Erste Liga: újabb edzőváltás a Csíkszeredánál

Alig két hónap után menesztette kanadai vezetőedzőjét a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. A decemberben kinevezett Don MacAdam ugyan karácsony előtt elhódította a Román Kupát a székelyföldi csapattal, az Erste Liga középszakaszában azonban hét meccsből csak kettőt tudott megnyerni.

Erste Liga: brassói győzelem a felsőház erdélyi rangadóján

A jégkorong Erste Liga középszakaszának felsőházában vasárnap egy mérkőzést rendeztek, ezen a Corona Brasov lezárta négy vereségből álló sorozatát, és 5–2-re legyőzte az immár egymást követő ötödik mérkőzését is elveszítő SC Csíkszeredát. Ezzel szinte biztossá vált, hogy a felsőház két erdélyi csapata a 4. és az 5. helyen zárja majd a középszakaszt.

Erste Liga: két hónap után kapott ki otthon a Csíkszereda

Az Újpest 3–2-re győzött az SC Csíkszereda vendégeként a jégkorong Erste Liga középszakaszában, a felsőház pénteki mérkőzésén.

Erste Liga: rangadót nyert az FTC, már 8 pont az előnye

A kétgólos Brett Switzer, illetve az egy gólig és két asszisztig jutó Braden Walls vezérletével 5–2-es győzelmet aratott az FTC jégkorongcsapata a Csíkszereda felett az Erste Liga középszakaszának vasárnapi játéknapján.

Erste Liga: egyetlen góljával nyert az Újpest, nőtt az FTC előnye

A Ferencváros és az Újpest is legyőzte romániai vendégét a jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján. A Brasov ellen a záró harmadban fordító zöld-fehérek előnye így öt pontra nőtt a Csíkszereda előtt.

Erste Liga: óriási fordulat után gyűrte le az FTC az Újpestet

Az FTC hosszabbítást követően 3–2-re legyőzte az Újpestet a jégkorong Erste Liga felsőházának szombati játéknapján, míg nagy riválisa, a Csíkszereda szintén óriási csatában, szintén 3–2-re, de a rendes játékidőben verte meg vendégét, a DEAC-ot.

Erste Liga: a Csíkszereda nyerte az erdélyi rangadót

A jégkorong Erste Liga középszakaszának első felsőházi mérkőzésén a SC Csíkszereda simán, 3–0-ra legyőzte a Corona Brasov együttesét.

Erste Liga: könnyed debreceni sikerrel zárult az alapszakasz

A Csíkszereda elvesztette utolsó mérkőzését az alapszakaszban a jégkorong Erste Ligában, hétfőn 3–2-re kikapott Brassóban. A Debreceni EAC saját közönsége előtt 5–0-ra múlta felül a Gyergyói HK-t.

Román Kupa: a Csíkszereda a címvédőt, a Sepsi a bajnokot kapta

A legutóbbi kiírás győztesével, a CSU Craiovával játszik a Román Kupa negyeddöntőjében az előző körben a Dinamót 11-esekkel kiejtő FK Csíkszereda. A Liga 3-as székelyföldi együttes ismét hazai pályán szerepelhet majd, mivel a versenykiírás szerint a párharcokban az előző idényben gyengébb bajnoki eredményt elérő csapat a házigazda.

Erste Liga: a Brassó otthon, a Csíkszereda Bécsben nyert simán

A bajnoki tabella második helyén álló Csíkszereda a várakozásoknak megfelelően győzött a bécsi Vienna Capitals II otthonában, míg a Corona is otthon tartotta a három bajnoki pontot a Gyergyói HK ellen a jégkorong Erste Ligában. Zárásként a Vasas szétlövéssel múlta felül a Fehérvári Titánokat.

Liga 1: megkérdőjelezték a Sepsi és a Csíkszereda támogatását

A székelyföldi labdarúgóklubok magyarországi támogatásának törvényességét kivizsgáló ellenőrzést kért a bukaresti pénzügyminisztériumtól és az adóhatóságtól (ANAF) egy román parlamenti képviselő.

Erste Liga: jött a papírforma, az FTC és a Csíkszereda is győzött

A jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján nyert a listavezető Ferencváros és a második helyen álló Csíkszereda is, így továbbra is négy pont a különbség a két csapat között a tabella élén.

Erste Liga: a Csíkszereda nyerte az erdélyi rangadót

A Csíkszereda szétlövéssel győzött Gyergyószentmiklóson a jégkorong Erste Liga keddi játéknapján.

Erste Liga: Újpesten botlott a Csík, feljött az FTC

A Ferencváros 2–0-ra legyőzte a Vasast, míg az Újpest hosszabbítás után 3–2-re nyert a Csíkszereda ellen a jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján. A Dunaújváros két gyors gólt szerezve felülmúlta idegenben a Gyergyói HK-t.

Erste Liga: nagy verést kapott Debrecenben a listavezető

Két mérkőzéssel folytatódott a jégkorong Erste Liga küzdelemsorozata pénteken. Újabb meglepetést okozott a listavezető Csíkszereda, mivel 6–0-ra kikapott a DEAC vendégeként, míg a Gyergyói HK-tól októberben menesztett Alekszandr Trofimov helyére érkezett svéd edző, Mikael Tisell vereséggel mutatkozott be a Corona Brasov ellen.

Erste Liga: meglepetés Csíkban – kikapott a listavezető

Hétfőn, késő délután erdélyi csúcsrangadót játszottak a jégkorong Erste Ligában: a harmadik helyen álló Corona Brasov a listavezető Sport Club Csíkszereda otthonába látogatott és aratott sima, 3–0-s győzelmet.

Erste Liga: győzött az éllovas, Bécsben megdőlt a gólcsúcs

Az SC Csíkszereda győzelmével ért véget a jégkorong Erste Liga csúcsrangadója, amelyen a listavezető csíkiak otthonába a második helyen álló Ferencváros látogatott. Bécsben két számjegyű gólt kapott a Dunaújváros, Debrecenben meg a Hokiklub.

Erste Liga: a Titánok csak ráijeszteni tudtak a Csíkszeredára

A Corona Brasov esélyeshez méltó játékkal 5–1-re megverte a Hokiklub Budapestet a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján. A Csíkszereda a Fehérvári Titánokat győzte le 4–2-re, míg az UTE a Gyergyói HK-tól kapott ki 6–2-re. 

Erste Liga: sorozatban 17 – ligarekordot döntött az FTC

A jégkorong Erste Ligában listavezető FTC 8–3-ra kiütötte a Hokiklub Budapestet, ezzel megerősítette az első helyét a táblázaton. A zöld-fehérek sorozatban a 17. mérkőzésüket nyerték meg a honi bajnokságban, amivel átadták a múltnak a MAC rekordját.

Erste Liga: újabb edzőváltás, ezúttal Csíkszeredában

A Csíkszereda Sportklub jégkorongcsapata közösségi oldalán jelentette be: felbontja Leo Gudas vezetőedző szerződését.