Atlétika: japán és amerikai siker a Boston maratonin

A férfiaknál a japán Kavaucsi Juki, a nőknél az amerikai Desiree Linden nyerte meg az idei Boston Marathon utcai futóversenyt.

Atlétika: Dennis Kimetto a bostoni maratonin tér vissza

Április 16-án, a bostoni maratonin tér vissza a világcsúcstartó kenyai Dennis Kimetto. A 34 éves hosszútávfutó tavaly számos versenyt kihagyott sérülésekre és rossz formára hivatkozva, de elmondása szerint ismét készen áll, hogy teljesítse a távot.

Atlétikai vb: bahreini siker a női maratonin

Az idei bostoni maratonit (2:09:37) megnyerő kenyai Geoffrey Kipkorir Kirui sikerével ért véget a londoni atlétikai világbajnokságon a férfiak maratoni futása. A 24 éves sportoló 2:08:27 órás idővel szerezte meg az aranyérmet.

Maratoni: 50 évvel a balhé után megint lefutotta – videó

Kettős kenyai győzelem a 121. Bostoni maratonin: a férfiaknál a 24 éves Geoffrey Kirui, a nőknél a kétszeres világbajnok, 37 esztendős Edna Kiplagat végzett az első helyen a hétfői versenyen. Teljesítette a távot Kathrine Switzer, a verseny történetének egyik ikonikus alakja is.

Hosszútávfutás: eltiltották a Boston Marathon korábbi győztesét

Doppingolás miatt két és fél évre eltiltották a Boston Marathon korábbi győztesét, az orosz Lidija Grigorjevát.

Atlétika: etióp és kenyai siker a bostoni maratonin

A férfiaknál az etióp Lelisa Desisa, a nőknél pedig a kenyai Caroline Rotich nyerte a hétfői Boston maratoni futóversenyt.

Boston Marathon: szigorú biztonsági intézkedések

A tavalyi merénylet után az idei Boston Marathonra több, a futókat is érintő szigorú biztonsági intézkedést vezetnek be a szervezők.

2013 szégyenfoltjai a sport világában: megalázások, emberrablások, gyilkosságok

A 2013-as esztendőt lassan magunk mögött tudjuk, így ideje áttekinteni, mi is történt az elmúlt 12 hónap során. A kellemesebb hangvételű anyagaink (15 érdekesség a sport világából, a válogatott testvéreken, a sportolók idén született, hamarosan megszülető babái, a század legnagyobb műesései) után sajnos a sötét oldalt is fel kell elevenítenünk, megalázás, erőszak, dopping, rasszizmus, bundázás, gyilkosságok, robbantások, emberrablások – az év szégyenfoltjai.

NHL: Bostonban ismét a sporté volt a főszerep

Hangulatos mérkőzést játszott a Boston a Buffalóval az NHL legutóbbi játéknapján. A Bruins volt az első profi csapat, amely a hétfői maratonin történt bombarobbantás óta hazai pályán játszott mérkőzést, és ennek megfelelően erős érzelmek hatották át a csarnokot, a meccs előtt és közben is megemlékeztek a merénylet áldozatairól. A meccset végül szétlövéssel nyerte meg a Buffalo, amely 0–1-ről és 1–2-ről is egyenlített a rendes játékidőben.

NFL: Gronkowski után Hernandezt is műteni kellett

Továbbra sincs szerencséje a New England Patriotsnak tight endjeivel, bár a Rob Gronkowski, Aaron Hernandez duó vitán felül a liga legerősebb szekcióját biztosítja az együttesnek, sérülékenységük változatlanul aggaszthatja a szurkolókat.

Atlétika: Szomorú, rettenetes, undorító - a bostoni tragédia reakciói

Számos profi sportoló reagált kedden megdöbbenéssel a Boston maratonin történt hétfői robbantásos merényletre, amelyben három ember meghalt, s több mint 140-en megsebesültek.

Bostoni robbantás: a magyar indulók épségben célba értek

Hárman meghaltak, 144-en megsebesültek, miután helyi idő szerint hétfő kora délután két pokolgép robbant fel a Boston maratoni célegyenesében. Magyar áldozatról nincs hír.

Bostoni robbantás: hárman meghaltak, 17 sebesült válságos állapotban - összefoglaló

Hárman meghaltak, 144-en megsebesültek, miután helyi idő szerint hétfő kora délután két pokolgép robbant fel a Boston maratoni célegyenesében. Összefoglaló.

Bostoni robbanás: Londonban megerősítik a biztonságot

Felülvizsgálják a vasárnapi londoni maratoni futóverseny biztonsági előkészületeit a hétfői bostoni versenyen történt robbanások után.