Éjszakai futás: hatezren vettek részt a budapesti versenyen

A férfiaknál Csere Gáspár, a nőknél pedig az ukrán Ganna Volkova nyerte a félmaratont a Generali Night Run Budapest elnevezésű éjszakai versenyen, amelyen hatezer futó állt rajthoz.

Futóversenyek 2019: 100 oldal a futás szerelmeseinek

Aszfaltos futás, terepfutás, instantfutás, maratoni futás, ultrafutás – és minden más futás, interjúk, tippek, háttéranyagok a csupasport.hu oldal most megjelent magazinjában.

Ajánló: „Ha meleg fürdőre gondolsz, akkor vége”

Volt, akinek meglepetésszerűen hatott Bódis Tamás negyedik helye az idei Spartathlonon, pedig már letette a névjegyét a 12 órás országos bajnokságon. Hogyan csinálta? Ő maga mesélte el a csupasport.hu-nak.

Atlétikai Eb: Csere 29., Gyurkó Fanni 40. a maratonin

Helikopterek cikáztak Berlin felett, miközben lent, a Breitscheidplatzon ha lehet, még több néző gyűlt össze, mint a szombati gyalogláson, elvégre a női és férfi maratoni futás mindig közönségvonzó, igazi presztízsszám. És nemcsak a téren, hanem a Brandenburgi kapuig nyúló tíz kilométeres pálya szélén végig szurkoltak az emberek, a mezőnyben pedig ott volt két magyar, a hölgyeknél Gyurkó Fanni a 40., a férfiaknál Csere Gáspár a 29. helyen ért célba.

Rio 2016: három magyarnak szurkolhatunk az utolsó napon

Vasárnap véget ér a riói olimpia, búcsúzóul az utolsó versenynapon is szoríthatunk magyar sportolókért maratoni futásban és hegyikerékpárban. Tizenkét aranyérem talál gazdára: egyebek mellett három labdajátékban vívnak finálét a férfiak – röplabdában Olaszország–Brazília, kézilabdában Dánia–Franciaország, zárásként pedig kosárlabdában Szerbia–Egyesült Államok csata következik.

Rio 2016: magyar hőstett, Józsa Gábor ájult futón segített

Józsa Gábor magyar hosszútávfutó segített a női maratonin elájuló spanyol Alessandra Aguilarnak.

RIO 2016 – ATLÉTIKA

A RIÓI OLIMPIA ADATBANKJA – ATLÉTIKA ALOLDAL.

Szabadidősport: 30 045 – rekordlétszám a 31. Vivicittán

Csere Gáspár pályacsúccsal győzött a félmaratoni távon vasárnap a budapesti 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson, amelynek kétnapos eseményeire – rekordot jelentő – 30 045-en neveztek.

Atlétika: pályacsúccsal nyerték a Vivicittá városvédő futást

Csere Gáspár pályacsúccsal győzött a budapesti 31. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaratoni számában vasárnap.

Rio 2016: női pólósaink sikerével 70 felett a kvótások száma

Azzal, hogy a női vízilabda-válogatott megnyerte a belgrádi Európa-bajnokságot, immár 76 magyar sportoló szerzett indulási jogot az augusztusi, riói olimpiára.

Rio 2016: két maratonista is kvótás, 56 fős a magyar csapat

Csere Gáspár és Staicu Simona is az olimpiai kvalifikációs szinten belüli idővel teljesítette a vasárnapi Berlin Maratonit, így jelenleg 13 magyar atléta nevezhető a jövő évi riói olimpiára.