A legnagyobb Big Mac: klasszis akart lenni, idegbetegként emlegetik

Ő az, akinek mindent szabad, de ha esetleg mégsem, az sem érdekli. Olyan zseniális kézzel áldotta meg a sors, hogy a közönség akkor is mellette tüntetett, amikor minősíthetetlen viselkedése miatt leléptették, idősebb korára pedig a világ legszórakoztatóbb televíziós kommentátora lett belőle. El sem hisszük: John McEnroe már 60 éves.

Lazovics váratlan visszavonulása csak egy a sok megdöbbentő bejelentés közül

A hétfői nap híre volt Danko Lazovics, a Mol Vidi FC szerb támadójának visszavonulása, valamint az, hogy a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság 2. fordulójában lejátszott Buffalo Bills–Los Angeles Chargers meccs félidejében bejelentette visszavonulását a találkozón a Billsben kezdőként pályára lépő védő, Vontae Davis. A két hirtelen jött döntés kapcsán utánajártunk néhány hasonló, rendkívüli, váratlan vagy épp meglepő visszavonulásnak, illetve felmondásnak.

Tenisz: Leo Borg édesapja nyomdokába léphet

Björn Borg legfiatalabb fia jó úton halad, hogy ugyanolyan sikeres legyen, mint az édesapja. A 15 éves Leo a hétvégén megnyerte a svéd U16-os teniszbajnokságot Norrköpingben.

Nem edzel a munkatársaiddal? Ki vagy rúgva!

Ma már semmi meglepő nincs abban a fejlett országokban, ha a munkavállaló ebédidőben egy órát úszik az uszodában, Svédországban azonban egyes munkaadók továbbfejlesztették a gyakorlatot, kötelező munkahelyi testedzést rendeltek el alkalmazottaiknak.

Björn Borg: Aki szereti a teniszt, annak többet ér egy trófea a pénznél

Az egykori klasszisnak fontosabb a siker a pénznél, az open éra legjobb három játékosán gondolkodnia sem kellett, a John McEnroe elleni párharcáról pedig őt sem kérdezték meg a történetet bemutató film készítői.

Tenisz: Beckert nem felejtette el öreg barátja

Az utóbbi időben nem a legjobb hírek érkeztek Boris Beckerről: az egykori hatszoros Grand Slam-győztes teniszező tavaly szakított Novak Djokoviccsal, a nyáron pedig egy londoni bíróság csődeljárást kezdeményezett ellene. De vannak barátok, akik kitartanak mellette.

Tenisz: a legenda is gratulált a fiatal magyar lány sikeréhez

A mindössze 14 éves Tóth Amarissa Kiara szettveszteség nélkül megnyerte a stockholmi U14-es 1. kategóriás tenisztornát. A nem mindennapi siker után a sportág legendája, a tizenegyszeres Grand Slam-győztes Björn Borg is gratulált a magyar lánynak a sikeréhez – számolt be róla a tenisz-palya.hu.

PSG: Ibrát felhúzta, hogy minden idők második legjobbja lett

Hazájában Zlatan Ibrahimovicot választották minden idők második legjobb svéd sportolójának. A lényeg röviden: Zlatan ezzel nem elégedett.

Videó: 71 ütéses labdamenet az Australian Openen

Alaposan megdolgoztatta egymást Gilles Simon és Gaël Monfils az Australian Openen egyik labdamenetében. A két francia 71 ütést hozott össze hiba nélkül. A labda 1 percig és 40 másodpercig volt játékban. Bár az ütésszám szokatlanul nagy, nem példa nélküli a Grand Slam-tornák történetében. Az 1978-as Roland Garroson az argentin Guillermo Vilas és a svéd Björn Borg 86-szor ütött egy labdameneten belül.

Nadal nagyobb, mint Borg? És Federernél?

Miközben az egész teniszvilág a ranglistavezető Roger Federer senki máséhoz sem hasonlítható technikáját, no meg eredménysorát csodálta, már uralmának csúcsán, fél évtizeddel ezelőtt látszott: nem szabad megfeledkezni arról a spanyol fiatalemberről sem, aki a második volt a világranglistán, és hosszabb távon mellette szólt a kora is, hiszen csaknem öt esztendővel fiatalabb a svájci fenoménnál. Ráadásul elejétől fogva többnyire megveri...

A fehér sport fekete-fehéren 2.: a Grand Slam-rekordok és őrzőik

Néhány hete, a Roland Garros előtt már jelentkeztünk egy, a tenisztörténelem „legjeit” összefoglaló írásunkkal, akkor a világranglista oldaláról közelítettük meg a fehér sportot. Mostani írásunkban – a wimbledoni torna kezdetén – ismét a tenisz érdekességeiről lesz szó, méghozzá a sportág legnagyobb eseményei, a Grand Slamek felől megközelítve.

Tenisz: Björn Borg a német területi bajnokságban játszik

Elvállalt egy fellépést a német területi teniszbajnokságban Björn Borg, a svédek legendája.

A Legendák csatája budapesti állomásán búcsúzik Björn Borg

Budapesten, az október 9. és 12. között sorra kerülő Legendák csatája elnevezésű szeniortornán búcsúzik a versenyszerű játéktól Björn Borg, a svédek teniszfenoménja.

Pete Sampras: Roger Federer meg fogja dönteni a rekordomat

Pete Sampras Roger Federert tartja a hétfőn kezdődő wimbledoni teniszbajnokság legnagyobb esélyesének, sőt szerinte a svájci világelső 14 győzelemből álló Grand Slam-rekordját is meg fogja dönteni. Björn Borg nem ilyen optimista Federerrel kapcsolatban. Véleménye szerint a svájci csak a harmadik favorit a tornán, sőt a svéd azon sem lepődne meg, ha Federer jövőre szögre akasztaná ütőjét.