Úszás: a kapitány beszélt Szabó Szebasztián és Szilágyi Csaba „honosításáról” is

Sós Csaba szövetségi kapitány szerint „összességében nagyon látványos, nagyon ütős, nagyon erős” volt az úszók országos bajnoksága, amely szombat este ért véget Debrecenben.

Úszó ob: Milák 400 gyorson győzött, megvan Hosszú 29. aranya

A Debrecenben zajló úszó országos bajnokság második napjának délutáni döntőiben elsőként Milák Kristóf örülhetett, első magyar bajnoki címét szerezte a férfi 400 gyorson. A nőknél ugyanebben a számban Késely Ajna és Kapás Boglárka megelőzte Hosszú Katinkát, s kiharcolta a vb-részvételt. Szabó Szebasztián 50 pillangón 23 másodpercen belüli idővel, új országos csúccsal nyert. A nap utolsó egyéni számában Hosszú Katinka megszerezte pályafutása 29. magyar bajnoki címét.

Úszó ob: Milák nyerte az Eb-döntőnek beillő 200 pillangót

Igazi sztárparádét hozott a debreceni úszó országos bajnokság 200 méteres pillangója: Milák Kristóf nagy versenyben győzött Kenderesi Tamás és Biczó Bence előtt, Cseh László csak a 4. lett.

Cseh László: Vagy nagyon jó vagyok, vagy nem biztos, hogy ezt kell csinálnom

Készen áll a csatára a kétszeres világbajnok: az immár a BVSC-hez tartozó Cseh László a március végi debreceni országos úszóbajnokságon 200 méter pillangón is harcba száll a vb-indulás jogáért.

Úszás: Cseh Lászlóval az élen bemutatta új igazolásait a BVSC

Bemutatta az Egertől érkezett új igazolásait a BVSC-Zugló úszószakosztálya: az olimpiai ezüstérmes és világbajnok Cseh László, valamint Németh Nándor és Burián Katalin, továbbá edzőjük, Plagányi Zsolt január 1-jétől csatlakozott az egyesülethez.

Úszás: Cseh László és Németh Nándor is a BVSC-Zuglóhoz igazol

Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó, valamint edzője, Plagányi Zsolt januárban a BVSC-Zuglóhoz igazol.

Soha nem vesznek vissza a tempóból – exkluzív interjú Baji Balázzsal és Cseh Lászlóval

Másfél év van még vissza a tokiói olimpiáig, ám Baji Balázs és Cseh Laci már gőzerővel készülnek rá, s mindent megtesznek azért, hogy az edzéseken és a köztes versenyeken kihozzák magukból a maximumot és a legjobban teljesítsenek. A Scitec Institute komoly szakértői csapata áll a hátuk mögött, akikkel közösen dolgoznak azért, hogy elérjék a kitűzött célokat. Felkészülésükről kérdeztük őket. (x)

Úszás: Cseh két, Rasovszky három aranya az egyetemi ob-n

Cseh László két, az eredendően nyílt vízi úszó Rasovszky Kristóf három aranyérmet nyert szombaton az egyetemi országos bajnokságon.

Vizes Gála: Cseh Lászlónak is élmény az esemény

Nagyszerű kedvcsináló a sportoláshoz, neki pedig különleges élménnyel töri meg a hétköznapi edzések monotóniáját – vallja a vasárnap rendezendő Vizes Gáláról Cseh László olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, aki klasszis sportolótársaival együtt részt vesz az eseményen.

Vizes Gála: több mint 40 világ- és olimpiai bajnok résztvevő

Több mint negyven olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló vesz részt vasárnap a Duna Arénában rendezendő Vizes Gálán.

Úszás: Csak annyit tudok mondani, köszönöm a FINA-nak – Cseh

Mint beszámoltunk róla, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA fenyegetését követően az Olasz Úszószövetség úgy döntött, mégsem rendezi meg az Energy for Swim 2018 elnevezésű viadalt, amelynek december 20-21-én Torino adott volna otthont. Az eseményen számos klasszis indult volna, így Cseh László is, aki finoman szólva sem repesett az örömtől a hír hallatán.

