Csupasport: Varga Csaba felért a 8080 méteres csúcsra

Varga Csaba, a Kalifa Apin Csapat hegymászója magyar idő szerint péntek délelőtt tizenegy órakor elérte a Gasherbrum I 8080 méter magas csúcsát.

Csupasport: a túrázó hölgyek tényleg gyámoltalanabbak?

A Csupasport kutatásokra alapozva vizsgált meg néhány tévhitet, amelyek azt bizonyítják, hogy a túrázni induló nők nem ritkán jobban bírják a kiképzést férfitársaiknál is.

Csupasport: Dombi dilemmája – újra Frankfurtba menjen?

A Debrecen volt labdarúgója, Dombi Tibor ma már nem sprintel, hanem hosszabb távokat fut, így korábbi német csapatához is egy maratoni miatt köszönhetne be.

Ajánló: Lőrincz Olivér kihagyja a legendás versenyt

Már ötven nap sincs az augusztus 26–szeptember 1. között sorra kerülő Ultra-Trail de Mont-Blanc futóversenyig, a viadal kapcsán összegyűjtöttünk néhány érdekességet.

Csupasport: Kokó esete Contador zseléjével

Az olimpiai bajnok ökölvívó, Kovács Kokó István első triatlonversenyét teljesítette a szezonban, a Vasi Vasembert. A Csupasportnak elmesélte, hogy szoknia kell még a népsűrűséget a vízben.

Csupasport: szerencsés kartörés, erőt adó nemzeti mez

Egy kartörés miatt kezdett futni Allaga Tamás, akit a futóversenyek előtt bárki megkérdezhet, hogy milyen idő várható, hiszen civilben meteorológus.

Csupasport: megsértődött, egyedül ment neki a K2-nek

Gyenyisz Urubkót a világ egyik legjobb hegymászójának tartják, aki elsősorban a saját szabályai szerint „játszik”, és mindig a víziói vezették, úgy a hegyekben, ahogy az életben is.

Csupasport: a futóversenyek titkos ászai, a kísérők

Jellemzően ultratávú versenyeken, de maratoni futáson is sok sportolónak nyújt stabilitást és biztonságot, ha van segítsége egy családtag, barát személyében.

Csupasport: kamionhúzás, traktorkerék-forgatás a hazai vb-n

A hétvégén Lentibe költöznek az erős emberek, a házigazda jogán a magyarok több csapattal is indulhatnak a világbajnokságon.

Csupasport: Kokó célegyenesben az Ironman előtt

A korábbi olimpiai és világbajnok ökölvívó, Kovács Kokó István ötödször áll rajthoz az egy hónap múlva esedékes nagyatádi versenyen, amely előtt felkészülésként a Vasi Vasemberen és Kaposváron is elindul.

Csupasport: Cseke Lilla pályacsúcsa az idei Ultra Tisza-tó versenyen

Az idei női győztes csupán három évvel ezelőtt kezdett futni, de tudatos és fegyelmezett edzésmunkájának köszönhetően ebben az esztendőben sikert sikerre halmoz.

Csupasport: Jornet motivációja – indiánok üldözik!

A Csupasport többször írt már az ultrafutásban, túrasíben egyaránt jeleskedő, a Mount Everestet 17 óra alatt megmászó Kílian Jornetről. A 31 éves spanyol sportoló új, minden eddiginél nehezebb kihívás elé néz: apa lett.

Csupasport: Diaz edzéshez hanyagolja a zenét

A Wellhello énekes-dalszerzője, Csöndör László a fesztiválszezonban is igyekszik formában tartani magát, de az edzőteremben már csak nyugalomra vágyik.

Csupasport: hosszában ússzák át gyerekek a Balatont

Hétfőn tizennyolc gyerek ússza át hosszában a Balatont, a kezdeményezéssel a mozgásukban korlátozott vagy egyéb fogyatékkal élő gyerekek korlátozott sportolási lehetőségeire szeretnék felhívni a figyelmet.

Csupasport: ki tud futni 111 kilométert a tűző napon?

A hétvégén rendezik meg az Ultra Tisza-tó versenyt, amelyet egyéniben és csapatban is lehet teljesíteni. Vigyázat, árnyékos rész itt alig van!

Csupasport: a leggyorsabb úszó nem is akar úszni

Az Eb-második Késely Ajnát előzte meg a Balaton-átúszáson Betlehem Dorka, aki számára azonban nem a sport a legfontosabb.

Csupasport: Kié a dicsőség? Tragédia a Matterhornon

A „hegyek hegyeként” is aposztrofált Matterhorn az Alpok és az alpinizmus egyik legismertebb jelképe, első megmászása tragédiába fordult, mégis olyan jelentőséggel bírt, mint később a Mount Everesté.

Csupasport: felkészülés nélkül nincs győzelem

A Csupasport munkatársa gondolt egyet és elindult a Balaton-átúszáson. Az 5200 méteres táv feléig jutott, ott fel kellett adnia a próbát. Elmondja, mi vezetett a bosszantó, de váratlannak egyáltalán nem nevezhető döntéshez.

Ajánló: Budapesten gyúrunk, vidéken a szabadban sportolunk

Már nemcsak Nyugat- és Észak-Európában, hanem  Magyarországon is évről évre többen járnak fitnesztermekbe, ahol a szakemberek folyamatosan bővülő választékkal próbálják megtartani a sportolni vágyókat.

Csupasport: így edzett és étkezett Bruce Lee

Közel 46 éve halt meg Bruce Lee, de személyét még mindig hatalmas kultusz övezi. Az egykori harcművészről Matthew Polly írt könyvet, amelyből érdekes részletekre derül fény.