világbajnoki győzelemmel, egy ezüstéremmel és egy 8. helyezéssel az éremtáblázat élén zárt a horgász-világjátékok édesvízi szakágában. A csapat húzóemberének számító Walter Tamással beszélgettünk.

Ajánló: válassz egy jó programot márciusra!

A hónap elején ezúttal is hosszabb bontásban közli a csupasport.hu oldal a legjobb szabadidős versenyeket, eseményeket.

Csupasport: a futóversenyek egyik nagy kérdése

Közeledik a tavasz, egyre több szó esik a futással foglalkozó honlapokon, blogokban a versenyekről, s aktuálisnak tűnik a „póló vagy trikó legyen-e a rajtcsomagban?” kezdetű téma is.

Csupasport: Bogárdi Szilvia a tokiói maratonin

Visszafogott snowboardozással hangolt az ultrafutó hölgy a vasárnapi versenyre, amelyre kedden frankfurti átszállással el is utazott, s tervei szerint idén további két maratonin indulna.