Atlétikai Eb: egy magyar érem és sok balszerencse

A magyar csapat egy érmet szerzett a vasárnap befejeződött berlini atlétikai Európa-bajnokságon, amelyen kis szerencsével sokkal jobb eredményeket is elérhetett volna – véli Spiriev Attila sportigazgató az Eb-t értékelve úgy fogalmazott: öröm és hiányérzet van benne.  

Atlétikai Eb: a szombat is a lengyelekről és a németekről szólt

Magyar sportolóért nem szurkolhattunk a berlini atlétikai Európa-bajnokság ötödik versenynapjának estéjén. A program a férfi magasugrás döntőjével kezdődött, amelyen bár az éremtabella második helyén álló Németország növelte tovább aranyérmei számát, az este végén az eddig legeredményesebb lengyelek örülhettek több elsőségnek.  

Atlétikai Eb: Gyurátz és Gyürkés bejutott a döntőbe

A kalapácsvető Gyurátz Réka és a 3000 méteres akadályfutásban induló Gyürkés Viktória a pénteki selejtezőből bejutott versenyszáma vasárnapi döntőjébe a Berlinben zajló atlétikai Európa-bajnokságon. A hétpróbázóknál Krizsán Xénia javított, Zsivoczky-Farkas Györgyi rontott összetettbeli helyezésén. A hétpróbázó Krizsán Xénia a 10., Zsivoczky-Farkas Györgyi a 19. helyről várhatja az utolsó számot.

Atlétikai Eb: Krizsán Xénia az első tízben a hétpróbázók között

Krizsán Xénia és Zsivoczky-Farkas Györgyi kezdte meg a magyar szereplést az atlétikai Európa-bajnokság csütörtöki napján Berlinben, a női hétpróba 100 méter gát számában – mindketten a harmadik helyen végeztek a futamukban. Magasugrásban Zsivoczky-Farkas 176, míg Krizsán 179 centiméterig jutott. Szeles Bálint 110 méter gáton előfutamot teljesített, összesítésben a 15. helyen végzett, amivel nem jutott tovább a középdöntőbe. A férfi 800 méter előfutamában Kazi Tamás a 23. lett, így ő sem lesz ott a középdöntőben.

Atlétika: visszavonul a pályaversenyzéstől Papp Krisztina

Papp Krisztina az Európa-bajnokság szerdai, 10 000 méteres futása után bejelentette, hogy befejezi pályaversenyzői pályafutását.

Atlétikai Eb: Papp Krisztina 13., aranyérem Izraelnek

Egyetlen magyar versenyző volt érdekelt a Berlinben zajló atlétikai Európa-bajnokság szerdai versenynapjának esti programjában: a női 10 000 méteres síkfutásban induló Papp Krisztina a 13. helyen végzett (33:20.27). Az aranyérmet az izraeli Lonah Chemtai Szalpeter szerezte meg (31:43.29).

Atlétikai Eb: Kerekes elődöntős 100 gáton, Kovács elesett – videó

A Berlinben zajló atlétikai Európa-bajnokság szerdai versenynapján női 100 méter gáton az előfutamában Kerekes Gréta 13.23-mal a harmadik lett, amivel továbbjutott az elődöntőbe, míg Sorok Klaudia 13.93-mal a nyolcadik helyen zárt a maga futamában, így ő nem lesz ott a következő körben. A női 400 méter negyedik előfutamában Nádházy Evelin 54.34-gyel az utolsó, nyolcadik helyen ért célba. A férfiaknál az 1500 méter előfutamában Kovács Benjamin elesett, miután az egyik ellenfele hátulról rálépett a lábára. Kazi Tamás sem ment tovább a saját futamából. Rivasz-Tóth Norbert kiesett a gerelyhajítás selejtezőjében.

Atlétikai Eb: a britek letarolták a 100 méteres döntőket

Kettős brit győzelem a klasszikus számban: a férfiaknál Zharnel Hughes (9.95), a nőknél Dina Asher-Smith (10.85) nyerte meg a 100 méteres síkfutást a Berlinben zajló atlétikai Európa-bajnokság keddi versenynapján. A honfitársát, Reece Prescodot egy századdal megelőző Hughes Európa-bajnoki csúccsal, Asher-Smith brit rekorddal, a világ idei legjobb eredményének megismétlésével nyert.

Atlétikai Eb: Mindig bejött, amikor tapsot kértem – Halász

Mint beszámoltunk róla, Halász Bence kedden megszerezte a magyar küldöttség első érmét a Berlinben zajló atlétikai Európa-bajnokságon: a 77.36 méterrel záró fiatal kalapácsvető bronzérmes lett a lengyel Wojciech Nowicki (80.12) és honfitársa, Pawel Fajdek (78.69) mögött. Gyorsinterjú Halász Bencével a remek eredmény után után.

Atlétikai Eb: a kalapácsvető Halász Bence bronzérmes!

A kalapácsvető Halász Bence 77.36 méteres dobással bronzérmet szerzett a Berlinben zajló atlétikai Európa-bajnokság keddi versenynapján. Az aranyérmet a lengyel Wojciech Nowicki szerezte meg (80.12), az ezüstérem honfitársának, a háromszoros világbajnok Pawel Fajdeknek jutott. A Koroknai testvérek egyéni legjobbjukat futották a férfi 400 gát elődöntőjében, de nem jutottak be a fináléba.

Népes magyar csapat, Bajiban a fő éremremény – rajt az atlétikai Eb-n

Öröm és izgalom: rég nem látott létszámú csapattal van kint a magyar válogatott a hétfőn kezdődő atlétikai Európa-bajnokságon, de nagyon kell szorítani az éremért Berlinben.

Atlétikai Eb: több mint harmincan a magyar csapatban

Több mint 30 fős lesz a magyar válogatott a hétfőn kezdődő berlini atlétikai Európa-bajnokságon, s a létszám a következő napokban még bővülhet. A csapatban a legnagyobb név a világbajnoki bronzérmes Baji Balázs, a legnagyobb hiányzó a fedett pályás világbajnok Márton Anita.

ATLÉTIKAI EURÓPA-BAJNOKSÁG 2018, BERLIN

A harmadik helyen végző kalapácsvető, Halász Bence révén Magyarország egy érmet szerzett az augusztus 6. és 12. között Berlinben megrendezett 24. szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon. A legtöbb érem (19) a házigazda Németországnak jutott, a legtöbb aranyat (7) az éremtáblázat első helyén végző britek és a lengyelek vitték haza.