Csupasport: a láb nélküli brazilnak a gördeszka az élete

Sokan mondják, hogy a sport adott értelmet az életüknek – Italo Romano esetében ez hatványozottan igaz: a brazil fiatalember tizenegy évesen mindkét lábát elvesztette, majd kapott egy gördeszkát…

Csupasport: a legnehezebb utat kellett választaniuk

A legrangosabb hegymászódíjra jelölték 2001-ben egy háromtagú csapat patagóniai expedícióját, amelynek tagja volt egy honfitársunk, Babcsán Gábor is, aki a Csupasportnak mesélt élete egyik legnehezebb kalandjáról.

Csupasport: a hobbi, amely legyőzhetetlenné tesz

Az Ultrabalaton női harmadik helyezettje Hallgató-Csík Ivett lett, aki amellett, hogy ultrafutó, testnevelő tanárként dolgozik. A Csupasportnak elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy a gyerekekkel példát mutassanak a szülőknek is.

Csupasport: a Trónok harca fagyos túrahelyszínei

Hamarosan véget ér a világon az egyik legnagyobb rajongótábornak örvendő sorozat, a Trónok Harca, amelynek egy része jeges környezetben zajlik. Íme, három izlandi úti cél, amit a sorozat rajongóinak feltétlenül látni kell!

Csupasport: Aquaman edzőterem helyett sörrel épít izmot

Jason Momoát elnézve, nehezen hiszi el az ember, hogy a Trónok harca és az Aquaman sztárja gyűlöli az edzőtermeket.

Csupasport: hasznos tanácsok a kutyával kerékpározóknak

Kutyával nemcsak futni, hanem kerékpározni is igazi sportos élmény, de mielőtt elkezdjük, érdemes néhány fontos dolgot áttekinteni.

Csupasport: Klein Dávid és Suhajda Szilárd újra a K2-n

A két sportember nyáron a 8611 méter magas hegyet célozza meg, ahol három éve már próbálkoztak, de Klein a felkészülésről, a tapasztalataikról és a nyolcezresek utáni életről is beszélt.

Csupasport: Dombi Tibor kalandjai az Ultrabalatonon

Dombi Tibor, a Debrecen korábbi labdarúgója párosban indult a tókerülő versenyen, lefutott 110 kilométert, de elromlott a kísérőbusz, lemerült az időmérő órája és a fejlámpája, amelyet éjjel használt volna...

Csupasport: csapdák és határok hobbisportolóknak

Érdekes ez a hobbisport. Kedvtelésből mozgunk, de az edzéstervet hivatásos edzőtől kérjük. Szinte minden hétvégén versenyekre járunk, ami nyilván nem jelent olimpiai kvalifikációt, de érmet osztanak, díjat és elismerést is adnak.

Csupasport: két holtpontot hevert ki az Ultrabalaton győztese

Bódis Tamás 150 kilométernyi futást követően állt az élre az idei Ultrabalatonon, és a folytatásban már nem is engedte ki a kezéből a vezetést, magabiztosan nyerte meg a viadalt.

Csupasport: hogyan lett Hegy a Trónok harca sztárjából?

Hafbór Július Björnsson hét éve még csak 104 kiló volt, de elképesztő edzésekbe kezdett, és ma már 180.

Csupasport: mit tegyen a futó, ha elfáradt? Milyen a jó séta?

Pozitív hozzáállás, előre felkészülés a holtpontra, vagy vicces gondolatok? Összeállításunkban a versenyszervező, az ultrafutó és a pszichológus válaszol.

Csupasport: így készült az NS csapata az Ultrabalatonra

Célegyenesébe érkezett az Ultrabalatonra való felkészülés. A Nemzeti Sport és a Csupasport csapata készen áll a megméretésre. Videónkban a csapat tagjai beszélnek arról, mit jelent számukra az Ultrabalaton.

Ajánló: a legnehezebb 30 méter, kölcsönbakancsban

A világ ötödik legmagasabb hegyét, a Makalut 2008-ban sikerült megmásznia Erőss Zsoltnak, de felesége, Sterczer Hilda úgy érezte, meg kell állnia a nem sokkal lejjebb lévő előcsúcsnál.

Ajánló: sztárfutballisták imázsépítése felsőtesttel

A labdarúgók manapság nem csupán sportolók, a bulvárlapok célpontjai is. A hölgyek előszeretettel figyelik, a félmeztelenre vetkőző játékosok közül kinek van a legszebben kidolgozott izomzata.

Ajánló: így edzett a Bosszúállókra Scarlett Johansson

Extra meglepetések az Ultrabalatonon. A legnagyobb változás a rajt helyszíne, aminek praktikus okai vannak. Zelcsényi Miklóstól, a verseny főszervezőjétől emellett azt is megtudtuk, szerinte hogyan teljesít a Nemzeti Sport és a Csupasport csapata.

Csupasport: „Normális esetben már rég halott lennék”

Húsz évvel ezelőtt a világon hatodikként mind a tizennégy nyolcezrest megmászta a spanyol Juanito Oiarzabal. A Csupasport arról ír, a hegymászó 63 évesen sem tett le arról, hogy még egyszer véghezvigye a nem mindennapi bravúrt.

Ajánló: Beckham, Ibrahimovic és C. Ronaldo kapitális fogásai

Még hogy a horgászat unalmas, és csak a maguknak való emberek űzik… Íme a példa, hogy olykor világsztárok is botot ragadnak, és élvezik is, ahogyan a hal megdolgoztatja az izmaikat.

Csupasport: hogyan született meg Erőss Zsolt legendája?

Már hat éve nincs köztünk Erőss Zsolt, a remek hegymászó – ezúttal kezdeti sikereit, a Hópárduccá válását mutatjuk be. 

Csupasport: 21 kilométerrel többet futott, mint tervezte

A sárvári 24 órás viadalon Bogárdi Szilvia 205 kilométert remélt, de végül elérte a nemzetközi A-szintet is, ami vb-részvételt jelenthet.