Csupasport: otthoni edzésre spinningalkalmazások

Otthon is tekerhetünk anélkül, hogy megsértenénk a távolságtartás szabályait. Havi háromezer forintért színvonalas applikációkhoz juthatunk, amelyek segítségével közösen is edzhetünk.

Csupasport: Dombi Tibor nagy kihívása vasárnapra

Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan tartják formában magukat. Dombi Tibor különleges helyzetben van, mert megteheti, hogy a programjába beillesszen egy maratoni futást.

Csupasport: otthoni edzőtábor a Himalája helyett

Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek arról, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják formában magukat. Suhajda Szilárd hegymászó a Himalájába ugyan nem mehet, de az otthoni edzésprogramot szigorúan veszi.

Ajánló: visszatérését tervezi a Mr. Olympia ikonja

Több mint fél évszázados múltra tekint vissza a Mr. Olympia-verseny, s 1965 óta íródó történetében több ikonikus testépítő is győzött. Sorozatunkban ezúttal a hétszeres győztes, még mindig aktív Phil Heathről olvashatnak.

Ajánló: szakadt bokaszalaggal is célba ért a kerékpáros

Negyvenöt éves kora ellenére Kuzler Béla úgy falja a kilométereket, mint gyerek az édességet. A hosszútávú kerékpáros keresztül-kasul bejárta Európát. Úgy véli, e tevékenység megtanította a legnehezebb dologra a világon.

Csupasport: kinti sportolás – mit és hogyan szabad?

A pénteki kormányrendelet világosan meghatározza, milyen körülmények között engedélyezett a kinti szabadidős sportolás – és így már azt is tudjuk, mit nem kell szégyellni.

Csupasport: faipari mérnökből vasember – a Csécsei-sztori

Sokan tudják Csécsei Zoltánról, hogy második lett a Spartathlonon, és immár három futópados világrekord is az övé – a világ egyik legjobb ultrafutója a csupasport.hu oldalnak beszélt a kezdetekről.

Csupasport: kómából a fitneszterembe

Motorbalesete után Ryan Logue nemrég még eszméletlen állapotban feküdt, most pedig már több száz kilogrammokat emelget. Újabb példa, hogy akaraterővel és workouttal sok mindent elérhetünk.

Csupasport: sportolási lehetőségek világjárvány idején

Az otthon végezhető mozgásformák kényszermegoldásnak megfelelőek, de létezik néhány kezdeményezés, amely szervezett keretek között nyújt színvonalas edzéslehetőséget az átmeneti időszakban.

Csupasport: így is lehet – elértük a francia erkélyfutót

Barcelona utcái helyett hétméteres erkélyén futotta le a maratoni távot Elisha Nochomovitz. A francia sportoló a Csupasportnak mesélt a rendhagyó teljesítményéről.

Ajánló: most akkor mi a helyzet a Margitszigeten?

Hétfő óta tart zárva a Margitszigeti Atlétikai Club mindkét komplexuma, és a közös edzéseket is felfüggesztették, ez azonban nem jelenti azt, hogy megállt volna a futóélet – csak átalakult.

Ajánló: duci volt, lefogyott, és már ultrafutó

Jelenleg harminc kilogrammal könnyebb Cristofer Clemente, aki egy orvosi rutinvizsgálat következtében kezdett drasztikus életmódváltásba, de ha nem sportolhat, retteg, hogy ismét elhízik.

Ajánló: evezős olimpikonból fitneszoktató

Magyar Imre az 1992-es barcelonai olimpián kormány nélküli kettesben indult, de az elmúlt kilenc évben salsát és fitneszt tanít Csíkszeredában, s egyre többen csatlakoznak online óráihoz.

Csupasport: lapát nélkül eveztek az ikrek Alaszkától Mexikóig

Ryan és Casey Higginbotham gyermekkoruk óta verseng egymással, jóformán minden ismertebb sportot kipróbáltak már, majd egyszer úgy döntöttek, hogy Alaszkától kézzel eleveznek Mexikóig.

Csupasport: mobilos edzésalkalmazások a négy fal közé

Nem érdemes aggódnunk amiatt, ha a járványhelyzet következtében a négy fal közé szorulunk, mert remek workout alkalmazások segítik állóképességünk megőrzését és erősítését.

Csupasport: országfutás a koronavírus miatt magányosan

Múlt pénteken kezdődött és vasárnapig tart az országfutás elnevezésű szabadidősportos rendezvény, amely kapcsán a koronavírus-járvány miatt azt kérik a résztvevőktől, hogy magányosan fussanak.

Csupasport: könyvelőből lett a testépítés királya

Több mint fél évszázados múltra tekint vissza a Mr. Olympia-verseny, amelyet két versenyző tudott nyolcszor is megnyerni – Lee Haney-t már korábban bemutattuk, most következzen Ronnie Coleman.

Csupasport: csak semmi felesleges – tévé helyett futás

Ultrafutóként is bontogatja már a szárnyait Oertel Nándor, azaz 42k Nándi, ahogy a futók ismerik, aki a saját futóklubjának szeretett volna egyenpólót, de túl kicsinek bizonyult a lerendelt mennyiség, így nem álltak szóba vele sehol. Ezért aztán létrehozta a saját márkáját.

Csupasport: életeket ment a jégszakállú legenda

A többség csak „Szörfös Danként” ismeri Daniel Schettert, aki a hatalmas, jéggé fagyott szakálláról vált híressé, azt viszont kevesebben tudják, hogy már jó néhány embert kimentett az észak-amerikai Felső-tóból.

Csupasport: világrekord szabadtüdős merülésben

Édesanyja, a merülés királynőjének tartott Natalja Molcsanova emléke előtt tisztelgett fia, Alekszej Molcsanov, aki újabb világrekordot döntött: 181 méter mélyre merült Moszkvában.