Férfi kézi: Szükségem volt egy távoli helyre – Máthé Dominik

A fiatal válogatott jobbátlövő, Máthé Dominik azzal a céllal megy Norvégiába, hogy megtanul nyerni és meghatározó játékos lesz ott is.

Férfi kézi NB I: edzőváltás lesz Balatonfüreden, távozik Csoknyai

Az idényt követően György László váltja Csoknyai Istvánt a Balatonfüred férfi kézilabdacsapatának vezetőedzői posztján.

Gyógyforrás, bor, Anna-bál, kézilabda – Balatonfüred új nevezetessége

Balatonfüred a Balaton északi partján fekvő, 13 500 lakosú kisváros – ezt tudjuk. A füredi Horváth-házban rendezték meg az első Anna-bált 1825-ben – ezt is tudjuk. A legutóbbi férfi kézilabda Európa-bajnokságon kilenc olyan játékos szerepelt a magyar válogatott 18-as keretében, aki a BKSE-ben játszott, illetve játszik – talán ezt is érdemes tudni. Látogatás az egyik legjobb honi utánpótlásképző műhelyben.

Férfi kézi: „Ragaszkodunk a Csoknyai, Matics páros által lefektetett alapokhoz”

A Csoknyai István, Vladan Matics kettőstől Gulyás István veszi át a magyar férfi kézilabda-válogatott irányítását. Az új szövetségi kapitány az NSO Tv-nek elmondta, az edzőpáros által lefektetett alapokra fog támaszkodni szakmai stábjával, és az első feladataik egyike lesz a bő keret kialakítása.

Vélhetően a hiánya mutatja majd meg, mekkora klasszis volt

A sportág klasszisai közé tartozott a profi karrierjét 25 évnyi kézilabdázás után 2019. június 2-án, 38 esztendősen lezáró Nagy László, aki vérbeli csapatkapitány volt Veszprémben és a válogatottban. A Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében írt sorozatunk utolsó részében a visszavonulása körülményeit boncolgatjuk.

Férfi kézi: a szövetség később dönt személyi kérdésekről

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége szerdán meghallgatta a férfiválogatott szövetségi kapitányai, Csoknyai István és Vladan Matics beszámolóját a vasárnap véget ért Eb-selejtezőkről, és a következő hetekben hoz döntést a nemzeti csapat következő időszakának szakmai koncepciójáról és stábjáról.

Kézi: „Mi, magyarok szerencsések vagyunk, hogy itthoni csapatban játszhatunk"

A férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában a már biztosan csoportelső és így Eb-résztvevő magyar válogatott Olaszországot fogadta, és 32–29-re nyert. A találkozó után a második félidőben parádézó kapussal, Borbély Ádámmal beszélgetett az NSO Tv stábja. Szóba került az is, hogy milyen érzésekkel tér vissza a lengyel bajnokságból Tatabányára.

Kézi: Nem én döntöm el, ki dolgozhat tovább a válogatottal – Csoknyai

A férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában a már biztosan csoportelső és így Eb-résztvevő magyar válogatott Olaszországot fogadta, és 32–29-re nyert. A találkozó után Csoknyai István szövetségi kapitánnyal beszélgetett az NSO Tv stábja. Természetesen szóba került a válogatottnál a jövője, hiszen Vladan Maticcsal együtt az Eb-selejtezők végéig szólt a jelenlegi megbizatása.

Kézi: Nagy Laciék után hiányzik egy generáció – Csoknyai

Megkezdte felkészülését az oroszok elleni Európa-bajnoki selejtezőkre a férfi kézilabda-válogatott. A keretben több fiatal is található, akik közül Máthé Dominik és Szita Zoltán már a világbajnokságon is letette a névjegyét, míg Rosta Miklós újoncként van ott. Velük beszélgetett az NSO Tv stábja, illetve róluk is Csoknyai István szövetségi kapitánnyal és Bánhidi Bencével.

Férfi kézi: a két veszprémi kapja a szegediektől a zrikát a válogatottban

Megkezdte felkészülését az oroszok elleni Európa-bajnoki selejtezőkre a férfi kézilabda-válogatott. Az NSO Tv stábja Érden beszélgetett Csoknyai István szövetségi kapitánnyal és a szegedi Bánhidi Bencével. Szóba került a januári világbajnokság mellett a vasárnapi kupadöntő hatása a felkészülésre, illetve Bodó Richárd hiánya is.

Férfi kézi EHF-kupa: Ha így folytatjuk, akkor… – Csoknyai

A Balatonfüred Füchse Berlin elleni csütörtöki botlása dacára sem volt túlságosan szomorú Csoknyai István edző, aki azt mondta, több biztató jelet látott fiatal tehetségekkel telezsúfolt együttese játékában.

Férfi kézi: Csoknyai és Matics folytathatja a munkát a válogatottnál

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) kedden úgy határozott, Csoknyai István és Vladan Matics folytathatja a munkát a magyar férfi kézilabda-válogatott élén.

Férfi kézi NB I: a Matics-csapat legyőzte Csoknyaiékat

Csoknyai István és Vladan Matics magyar szövetségi kapitányok ezúttal egymás ellen csaptak össze: a férfi kézilabda NB I 14. fordulójában a Tatabánya 30–26-ra nyert.

Férfi kézi: „Erőnléti katasztrófa vagyunk” – Vladan Matics kifakadt

„Nem bántam meg, hogy elvállaltam a szövetségi kapitányi posztot, mindent megtettem, amit tudtam. A tizedik hely a reális kép” – mondta Vladan Matics, a vasárnap véget ért világbajnokságon a minimális célkitűzéstől, vagyis a hetedik helytől elmaradó magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Digi Sport reggeli műsorában.

Mocsai Lajos: Többet és másként kell foglalkozni a válogatottal

Mocsai Lajos volt szövetségi kapitány, a Testnevelési Egyetem rektora szerint válogatottunk csak a kialakult, bevált, sikeres módszerekkel lehet újra a világelit tagja.