?>
Lapszemle: „Félprofi csapattól nem lehet többet várni", „A Hammarby áthajtott a PAFC-on”

A svéd sajtó a Puskás Akadémián átgázoló Hammarbyről és 13 év utáni könnyed visszatérésről ír. Az ír média a bátor és büszke Bohemians lehető legfájdalmasabb búcsúját siratja. A finnek számára tucatnyi jégkoronghír és Kimi Räikkönen mellett csak néhány sort ért a Honvéd és a Turku összecsapása.

El: Idegörlő meccs volt a kimaradt helyzetek miatt – Márton Gábor

A Mol Fehérvár tizenegyes párbaj után jutott tovább az Európa-liga selejtezőjének 2. fordulójába. Az ír Bohemians elleni mérkőzés után a két vezetőedző értékelt. 

Megszenvedett a Fehérvár, csak tizenegyesekkel jutott tovább az El-ben

A labdarúgó Európa-liga selejtező 1. fordulójában Márton Gábor vezetőedző csapata, a Mol Fehérvár FC 1–1-es döntetlen után 11-esekkel győzött az ír Bohemians ellen.

El: Az eredményesség most előbbre való, mint a játék minősége – Márton Gábor

A Mol Fehérvár csütörtökön az ír Bohemians csapatát fogadja az Európa-liga-selejtezőjében. A mérkőzés előtti napon Márton Gábor online sajtótájékoztatón beszélt az előttük álló mérkőzésről.

El: Kovács István nélkül várja a Bohemianst a Fehérvár

Felkerült az UEFA honlapjára az ír Bohemians ellen az Európa-liga selejtezőjében csütörtökön pályára lépő Mol Fehérvár FC 22 fős kerete.

Betliző Real Madrid, elcsúszó Gerrard – a közelmúlt fájó bukásai

Az öt európai topligából négyben már-már most bajnokot lehetne hirdetni: a Manchester City 15 ponttal vezeti a Premier League-et, a Bayern München 16 ponttal a Bundesligát, a PSG 11 ponttal a Ligue 1-t, a Barcelona pedig ugyanennyivel a La Ligát. Az olasz Serie A is valószínűleg két csapat között dől el: a Napoli, Juventus kettős hátát nézi a mezőny, a nápolyiak 11, a torinóiak 10 ponttal előzik meg a harmadik Laziót. Persze nagy hiba lenne bármelyik csapatot is kikiáltani végső győztesnek már most, mert ahogy a mondás is tartja: láttunk már karón varjút. Azaz jöjjenek a nagy előnyről – vagy rendkívül fájó módon – elveszített bajnoki csaták a futball világából (cikkünk a Bajnokok Ligája és a Premier League megalakulása – 1992 – utáni időszakot veszi alapul).

Videó: a korábbi Honvéd-csatár életmentő beavatkozása

Szombaton a Bohemians 1905–Slovacko cseh élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen a hazaiak kapusán Francis Koné segített azt követően, hogy a 28 éves Martin Berkovec összeesett egy ütközés után.

Felkészülés: kikapott az MTK cseh ellenfelétől Belekben

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen az MTK 2–1-es vereséget szenvedett a cseh Bohemians Prahától.

Felkészülés: cseh élvonalbeli csapatot vert meg a Kaposvár

A labdarúgó NB I-ben szereplő Kaposvár felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte a cseh élvonalbeli Bohemianst. A Rákóczinál feltűnt egy próbajátékos is a találkozón, a 21 esztendős középpályás, Guy Roger.

Játékossors: újabb korábbi NB I-es légiós került Csehországba

Francis Litsingi és Eugene Salami (mindkettő Teplice) után újabb korábbi NB I-es légiós igazolt a cseh élvonalbeli bajnokságba: Sindou Dosso a Bohemians labdarúgócsapatának játékosa lett.

Bizarr csere: Bohemians helyett Bohemians a cseh élvonalban

Eldőlt: kiesett a cseh első ligából a Bohemians 1905 Praha. Feljutott az élvonalba… az FC Bohemians Praha. Nem elírás. A nagyhírű prágai „kenguruknak” két utódcsapata is van, melyek évek óta minden lehetséges fórumon kellemetlenkednek egymásnak. Hogy melyik a valódi Bohemians, és melyik a „bitorló”? Ezt már mindenki ítélje meg maga!