Ökölvívás: decemberben lesz az AIBA budapesti rendkívüli kongresszusa

Decemberben rendezik a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) budapesti rendkívüli kongresszusát.

Európai Lovasjátékok: módosult a 2021-es budapesti program

A tokiói olimpia elhalasztása miatt módosult a jövő nyári, budapesti Európai Lovasjátékok programja.

LEN: jövő májusban lesz a budapesti vizes Eb – hivatalos

Jövő májusban rendezik a budapesti vizes Európa-bajnokságot az Európai Úszószövetség (LEN) keddi bejelentése szerint.

Úszás: augusztus helyett a jövő évben lesz a budapesti vizes Eb

Augusztus helyett a jövő évben rendezik meg a budapesti vizes Európa-bajnokságot, mondta csütörtökön Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke.

AIPS: „Az üres stadion olyan lesz, mint a test lélek nélkül”

Charles Camenzulival, az AIPS Europe első emberével a koronavírus-járvány miatt átalakult sportmédiáról és a túlélési stratégiákról beszélgettünk. A tapasztalt máltai sportújságíró szót ejtett az elmúlt ötven év változásairól és értékelte a budapesti AIPS-kongresszust is.

Lovas Eb: veszélybe került a jövő évi budapesti rendezés

A tokiói olimpia 2021-re halasztása miatt veszélybe kerülhet a budapesti Európai Lovasjátékok megrendezése.

Koronavírus: Matthäus magyaroknak is segített hazajutni

Amint arról a Bild nyomán Magyarországon elsőként mi is beszámoltunk, a 150-szeres német válogatott, világ- és Európa-bajnok Lothar Matthäus csütörtök hajnalban sikeresen hazajutott Dubaiból a lassan két évtizede a lakóhelyének számító Budapestre. A német lap arról is beszámolt, hogy a világsztárnak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter személyesen segített, amikor arról biztosította, hogy a magyar állampolgárság hiánya nem akadálya a hazatérésnek, abban az esetben, ha az illetőnek van magyarországi, bejelentett lakcíme. A hírt kérdésünkre Paczolay Máté, a külügyminiszter sajtófőnöke megerősítette.

Koronavírus: négy órán múlt, de haza tudott jönni Matthäus Dubaiból

Lothar Matthäus, a németek világ- és Európa-bajnok labdarúgója sikeresen hazaért Dubaiból Budapestre, miután Szijjártó Péter külügyminiszter biztosította, hogy van engedélye belépni Magyarországra.

Vizes Eb: elhalasztották a budapesti kontinenstornát – hivatalos

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) a májusi budapesti vizes Európa-bajnokság elhalasztása mellett döntött.

Tenisz: A játékosok egy része is hétről hétre él, ők bajban lehetnek – Sztahovszkij

Az ukránok rutinos játékosa, Szerhij Sztahovszkij évek óta fővárosunkban lakik, elkezdte saját bora forgalmazását, és már fontolgatja, hogy befejezi a pályafutását.

Vivicittá: a koronavírus miatt elhalasztják a városvédő futást

A rendező Budapest Sportiroda (BSI) a koronavírus-járvány miatt elhalasztja az április 4-5-re tervezett Vivicittá városvédő futást.

Tenisz: hathetes szünet, elmarad a budapesti ATP-torna is

A koronavírus-járvány terjedése miatt az előttünk álló hat hétben elmarad minden férfi teniszverseny, így a budapesti ATP-torna is – közölte hivatalos honlapján az ATP.

Tenisz: elhalasztották a Fed-kupa budapesti döntőjét is

A koronavírussal kapcsolatos egészségügyi aggodalmak miatt a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) elhalasztotta a Fed-kupa budapesti döntőjét – olvasható a magyar szövetség hivatalos honlapján, a huntennis.hu-n.

AIPS: Pesten a szakma krémje – hétfőn kezdődik a kongresszus

Számos különleges programja lesz a Nemzetközi Sportújságírók Szövetsége hétfőn Budapesten kezdődő 83. kongresszusának, amelynek – sok közül – az egyik neves vendége Gianni Infantino, a FIFA elnöke.

Tenisz: egyre hevesebb értetlenkedés – hol lesz itt WTA-torna?

A játékosok egyre hevesebben értetlenkednek, mi történik a magyarországi női torna körül – a Főnix Csarnok üzemeltetője sokadszor kéri a WTA-t, hogy törölje Debrecent a helyszín megjelölésénél.

ECA: egységben az erő – ismerje meg a Budapesten ülésező szervezetet!

Az ECA az európai klubfutball legjelentősebb érdekérvényesítő szerve, amely márciusban Budapesten ülésezik.

ECA: Budapesten tartja közgyűlését az európai klubok szervezete

Információnk szerint március végén az európai klubok legjelentősebb érdekképviseleti szerve, az Európai Klubszövetség (ECA) is Budapesten tartja általános közgyűlését. Az ECA-nak összesen 232 egyesület a tagja, köztük négy magyar, a Debrecen, a Bp. Honvéd, a Mol Fehérvár és a Ferencváros. A szervezet elnöke a Juventus első embere, Andrea Agnelli.

Giro d’Italia: rózsaszínbe borulnak a magyar városok

Január 30-án, 100 nappal a 103. Giro d'Italia magyarországi Nagy Rajtja előtt a patinás viadal hagyományainak megfelelően rózsaszín díszkivilágítást kapnak emblematikus épületeink, a Városligeti Műjégpályán pedig a Nemzeti Sportügynökség olimpiai bajnok nagykövetei népszerűsítik az eseményt.

Tömegsport: a Műjégpályán zárul az Európa Sportfővárosa program

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa vasárnapi záró eseményére a szervezők a Városligeti Műjégpályára várják az érdeklődőket, ahol az ingyenesen látogatható Jég Veled Sportfőváros rendezvénnyel ér véget a sportolást, az egészséges életmódot népszerűsítő egész éves programsorozat.

Kép: a bilbaói pályán mondtak Miatyánkot 1956-ban a forradalom áldozataiért

Kivételes fotóritkaság került elő az 1956 novemberében Bilbaóban játszó Honvédról: a San Mamés Stadionban imát mondtak a forradalom áldozataiért, a képen az ötvenes évek magyar futballcsillagai közül is többen összekulcsolt kézzel láthatók.