Asztalitenisz-vb: nyomasztja vagy felspannolja a mieinket a hazai közönség?

A Hungexpón vasárnap kezdődő asztalitenisz-világbajnokságon 143 ország közel 600 versenyzője küzd majd az érmekért. Az esemény előtti sajtótájékoztatón a magyar csapat legmagasabban jegyzett versenyzőjével, Póta Georginával és az egész vb második legfiatalabb résztvevőjével, a 16 éves András Csabával beszélgetett az NSO Tv stábja. Szóba került, hogy vajon a nagy számú hazai közönség felspannolja őket, vagy inkább bénítólag hathat rájuk?

Asztalitenisz-vb: az ITTF elnöke szerint Budapest nagyszerű házigazda lesz

Thomas Weikert, a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) elnöke azt mondta, biztos abban, hogy Budapest nagyszerű világbajnokságot rendez. A Hungexpón vasárnap kezdődő egyéni vb-n 143 ország közel 600 versenyzője küzd majd az érmekért.

Kerékpár: megegyeztek, Budapesten rajtol a Giro – sajtóhír

Úgy tűnik, valóság lehet a már szeptemberben felvetődő gondolat: a cyclingweekly.com értesülése szerint valóban Budapesten rajtolhat a 2020-as olasz kerékpáros-körverseny, a Giro d'Italia.

Korcsolya: lezárult a térítésmentes oktatási program

Lezárult a 2018–2019-es szezonra a budapesti óvodás és kisiskolás csoportoknak meghirdetett ingyenes korcsolyázási program a Városligeti Műjégpályán.

World Urban Games: új életérzéstől a sporttörténelemig

Március elején újabb sportdiplomáciai sikert ért Magyarország, szeptember 13. és 15. között Budapest lesz a házigazdája a kétévente megrendezésre kerülő, most bemutatkozó World Urban Gamesnek. Hogy Budapest milyen hátteret adhat az eseménynek, milyen lehet majd az y és z generációk nagy találkozója? Ennek jártunk utána.

Európa sportfővárosa: sportolók a sportról a sportért

A Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ a 2019-es Utazás kiállításon a főváros egy 400 négyzetméteres, interaktív élményeket kínáló standot épített fel Budapest: Európa sportfővárosa elnevezéssel. A nyitott „élményaréna” középpontjában felállított életnagyságú bokszring tölti be a színpad szerepét, ahol folyamatos kulturális programokkal, sport- és táncbemutatókkal várják a kiállítás vendégeit.

FINA: az ügyvezető igazgató Orbán Viktorral tárgyalt

A hazánkban a következő években megrendezendő rangos nemzetközi vizes sporteseményekről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Cornel Marculescuval, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) ügyvezető igazgatójával péntek reggel Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Tenisz: Borsos és Nagy kiesett, Piros továbbjutott Budapesten

Borsos Gábor az első fordulóban kiesett hétfőn a 42 ezer euró (13.3 millió forint) összdíjazású budapesti férfi challenger tenisztornán.

Tokió 2020: Budapest rendezi az egyik díjugrató kvalifikációs versenyt

Budapest rendezheti a tokiói nyári olimpia egyik regionális díjugrató kvalifikációs versenyét.

Úszás: Budapest is házigazdája lesz az új szupersorozatnak

Budapesten lesz az egyik állomása a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) újonnan induló elit úszósorozatának.

Tömegsport: Budapest átvette a sportfőváros zászlaját

Mivel Budapest lesz Európa Sportfővárosa 2019-ben, a főváros legfőbb célja az előtte álló egy év alatt, hogy vonzóbbá és elérhetőbbé tegye a sportolást a budapestiek számára – közölte Szalay-Bobrovniczky Alexandra Brüsszelben az MTI-nek adott nyilatkozatában kedden.

Asztalitenisz: bemutatták a budapesti vb logóját – videó

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) hétfőn bemutatta a 2019-es budapesti világbajnokság logóját.

Létesítmény: két helyszínen újabb budapesti fejlesztések

Szerdán két helyszínen, Pesterzsébeten és a XVIII. kerületben (Pestszentlőrinc-Pestszentimre) megújult sportlétesítményeket adtak át a Budapesti Pályaépítési Program keretében.

Birkózás: Minden idők legjobb vb-jét akarjuk rendezni – Németh Szilárd

Október 20-án elkezdődik a budapesti birkózó-világbajnokság. Az esemény előtti utolsó sajtótájékoztató után Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke elárulta az NSO Tv-nek, mit kért tőlük Nenad Lalovics, a nemzetközi szövetség elnöke, valamint ő milyen szereplést vár a mieinktől. Emellett a szerző, Őszy-Tóth Gábriel segítségével belelapoztunk az Így főznek a magyar birkózók című könyvbe is.

Birkózó-vb: Sok jót nem tudok mondani a bíráskodásról… – Sike András

Birkózásban nem feltétlenül jók az emlékeink a bíráskodásról, elég ha csak Lőrincz Viktor esetére gondolunk, akitől a riói olimpián elvettek egy bronzérmet... A tatai edzőtáborban arról kérdezte az NSO Tv a budapesti világbajnokságra készülő kötöttfogású birkózóinkat, valamint Sike András szövetségi kapitányt, hogy e téren történt-e változás az elmúlt időszakban. Emellett az a szabálymódosítás is szóba került, miszerint a súlycsoportok versenyei egy- helyett már kétnaposak lesznek.

Birkózó-vb: „Álmodtam már arról, hogy Budapesten fent állok a dobogó tetején”

Október 20-án rajtol a budapesti birkózó-világbajnokság, ám a kötöttfogásúak csak október 25-én lépnek először szőnyegre. Az NSO Tv a tatai edzőtáborban látogatta meg a válogatottat, először Sike András szövetségi kapitány, Korpási Bálint és Lám Bálint beszélt a felkészülésről, valamint a várakozásairól, most Kiss Balázson és Lőrincz Tamáson a sor.

Birkózó-vb: „Kellőképp motiváltak vagyunk, hogy nagy sikereket érjünk el”

Bár a budapesti birkózó-világbajnokság már október 20-án elstartol a Papp László Sportarénában, a kötöttfogásúaknak október 25-ig várniuk kell, hogy szőnyegre léphessenek. A keret jelenleg Tatán készül, ahová az NSO Tv is ellátogatott. Első körben Sike András szövetségi kapitány, illetve Korpási Bálint és Lám Bálint beszélt a felkészülésről, valamint a várakozásaikról.