Budapest Maraton: a Vasas két atlétája győzött

A Vasas SC két atlétája, a férfiaknál Jenkei Péter, míg a nőknél Gyurkó Fanni nyerte meg a 34. Spar Budapest Maraton fő versenyszámát vasárnap.

34. Budapest Maraton: „A lényeg, hogy mindenki kezdjen el valamennyit mozogni”

Nem az a lényeg, hogy az ember milyen távot fut le, hanem az, hogy kezdjen el mozogni – hangsúlyozta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, miután az Aktív Magyarország csapat tagjaként lefutotta a szombat délelőtti tíz kilométeres távot a 34. Spar Budapest Maraton keretében.

SPAR Budapest maratoni: újjáélesztett egy futót, majd befejezte a versenyt

Dr. Szarvas Gábor, a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika szakorvosjelöltje néhány kollégájával egy hétvégi versenyen megmentette egy futó életét.

SPAR Budapest maratoni: új nevezési csúcs, Szabó Tünde nyert

Több mint 33 ezren vettek részt a 33. Spar Budapest Maraton Fesztivál versenyein, így megdőlt a nevezési rekord. A fő számot, a maratonit Csere Gáspár és Szabó Tünde nyerte meg, ezzel ők lettek a klasszikus táv magyar bajnokai.

SPAR Budapest maraton: indulói csúcs a futófesztiválon

Minden idők legnagyobb magyarországi futóeseményét rendezi meg hétvégén a Budapest Sportiroda, a kétnapos 33. SPAR Budapest maratonon már az előnevezések alapján 32 170 indulót regisztráltak, ami abszolút rekord.

SPAR Budapest maraton: olimpiai érmeseink a FODISZ futamán

A SPAR Budapest maratonokon nem csak a futás, a kilométerek, a percek, a verseny áll a középpontban, a szervezők kiemelten kezelik a fesztivál köré szerveződő jótékonysági rendezvényeket, hiszen fontosnak tartják, hogy a fogyatékkal élők is ugyanolyan részesei lehessenek egy ilyen nagyszabású sportrendezvénynek, mint ép társaik.

SPAR Budapest Maraton: 21 év után új helyszínen a verseny

Hogy mi a fontosabb? Egy közepes tudású kenyai futó által futott 2:10-es maratoni eredmény, vagy az, hogy harmincezer ember mozduljon meg egy szép őszi hétvégén, s évről évre ugrásszerűen emelkedjen a futást választók száma az országban? Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezető-versenyigazgatója már régóta tudja erre a választ. Október 6-án és 7-én a 33. SPAR Budapest maratonin pedig mi is átélhetjük: miért is olyan jó futni fővárosban.

Budapest Maraton: új helyszínen és útvonalon a verseny

Új helyszínen és új útvonalon rendezik meg a 33. Spar Budapest Maraton Fesztivált a jövő hét végén.

Maratoni: hetvenötezer nevező, hárommilliárdos bevétel

Tizenöt százalékkal nőtt a három nagy budapesti futóversenyre nevező külföldiek száma, akik több mint hárommilliárd forintot költöttek el a városban, ebből kétmilliárdot a múlt hét végén – tájékoztatta a Világgazdaságot Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda (BSI) ügyvezető igazgatója.

Budapest Maraton: 32 ezer induló, megdőlt a nevezési rekord

Messze megdőlt az eddigi nevezési rekord a 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 futóhétvégén: a rendező Budapest Sportiroda (BSI) közlése szerint 31 920 futót regisztráltak, míg a korábbi csúcs 30 045 volt.

Budapest Maraton: megdőlt a nevezési rekord

Rekordszámú, 30 400 előnevezés érkezett a szombaton és vasárnap sorra kerülő 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 futóhétvégére.

Budapest Maratoni: 30 ezernél is többen indulhatnak

Akár 30 ezer fölött is lehet az indulók száma jövő szombaton és vasárnap a 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 futóhétvégén.

Budapest Maraton: Józsa Gábor és Staicu Simona nyert

A férfiaknál Józsa Gábor, míg a nőknél Staicu Simona nyerte meg vasárnap a 31. Spar Budapest Maratont.

Jótékonykodás: olimpikonok futottak a fogyatékos gyerekekért

Közismert színészek, sztárok, olimpikonok és a Magyar Speciális Olimpia-szövetség versenyzői szívvel-lélekkel futottak a Csemete Alapítvány által felkarolt, fogyatékkal élő gyerekekért a 30. Spar Budapest Maratonon.

Budapest Maratoni: 25 ezer indulót várnak – program

Rekordot jelentő, több mint 25 ezer indulót várnak a jövő hét szombaton és vasárnap sorra kerülő 30. Spar Budapest Maraton Fesztiválra.

Videó: női címvédés és rekordrészvétel a Budapest Maratonon

Több mint húszezren vágtak neki a 29. Spar Budapest Maratonnak a hétvégén, amely a szervező iroda adatai szerint a legnépesebb szabadidős sportrendezvénnyé nőtte ki magát Magyarországon. A férfiaknál Nagy Tamás János lett az első befutó, aki a hajrában előzte meg a tavalyi győztest, míg a nőknél, megvédve címét, negyedszer nyerte meg a viadalt Staicu Simona. Nézze meg a versenyen készült felvételeket!

Budapest maratoni: Nagy Tamás és Juhász-Staicu győzött

A férfiak maratoni versenyét Nagy Tamás János, a nőkét – címét megvédve – Juhász-Staicu Simona nyerte meg szombaton a 29. SPAR Budapest maratoni fesztiválon, amelyen a szervező Budapest Sportiroda (BSI) közlése szerint részvételi rekordot regisztráltak.

Budapest Maraton: jelentős forgalomkorlátozások

A Budapest Maraton és az Egészség Hídja elnevezésű rendezvény miatt szinte egész nap jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a maraton szervezője a távirati irodával.

Budapest maratoni: Rezessy és Földingné sikere

A férfiaknál Rezessy Gergely, a nők mezőnyében pedig Földingné Nagy Judit nyerte meg a 23. Plus Budapest nemzetközi maratoni futóversenyt, amely egyben országos bajnokság is volt.

Atlétika, Budapest Maraton: 13600 részvevő, címvédők sikere

Tóth Tamás és Földingné Nagy Judit révén a férfiaknál és a nőknél is a címvédő győzött a XXII. Plus Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztiválon. A 13 600 fős mezőnyben mintegy háromezren vállalkoztak a leghosszabb futószám teljesítésére.