Úszás: az ob után megműtötték Bernek Pétert

Orrkagylóműtéten esett át Bernek Péter, a BVSC 27 éves úszója.

Úszás, ISL: Hosszú Katinkáék nem lesznek ott a döntőben

Hosszú Katinka csapata, az Iron a harmadik helyen végzett a Nemzetközi Úszóliga (ISL) londoni állomásán, így eldőlt, hogy nem lesz ott a sorozat Las Vegas-i fináléjában.

Összeházasodott Mutina Ágnes és Bernek Péter – KÉPEK

Tavaly eljegyezték egymást, augusztusban meg összeházasodtak: úszótársaival ünnepelt Mutina Ágnes és Bernek Péter a nagy napon.

Vizes vb: a „beugró” Bernek az 5. helyen zárt 400 vegyesen

Az egy visszalépés miatt döntőbe jutó Bernek Péter az ötödik helyen végzett 400 méter vegyesen a kvangdzsui vizes világbajnokság úszóversenyeinek záró napján. A 27 éves magyar versenyző 4:13.83 perces idővel ért célba.   

Hosszú feltette az i-re a pontot – ismét világbajnok, öt aranyéremmel zártunk

Vasárnap, magyar idő szerint kora délután befejeződött a dél-koreai Kvangdzsuban a vizes-vb. A hátralévő úszódöntőkben három magyar versenyzőért szoríthattunk. Hosszú Katinka a kilencedik nagymedencés vb-aranyáért szállt vízbe 400 vegyesen és nagy fölénnyel győzött. Ugyanabban a számban Jakabos Zsuzsanna a 7. lett, míg 400 férfi vegyesen Bernek Péter 5. helyen végzett. A magyar küldöttség öt aranyéremmel fejezte be a vizes világbajnokságot.

Vizes vb: Hosszú Katinka óriási fölénnyel döntős 400 vegyesen

Hosszú Katinka a legjobb, Jakabos Zsuzsanna a nyolcadik idővel, Bernek Péter pedig egy visszalépésnek köszönhetően jutott döntőbe 400 méter vegyesen a kvangdzsui vizes vb utolsó napján.

Vizes vb: Cseh László a legjobb idővel jutott tovább 200 vegyesen

A dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokságon úszóversenyén Cseh László a legjobb idővel került a 16 közé férfi 200 vegyesen, Bernek Péter ugyanitt a 31. lett.

Vizes vb: Kenderesi megnyerte a szétúszást, bejutott a fináléba!

A dél-koreai Kvangdzsuban zajló úszó világbajnokság magyar idő szerint szerda hajnali előfutamait a férfi 200 méteres pillangó döntőjéért vívott szétúszása nyitotta, amelyben Kenderesi Tamás legyőzte a bolgár Ivanovot, s bejutott a délutáni döntőbe. A női 50 hát selejtezőiben Burián Katalin a 24. helyen zárt, kiesett. Németh Nándor a hatodik legjobb idővel jutott a 100 gyors elődöntőjébe. A legjobb idővel került a 16 közé Cseh László férfi 200 vegyesen, Bernek Péter ugyanitt a 31. lett. Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána a 2. illetve a 3. idővel került tovább 200 pillangón. A mix 4x100-as vegyes váltónk a 12. idővel végzett, ezzel kiharcolta az olimpiai olimpiai részvételt.

Úszás: Thaiföldön és Arizonában készülnek úszóink

A téli időszak a felkészülésé – és ezzel együtt többnyire az edzőtáborozásé is az úszóknál.

Rp. úszó-vb: Hosszú minden jel szerint visszatalál a csúcsra – Sós Csaba

Sós Csaba szerint elkerülhetetlen, hogy átalakítsák Magyarországon a versenynaptárt annak érdekében, hogy a magyar válogatott a lehető legjobb formában versenyezzen a rövid pályás úszó-világbajnokságokon.

Rp. úszó-vb: Bernek a 4., Gyurta Gergely az 5. 400 m vegyesen

Bernek Péter a 4., Gyurta Gergely az 5. helyen zárt a Hangcsouban zajló rövid pályás vb férfi 400 méteres vegyes úszásának döntőjében.

Rp. úszó-vb: Hosszú Katinka újabb aranyérme vegyesben

Hosszú Katinka a női 100 és 400 méter vegyes után az úszásnem 200 méteres távján is világbajnoki címet szerzett a Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-vb-n. A háromszoros olimpiai bajnoknő pályafutása 17. világbajnoki címét szerezte meg 25 méteres medencében. 400 méter férfi vegyesen Bernek Péter a 4., Gyurta Gergely az 5. lett.

