F1: Carlos Sainz tesztje negatív lett, de karanténban marad

Az elmúlt hétvégén a koronavírus-járvány miatt elmaradt a Formula–1-es idénynyitó futam, az Ausztrál Nagydíj, ám a McLAren már korábban visszalépett, mert a csapat egy tagjának szervezetében kimutatták a vírus jelenlétét. Az istálló tagjai a napokban mind hazaérkeznek, így a gárda pilótája, Carlos Sainz is, aki bejelentette, felelős emberként, önként karanténba vonul – kedd estére pedig még az is kiderült, hogy negatív eredménnyel zárult az elvégzett koronavírustesztje.

Dakar: Sainz harmadszor nyert, a motorosoknál Brabec győzött

Carlos Sainz behúzta a harmadik Dakar-sikerét az autós mezőnyben, míg a motorosoknál Ricky Brabec az első amerikai győztes lett.

Dakar: a végső, nagy ütközet jön – és van tétje is!

Stéphane Peterhansel 80. szakaszgyőzelmét aratta a Dakar ralin – az idei versenyen pedig a negyediket. Mr. Dakar hátránya így hat (!) másodperc az összetett második Nasszer al-Attijah mögött. Az összetettben továbbra is Carlos Sainz vezet – az utolsó szakasz következik.

Dakar: minimálisra csökkent Carlos Sainz előnye

Az összetettben élen álló Carlos Sainz nyögvenyelős napot zárt kedden, így előnye minimálisra csökkent Nasszer al-Attijahhal szemben, aki közvetlenül a szakaszgyőztes Stéphane Peterhansel mögött végzett.

Dakar: most kezdődött igazán – Sainz nyert az első dűnés pályán

Carlos Sainz úgy nyomta a gázt a Dakar idei első dűnés szakaszán, hogy a riválisok a határaikat feszegették annak érdekében, hogy tartani tudják vele a lépést.

Dakar: dupla dupla – Sainz és Brabec nyert, és az élre állt

Mindennap új győztes: a Dakar harmadik szakasza a motorosoknál Ricky Brabec, az autósoknál Carlos Sainz győzelmével ért véget – mindketten átvették a vezetést az összetettben is.

F1: Max Verstappen egy sorral előrébb rajtol

Carlos Sainz büntetése révén egy sorral előrébb rajtolhat Max Verstappen a Formula–1-es Kanadai Nagydíjon.

F1: akár Alonso vagy Räikkönen is pótolhatja Ricciardót

A tíz éve a Red Bull kötelékéhez tartozó Daniel Ricciardo pénteken jelentette be, hogy a következő idénytől a francia alakulat pilótája lesz, amely két évre szóló szerződést kötött az ausztrállal, aki így a mezőny legjobban kereső pilótái közé emelkedik. Közben beindult a találgatás, hogy ki kerülhet a helyére.

Dakar 2018: Sainz és Walkner a győztes – őrült Dakar volt ez!

Az ünneplés napja. No meg a pihenésé, az örömé, a könnyeké, a megkönnyebbülésé. A nap, amikor mindent szabad. Mert megcsinálták, mert leküzdötték az emberpróbáló távot, mert túl vannak ezen a 9000 kilométeren is.

Dakar rali: csökkent Carlos Sainz előnye az összetettben

Fájdalmas kihívás. Ezzel a két szóval illették a Dakar szervezői a csütörtöki szakaszt – s ha ők így gondolják, mit mondjanak a pilóták?! Eleve ez volt az egész verseny legforróbb napja (40 fok árnyékban), ráadásul a mért szakasz távja is 523 kilométerre rúgott, szóval sok mindent lehetett rá mondani, de azt nem, hogy kényelmes levezetése a kőkemény viadalnak. Itt még kérem bármelyik pillanatban bármi megtörténhet, úgyhogy a versenyzők részéről maximális figyelemre van szükség.

Dakar rali: Ten Brinke második részsikere, Sainz visszavont büntetése

A holland Bernhard ten Brinke nyerte a Dél-Amerikában zajló 40. Dakar rali 11. szakaszát, összetettben a spanyol Carlos Sainz növelte az előnyét.

Dakar rali: dráma – Peterhansel sokat veszített!

Dési szenvedett a magaslaton, Gyenesnek eleredt az orra vére, az autós éllovas Peterhansel pedig technikailag szenvedte meg a szakaszt.

Dakar rali: Sainz odacsapott; Dési elfáradt, de megcsinálta

Az első nem dűnés szakaszon Carlos Sainz odacsapott – a motoros mezőnyben Dési János borzalmasan fárasztó napon van túl, de megcsinálta.

Dakar 2017: Loeb nyert, Sainz feladta, Peterhansel az élre állt

Az autósok között a francia Sebastien Loeb győzött a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali pénteki, ötödik szakaszán, míg összetettben Stéphane Peterhansel vette át a vezetést.

Dakar: Sainz óriásit bukott, feladta a versenyt – videó

A korábbi bajnok Carlos Sainz csütörtöki bukását követően kénytelen volt feladni a Dél-Amerikában zajló Dakar-ralit. A motorosoknál sem zajlott eseménytelenül a negyedik szakasz utáni szünet – az összetettet vezető Joan Barreda a kilencedikre helyre esett vissza a büntetését követően.  

F1: A versenyzőknek nincs bajuk Verstappennel – Sainz

Bár Max Verstappen többször került összetűzésbe a Ferrari pilótáival az elmúlt futamukon, és emiatt rengeteg kritika érte, Carlos Sainz elmondta, hogy a monzai versenyzői eligazításon nem beszéltek a holland manővereiről, és szerinte a versenyzők sem viszonyulnak másképp hozzá az utóbbi hetek történései miatt.

F1: Verstappen távozásával minden megváltozott – Sainz

Carlos Sainz szerint Max Verstappen távozása után sok szempontból átalakult a Formula–1-es Toro Rosso, azonban az, hogy számára jobban alakulnak a futamok mostanában, annak is betudható, hogy kevésbé balszerencsés, mint korábban.

Dakar-rali: Sainz elszállt, Peterhansel újra az élen

A francia Stéphane Peterhansel nyerte meg szerdán a tizedik szakaszt a Dél-Amerikában zajló Dakar-ralin, és sikerével átvette a vezetést összetettben. Az eddigi éllovas spanyol Carlos Sainz technikai probléma miatt nagy hátrányba került, így elvesztette esélyét a végső sikerre.

Dakar 2016: Carlos Sainz átvette a vezetést összetettben

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz nyerte a kilencedik szakaszt a dél-amerikai terepen zajló Dakar-ralin, és sikerével átvette a vezetést összetettben.

Dakar 2016: Sainz nyert, de Loeb az élen; halálos baleset

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz nyerte a hetedik szakaszt a dél-amerikai terepen zajló Dakar-ralin.