Rp. úszó ob: Bohus két csúcsot döntött; Hosszú ezüstjei

Parádésan indult a kaposvári rövid pályás országos bajnokság záró napja, a verseny elején ugyanis sorra dőltek az országos csúcsok, Bohus Richárd például húsz percen belül előbb a száz, majd az ötven hát rekordját is megjavította, míg a kettő között Késely Ajna 1500 gyorson úszta minden idők legjobbját. Hosszú Katinka aranytriplája ezúttal elmaradt, 100 pillangón nyert, előtte 50 mellen, utána 200 gyorson viszont második lett – utóbbi távon Jakabos Zsuzsanna két századdal előzte meg, Hosszú ugyanakkor így is 10 arannyal és 2 ezüsttel zárta az eseményt. Az egyesületek pontversenyét a zárónapon négy elsőséget is begyűjtő Győri Úszó Klub nyerte meg.

Úszás: elrajtolt az ISL, Le Clos-ék nyerték az első állomást

A hétvégén az egyesült államokbeli Indianapolisban elrajtolt az International Swimming League (ISL) úszósorozata: az első állomáson négy csapat versenyzett egymással, a győzelmet az Energy Standard szerezte meg, amelynek a dél-afrikai Chad Le Clos és a svéd Sarah Sjöström a csapatkapitánya.

Cseh László: Nem kell az olimpia mindenáron!

Nem Tokióig, csak az országos bajnokságig tervez egyelőre a BVSC-Zugló világbajnoka, Cseh László, ha ott jól úszik, jöhet az olimpia, de ha nem…

Úszás: Fogalmam sem volt arról, hogy Tusup is a képbe kerülhet – Cseh László

Cseh László Shane Tusup olasz versenyzője mellett csatázik majd Hosszú Katinka csapatával.

Vizes vb: 2001 óta az első vb Cseh-érem nélkül, de nem áll le

A kilencedik világbajnokságán induló Cseh László a 100 méteres pillangóúszásban sem jutott be a döntőbe a dél-koreai Kvangdzsuban, így biztossá vált, hogy a nyolc sikeres vb-szereplés után, 2001 óta ez az első olyan világbajnokság, amelyen nem születik Cseh László-érem egyéni számban. Ám a kétszeres világbajnok nem hagyja abba, 33 évesen is tovább küzd, hiszen 200 vegyesen és 200 pillangón is van kvótája Tokióba.

Vizes vb: három magyar döntős lett, három világcsúcs született

A kvangdzsui vizes világbajnokság péntek esti úszóprogramjának elődöntőiben öt magyar úszott, Milák Kristóf férfi 100 pillangón, Hosszú Katinka és Burián Katalin női 200 háton jutott döntőbe – ezeken az elődöntőkön Caeleb Dressel és Regan Smith révén két világcsúcs is született, akárcsak a 200 méteres mellúszás döntőjében Anton Csupkov úszásával. Cseh László (100 pillangó) és Lobanovszkij Maxim (50 gyors) nem jutott be a szombati döntőbe.

Telegdy Ádám világbajnoki hetedik lett 200 háton

Telegdy Ádám hetedikként csapott célba a kvangdzsui vizes világbajnokság péntek esti úszóprogramjának egyetlen magyar érdekeltségű döntőjében, a férfiak 200 méteres hátúszásában. Az elődöntőkben öt magyar úszott, Milák Kristóf férfi 100 pillangón, Hosszú Katinka és Burián Katalin női 200 háton jutott döntőbe – ezeken az elődöntőkön Caeleb Dressel és Regan Smith révén két világcsúcs is született, akárcsak a 200 méteres mellúszás döntőjében. Cseh László (100 pillangó) és Lobanovszkij Maxim (50 gyors) nem jutott a szombati döntőbe.

Vizes vb: Hosszú Katinka és Milák Kristóf is másodikként jutott tovább

Folytatta nagyszerű szereplését Hosszú Katinka és Milák Kristóf a kvangdzsui világbajnokságon: előbbi 200 háton, utóbbi 100 pillangón jutott elődöntőbe a második legjobb idővel.

Vizes vb: Cseh László nem jutott be a 200 vegyes döntőjébe

Cseh László 1:58.17 perces idővel a 10. helyen végzett az elődöntőben, így nem jutott be a kvangdzsui vizes világbajnokság férfi 200 méteres vegyesúszásának döntőjébe.

