F1: új helyszínek jöhetnek a bajnokság megmentéséért

A Formula–1 ügyvezetője, Chase Carey megerősítette, olyan pályákon is versenyezhetnek, amelyek nem szerepeltek az eredeti versenynaptárban, ám azt is hozzátette, továbbra sem kizárt, hogy végül nem tudnak bajnokságot rendezni.

F1: az Osztrák Nagydíjjal indulhat a 2020-as idény – 15–18 futam a cél

A Formula–1 irányítói hivatalos közleményben tudatták, terveik szerint a július 5-i Osztrák Nagydíjjal veszi kezdetét a 2020-as idény.

F1: új versenynaptárral és 15-18 futammal számolnak

Nyári kezdéssel és új, átalakított versenynaptárral, valamint 15–18 hétvégével számol Chase Carey, a Formula–1-es autós gyorsasági világbajnokság elnöke.

F1: a sorozat elnöke nyílt levélben kért bocsánatot a szurkolóktól

A Formula–1 elnöke, Chase Carey nyílt levélben kért elnézést a szurkolóktól az első négy nagydíj elhalasztása miatt, és bár nem tett említést újabb versenyek eltolásáról, türelemre intette a rajongókat az idény elindításával kapcsolatban.

F1: a sorozat elnöke meghatározta, milyen céllal érkezzenek az új istállók

Szívesen látna új tagokat a Formula–1 mezőnyében Chase Carey, ám felhívta a figyelmet arra, hogy aki belevágna az F1-es projektbe, ne azért tegye, mert szimplán imádja az autóversenyzést.

F1: az első fenntarthatósági tervben a 2030-as karbonsemlegesség a cél

Elkészítették a Formula–1 történetének első fenntarthatósági tervét, amely számos intézkedés mellett azt a célt tűzte ki, hogy a sportág 2030-ig nullára csökkenti a szénkibocsátást és így kisebb ökológiai lábnyomot hagy majd maga után.  

F1: a Holland Nagydíj visszatér a versenynaptárba – hivatalos

Eddig csak pletyka volt, de nemrég hivatalossá vált: 2020-tól ismét Hollandiába látogat a Formula–1 mezőnye. A GP-nek otthont adó helyszín a zandvoorti aszfaltcsík lesz.

F1: a barcelonai pálya elnöke szerint szinte biztos a hosszabbítás

Könnyen lehet, hogy idén versenyez utoljára a Formula–1 mezőnye Spanyolországban, ugyanis a versenyrendezés jogával csak 2019-ig rendelkezik a barcelonai pálya. Elnöke szerint azonban több mint 90 százalékos esély van arra, hogy a nyáron meghosszabbítják a szerződésüket a Liberty Mediával.

F1: Wolff távozhat a Mercedestől, Carey helyét veheti át – sajtóhír

A következő idény végéig köti szerződés Toto Wolffot csapatvezetőként a Mercedeshez, ám a hírek szerint fontolgatja a távozását a német istállótól. Közben az is felvetődött, hogy Chase Carey lemondana a Formula–1 ügyvezető igazgatójaként, a pletykák szerint pedig éppen Wolff töltheti be ezt a tisztséget a jövőben.

F1: meghosszabbították Baki szerződését, 2023-ig biztos a futam

Három évvel meghosszabbították a Formula–1-es Azerbajdzsáni Nagydíj érvényben lévő szerződését, így Baki 2023-ig biztosan otthont adhat a futamnak.

F1: a 2019-es Magyar GP után folytatódik a fejlesztés

A jövő évi versenyhétvége után kezdődhetnek meg a stratégiai fejlesztési programban szereplő beruházások a Hungaroring területén – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 33. Formula–1-es Magyar Nagydíj rajtját megelőző sajtótájékoztatóján.

F1: A királykategória a kőkorszakban ragadt – Hamilton

A címvédő Lewis Hamilton élesen kritizálta a Formula–1-et, amely szerinte még mindig a kőkorszakban jár a többi népszerű sportághoz képest. A brit versenyző ennek ellenére úgy véli, az új vezetőség a megfelelő irányba halad, még ha lassú is lesz a folyamat.

Az F1 elnöke: Ezek szerint tiszteletbeli magyar vagyok!

A Formula–1-et 2016 vége óta irányító elnököt, Chase Careyt nemcsak a magyar főváros, hanem az emberek lelkesedése és barátságossága is magával ragadta a keddi Nagy Futamon. Örül, hogy jellegzetes bajszának köszönhetően egyre nő a helyi rajongótábora.

F1: Max Verstappen élvezte, hogy nagy zajt csaphatott Budapesten

A május elsejei Nagy Futamon az F1-es pilóták közül ezúttal Max Verstappen rótta a köröket Budapest belvárosában. Az esemény utáni sajtótájékoztatón a Red Bull pilótája a mellette ülő Chase Careynek, a Formula–1 elnökének kifejtette, min változtatna az autókon a következő szezonra, hogy még izgalmasabbá váljanak a futamok. Erre a korábbi F1-es versenyzőnek, a jelenleg a DTM-ben szereplő Timo Glocknak is van egy remek ötlete. Baumgartner Zsolt mindeközben arról beszélt, miért nem szurkolhatunk a közeljövőben magyar pilótának a Formula–1-ben. 

F1: költségvetési sapka; olcsóbb motorok – ez várható 2021-től

A Liberty Media felvázolta a 2021-es szabálytervezetét a csapatok előtt, amelyben többek között szerepel a költségvetési sapka bevezetése is.

F1: Hogy lehet az F2 hangosabb és izgalmasabb? – Hamilton

Nagy változtatásokat vár a Liberty Mediától Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája. A négyszeres világbajnok szerint ugyanis nonszensz, hogy az F1 nevelősorozatában, a Formula–2-ben hangosabbak az autók és a versenyek is izgalmasabbak.

F1: 35 milliárd forint a Hungaroring fejlesztésére

A Formula–1 vezetését átvevő triumvirátus egyik tagjával, Chase Carey ügyvezetővel tárgyalt a szombati időmérő edzés előtt a Hungaroringen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

F1: „Ha huszonöt verseny lesz egy évben, kiszállok!”

Nyílt terve a Liberty Mediának, hogy a jövőben egyre több F1-es versenyt rendezzenek egy évben, ennek azonban nem örülne Fernando Alonso, aki ebben az esetben fontolóra venné a sorozat elhagyását.

F1: a 2018-as versenyek száma már megvan, de...

Kezd összeállni a 2018-as Formula–1-es versenynaptár, de Chase Careynek és a Liberty Mediának még sok lehetséges helyszínnel kell tárgyalnia, mielőtt kiválasztanák a „nyerteseket”.

F1: az új vezető véget vetne a nagy csapatok önkényuralmának

Az F1 új elnöke, Chase Carey kész szakítani azzal az évtizedes hagyománnyal, hogy a sportági bevételek elosztását továbbra is a hírhedt Concorde-egyezményben rögzítsék. Ez remek lehetőség ahhoz, hogy végre a kisebb csapatok is arányosabban részesüljenek a pénzekből.