Úszó-vk: Chad le Clos akkora tapsot kapott, hogy félig magyarnak számít – Cseh

A férfiaknál Lakatos Dávid nagyszerű úszással ezüstérmet szerzett 1500 gyorson a Duna Arénában zajló budapesti rövid pályás úszóvilágkupa pénteki, délutáni fináléjában. Cseh László 200 vegyesen ezüstérmes lett, míg Jakabos Zsuzsanna 400 vegyesen a harmadik helyen csapott a célba. Velük beszélgetett az NSO Tv stábja.

Úszó-vk: A 400. érem a Duna Arénában, ennél szebb nem is lehetne – Hosszú Katinka

A rövid pályás úszó világkupa-sorozat budapesti állomásának első napja után a 100 vegyesen a 400., majd 200 pillangón a 401. vk-érmét is megszerző Hosszú Katinka, valamint a 100 pillangón 5. helyen célba érő Cseh László és a 200 pillangón 6. Kapás Boglárka beszélt az NSO Tv-nek a teljesítményéről, továbbá a magyar közönség fergeteges szurkolásáról. Mellettük a gyors egymásutánban két számban is induló Bernek Pétert, valamint Telegdy Ádámot, Dudás Dánielt, Földházi Dávidot és Holló Balázst is megszólaltattuk. 

Úszó-vk: Hosszú 100 m vegyesen és 200 m pillangón is aranyérmes

Hosszú Katinka az első helyen zárt a nőknél 100 méter vegyesen a Duna Arénában zajló budapesti rövid pályás úszóvilágkupa délutáni fináléjában, ezzel begyűjtötte a 400. egyéni vk-érmét! Háromszoros olimpiai bajnokunk nem sokkal később 200 méter pillangón is diadalmaskodott. A férfiaknál 400 méter gyorson Holló Balázs a hatodik, Verrasztó Dávid a hetedik, Bernek Péter a nyolcadik lett, míg 100 méter vegyesen Dudás Dániel a 7., Földházi Dávid pedig a 8. helyen végzett. Férfi 200 méter háton Telegdy Ádám negyedikként, Bernek Péter hetedikként csapott a célba, később Cseh László 5. lett 100 méter pillangón, végül férfi 50 méter gyorson Lobanovszkij Maxim szintén az 5.

Úszó-vk: Hosszú Katinka egy lépésre a 400. érmétől

Szinte biztos, hogy csütörtök este a 400. egyéni érmét is begyűjti a világkupában Hosszú Katinka, mivel a Duna Arénában zajló budapesti verseny délelőtti előfutamaiból két számban is a legjobb idővel jutott be a döntőbe. A fantasztikus eredmény eléréséhez egyetlen dobogós helyezésre van szüksége az olimpiai bajnok úszónak. 

Úszás: Cseh és Le Clos Túró Rudival hangolt a budapesti vk-ra

Csütörtöktől szombatig Budapest otthont a rövid pályás úszó világkupa-sorozat negyedik állomásának. A Duna Arénában megannyi klasszist láthatunk, köztük természetesen Cseh Lászlót és egyik legnagyobb riválisát, Chad le Clost. Mint köztudott, a két úszó a medencén kívül jó barátságot ápol, így nem csoda, ha a dél-afrikai olimpiai bajnok kedd este világ- és Európa-bajnokunk otthonában vacsorázott. Az asztalra csak magyaros ételek kerültek. 

Úszó-vk: negyven ország ötszáz versenyzője indul Budapesten

Negyven országból mintegy ötszázan indulnak csütörtöktől szombatig a Duna Arénában az úszó világkupa-sorozat budapesti rövid pályás versenyén.

Úszó-vk: Hosszú egy aranyat és egy bronzot szerzett vasárnap

Hosszú Katinka egy arany- és egy bronzérmet szerzett vasárnap az úszók világkupájának eindhoveni rövid pályás állomásának zárónapján.