Férfi kézi: a Benfica alelnöke megerősítette, Chema az új edző

Domingos Almeida Lima, a Benfica kézilabda-szakosztályának alelnöke a klub televíziós csatornájának adott interjújában megerősítette, hogy a Veszprém korábbi irányítója, és a magyar férfiválogatott jelenlegi másodedzője, Chema Rodríguez veszi át a lisszaboni együttes irányítását.

Férfi kézilabda: Chema még nem írt alá a Benficához

A férfiválogatott másodedzője, Chema Rodríguez a Nemzeti Sportnak elárulta, még nem tudja, felhagy-e aktív játékos-pályafutásával. A francia másodosztályban szereplő Saran 40 éves irányítójával felidéztük az elhíresült öltözői beszédét is.

Kézilabda: Portugáliában is lezárták a bajnokságokat

A Portugál Kézilabda-szövetség szerdán a hivatalos honlapján bejelentette, a koronavírus-járvány miatt befejezettnek tekinti a 2019–2020-as idény versenysorozatait.

Férfi kézi: Momir Ilics nagyon sokat tanult Chema Rodrígueztől

Momir Ilics, a Telekom Veszprém korábbi kézilabdázója, jelenlegi edzője egy podcastben arról is beszélt, milyen sokat tanult volt csapattársától, a magyar válogatott szakmai stábjában dolgozó Chema Rodrígueztől.

Férfi kézilabda: Chema lehet a Benfica új edzője – sajtóhír

Az eldiadevalladolid.com értesülései szerint, amennyiben nem jön közbe semmi, a következő idénytől szinte biztosan Chema Rodríguez lesz a Benfica férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője.

Férfi kézi Eb: Gulyás István a kapitány, ő a főnök – Chema Rodríguez

Chema Rodríguez másodedző szerint a szakmai stáb tagjai próbálnak új impulzusokat adni az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott tagjainak.

Férfi kézi Eb: „A srácok mintha azt ordították volna a világ képébe: Hé, mi is itt vagyunk!”

Jót tett a fiatal magyar férfi kézilabda-válogatottnak, hogy nem támasztottak vele szemben elvárást az Európa-bajnokság előtt, de Chema Rodríguez szerint a játékosok bebizonyították, nyomás alatt is tudnak jól játszani.

Férfi kézi Eb: itt a videó Chema öltözői beszédéről Izland legyőzése után!

Mint azt valószínűleg már mindenki tudja, a magyar férfi kézilabda-válogatott legyőzte Izlandot, így továbbjutott az Európa-bajnokság következő körébe! A hatalmas siker után az öltözőben a válogatott másodedzője, Chema Rodríguez szólt a játékosokhoz, az EHF kamerája pedig rögzítette a beszédet. Íme!

Férfi kézi Eb: „Ez a két meccs erőt ad nekünk” – Izland ellen a továbbjutás a tét!

A magyar férfi kézilabda-válogatott az első két meccse után még veretlen az Európa-bajnokságon, amiben kiemelt szerepet játszik a gördülékeny szakmai munka és az erőnlét. Izland ellen a továbbjutásért lépünk pályára, a mieinknek az iksz is elég lehet. 

Férfi kézi Eb: versenyben maradni – ez a jelszó a mieinknél

Megtartotta első edzését a magyar válogatott Malmőben, a csapat tagjai szerint – egybehangzóan – az oroszok elleni meccs lesz a legfontosabb.

Chema Rodríguez: Egy percig sem hezitáltam a magyar szövetség ajánlatán

Chema Rodríguez még nem tudja abbahagyni a kézilabdát, de Gulyás István segítője már inkább edzői fejjel gondolkodik. A spanyol szakember szerint nemcsak fizikailag, de taktikailag és technikailag is jól felkészültek a magyar játékosok. 

Kézi: Úgy látja a játékot, mint nagyon kevesen – ezért került Chema a válogatotthoz

Miért kellett váltani a magyar férfi kézilabda-válogatott élén? Hogyan került képbe Chema Rodríguez? Leülne kapitányként a kispadra a hazai rendezésű Európa-bajnokságon? Hogyan lehetne ösztönözni a magyar fiatalok szerepeltetését? Többek között ezekről a kérdésekről is beszélt Nagy László, a magyar szövetség férfiszakágért felelős alelnöke a Vaxerencse nevet viselő kézilabdás podcast különkiadásának második felében.

Férfi kézi: folytatja játékoskarrierjét a válogatott másodedzője

A következő idényben is a francia másodosztályú USM Saran férfi kézilabdacsapatában játszik Chema Rodríguez, a magyar férfiválogatott másodedzője – írta a Marca.

Kézilabda: Nagy László elmondta, miért történt váltás a férfiválogattot élén

A Magyar Kézilabda-szövetség vezetősége Gulyás Istvánt nevezte ki a férfiválogatott élére. A szakágért felelős szakmai alelnökként dolgozó Nagy László beszélt az NSO Tv-nek a váltás okairól, illetve elmondta, miért esett a választás Gulyásra, valamint a másodedzői pozíciót betöltő Chema Rodríguezre. Emellett cáfolta, hogy az ő neve szóba került volna szövetségi kapitányként. 

Férfi kézi: „Ragaszkodunk a Csoknyai, Matics páros által lefektetett alapokhoz”

A Csoknyai István, Vladan Matics kettőstől Gulyás István veszi át a magyar férfi kézilabda-válogatott irányítását. Az új szövetségi kapitány az NSO Tv-nek elmondta, az edzőpáros által lefektetett alapokra fog támaszkodni szakmai stábjával, és az első feladataik egyike lesz a bő keret kialakítása.

Kézilabda: Gulyás István a férfiválogatott új szövetségi kapitánya

A Magyar Kézilabda-szövetség vezetői szerdán bejelentették: szerződést kötöttek Gulyás Istvánnal, a férfiválogatott új, főállású szövetségi kapitányával.

Férfi kézi: Chema Rodríguez nem koplalt a nyáron – videó

Már a második hetében tart a Saran férfi kézilabdacsapatának felkészülése. A francia másodosztályba kieső együttesben két korábbi magyarországi spanyol légiós is található Chema Rodríguez és José Manuel Sierra személyében.

La Liga: Bardi újra óriási gólt lőtt, de párja is akadt – videó

A Levante hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Real Sociedadot a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 5. fordulójának legkésőbbi csütörtöki mérkőzésén. Chema Rodríguez hatalmas találattal tette emlékezetessé az estét, de hogy ne maradjon egyedül a szépségben, nem sokkal a lefújás előtt a korábbi újpesti légiós, Enisz Bardi is lőtt egy gyönyörű gólt szabadrúgásból.