Milák Kristóf világcsúccsal világbajnok 200 méter pillangón

Jegyezzék meg a nevet, ha eddig nem tették: Milák Kristóf. A 19 éves magyar úszó 78 századdal megdöntötte Michael Phelps 2009-ben felállított világcsúcsát, és természetesen világbajnok lett férfi 200 méter pillangón a kvangdzsui vizes vb-n. Ugyanebben a számban Kenderesi Tamás a nyolcadik helyen ért célba. Németh Nándor nem kis bravúrral döntőbe jutott 100 m gyorson, méghozzá a 7. idővel. Női 200 méter pillangón Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána is finalista. Cseh Lászlónak viszont nem sikerült a döntőbe jutás 200 méter vegyesen. 

Vizes vb: Cseh László a legjobb idővel jutott tovább 200 vegyesen

A dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokságon úszóversenyén Cseh László a legjobb idővel került a 16 közé férfi 200 vegyesen, Bernek Péter ugyanitt a 31. lett.

Vizes vb: Kenderesi megnyerte a szétúszást, bejutott a fináléba!

A dél-koreai Kvangdzsuban zajló úszó világbajnokság magyar idő szerint szerda hajnali előfutamait a férfi 200 méteres pillangó döntőjéért vívott szétúszása nyitotta, amelyben Kenderesi Tamás legyőzte a bolgár Ivanovot, s bejutott a délutáni döntőbe. A női 50 hát selejtezőiben Burián Katalin a 24. helyen zárt, kiesett. Németh Nándor a hatodik legjobb idővel jutott a 100 gyors elődöntőjébe. A legjobb idővel került a 16 közé Cseh László férfi 200 vegyesen, Bernek Péter ugyanitt a 31. lett. Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána a 2. illetve a 3. idővel került tovább 200 pillangón. A mix 4x100-as vegyes váltónk a 12. idővel végzett, ezzel kiharcolta az olimpiai olimpiai részvételt.

Vizes vb: Hosszú Katinka erődemonstrációt tartott az előfutamban

Vasárnap hajnalban megkezdődött a medencés úszók versenye is a dél-koreai vizes világbajnokságon: Hosszú Katinka minden idők hetedik legjobb idejével ment tovább az elődöntőbe, de Késely Ajna egyéni csúcsa, Szabó Szebasztián erős mezőnyből való továbbjutása, vagy a férfi gyorsváltó olimpiai kvótaszerzése is biztató.

Vizes vb: Sós Csaba továbbra is négy-öt érmet remél

A sportág „mérhetősége” miatt továbbra is kitart a négy-öt érem reménye mellett Sós Csaba, a kvangdzsui világbajnokság vasárnap rajtoló úszóversenyeire készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Úszás: Cseh László jobb ajánlatot kapott az olaszoktól, mint Hosszútól

Cseh László kétszeres világbajnok úszó visszautasította Hosszú Katinka ajánlatát, így nem a Team Ironban, hanem az Aqua Centurions csapatában indul az ISL-ben, mivel az olasz csapattól kapta a legjobb ajánlatot. 

Úszás: a kapitány beszélt Szabó Szebasztián és Szilágyi Csaba „honosításáról” is

Sós Csaba szövetségi kapitány szerint „összességében nagyon látványos, nagyon ütős, nagyon erős” volt az úszók országos bajnoksága, amely szombat este ért véget Debrecenben.

Úszó ob: Milák 400 gyorson győzött, megvan Hosszú 29. aranya

A Debrecenben zajló úszó országos bajnokság második napjának délutáni döntőiben elsőként Milák Kristóf örülhetett, első magyar bajnoki címét szerezte a férfi 400 gyorson. A nőknél ugyanebben a számban Késely Ajna és Kapás Boglárka megelőzte Hosszú Katinkát, s kiharcolta a vb-részvételt. Szabó Szebasztián 50 pillangón 23 másodpercen belüli idővel, új országos csúccsal nyert. A nap utolsó egyéni számában Hosszú Katinka megszerezte pályafutása 29. magyar bajnoki címét.

Úszó ob: Milák nyerte az Eb-döntőnek beillő 200 pillangót

Igazi sztárparádét hozott a debreceni úszó országos bajnokság 200 méteres pillangója: Milák Kristóf nagy versenyben győzött Kenderesi Tamás és Biczó Bence előtt, Cseh László csak a 4. lett.

Cseh László: Vagy nagyon jó vagyok, vagy nem biztos, hogy ezt kell csinálnom

Készen áll a csatára a kétszeres világbajnok: az immár a BVSC-hez tartozó Cseh László a március végi debreceni országos úszóbajnokságon 200 méter pillangón is harcba száll a vb-indulás jogáért.

Úszás: Cseh Lászlóval az élen bemutatta új igazolásait a BVSC

Bemutatta az Egertől érkezett új igazolásait a BVSC-Zugló úszószakosztálya: az olimpiai ezüstérmes és világbajnok Cseh László, valamint Németh Nándor és Burián Katalin, továbbá edzőjük, Plagányi Zsolt január 1-jétől csatlakozott az egyesülethez.