Rp. úszó-vb: négy magyar döntős, hárman a szombati programban

Hosszú Katinka 200 méter vegyesen, Bernek Péter és Gyurta Gergely 400 méter vegyesen, Kalmár Ákos pedig 1500 méter gyorson jutott döntőbe a hangcsoui rövid pályás úszó-világbajnokság szombati versenynapján.

Úszó-vk: A 400. érem a Duna Arénában, ennél szebb nem is lehetne – Hosszú Katinka

A rövid pályás úszó világkupa-sorozat budapesti állomásának első napja után a 100 vegyesen a 400., majd 200 pillangón a 401. vk-érmét is megszerző Hosszú Katinka, valamint a 100 pillangón 5. helyen célba érő Cseh László és a 200 pillangón 6. Kapás Boglárka beszélt az NSO Tv-nek a teljesítményéről, továbbá a magyar közönség fergeteges szurkolásáról. Mellettük a gyors egymásutánban két számban is induló Bernek Pétert, valamint Telegdy Ádámot, Dudás Dánielt, Földházi Dávidot és Holló Balázst is megszólaltattuk. 

Úszó-vk: Hosszú 100 m vegyesen és 200 m pillangón is aranyérmes

Hosszú Katinka az első helyen zárt a nőknél 100 méter vegyesen a Duna Arénában zajló budapesti rövid pályás úszóvilágkupa délutáni fináléjában, ezzel begyűjtötte a 400. egyéni vk-érmét! Háromszoros olimpiai bajnokunk nem sokkal később 200 méter pillangón is diadalmaskodott. A férfiaknál 400 méter gyorson Holló Balázs a hatodik, Verrasztó Dávid a hetedik, Bernek Péter a nyolcadik lett, míg 100 méter vegyesen Dudás Dániel a 7., Földházi Dávid pedig a 8. helyen végzett. Férfi 200 méter háton Telegdy Ádám negyedikként, Bernek Péter hetedikként csapott a célba, később Cseh László 5. lett 100 méter pillangón, végül férfi 50 méter gyorson Lobanovszkij Maxim szintén az 5.

Nagy hírt jelentettek be Mutina Ágnesék – KÉP

Bernek Péter eljegyezte Európa-bajnok úszó kedvesét, Mutina Ágnest. A pár az Instagramon jelentette be az örömhírt. A jelenleg szakkommentátorként is dolgozó 30 éves hölgy nemrég terjedelmes interjút adott a Nemzeti Sportnak, ezt ide kattintva olvashatja el.

Mutina Ágnes: A versenyzéssel járó izgalom a mai napig hiányzik, de…

Gyerekként majdnem belefulladt a vízbe, a bal térdében születése óta nincs keresztszalag, mégis Európa-bajnokként fejezte be karrierjét Mutina Ágnes, aki azóta a civil életben is megtalálta az útját. A mosolygós, csinos lány a legkisebb korosztállyal igyekszik megszerettetni az uszoda világát, és a képernyőn is feltalálja magát.

Úszás: Mutina Ágnes vízbe akart menni, Bernek Péter teljesítette a kívánságát

Bár Mutina Ágnes már rég befejezte úszópályafutását, legszívesebben a víz közelében tölti mindennapjait. Így nem meglepő, hogy a Sportkrém fotózásra a Lupa-tónál került sor, ahol alig várta, hogy bemehessen a vízbe. Párja, a szintén úszó Bernek Péter teljesítette a kérését. Az interjú alatt többek között arról is beszélt, hogy otthon szóba kerül-e kettejük között az úszás, valamint hogyan „élte túl” karrierje befejezését. Emellett beszélt arról, hogy érzi magát az M4 Sport szakértőjeként, és szóba került Hosszú Katinka is. Ha még többet szeretne megtudni az Európa-bajnok úszóról, keresse pénteken a Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.    

Úszás: Rió óta van bennem tüske... – Bernek Péter

Pénteken rendezték a debreceni országos bajnokságon a férfi és a női 100 méteres gyorsúszás döntőjét. Németh Nándor a világ idei harmadik, Európa legjobb idejével nyert, de öt századdal elmaradt a kitűzött céltól, az országos csúcstól. Az egriek fiatal úszója, illetve a nőknél elsőként célba érő Verrasztó Evelyn, valamint az eddig 200 háton, 200 vegyesen és 400 gyorson is diadalmaskodó Bernek Péter is beszélt a versenyről az NSO Tv-nek. Utóbbi azt is elmondta, miért szorul háttérbe ebben az évben a 400 gyors.