Vízilabda: új alapokra helyezik az utánpótlás-nevelést

Új alapokra helyezi az utánpótlás-nevelést a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) – közölte honlapján a szövetség. A korosztályos válogatottak edzői és a tehetséggondozó régiók felelősei meg is tartották első értekezletüket.

Vízilabda: nyártól Benedek Tibor lesz az UVSE edzője

A következő szezonban Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya lesz az UVSE férficsapatának vezetőedzője.

Benedek Tibor: Sport és tanulás? Igenis lehet egyszerre csinálni!

A Budapesti Gazdasági Egyetem a hallgatói sporttevékenység fokozása, valamint az élsportolók felsőfokú képzésének előmozdítása érdekében az UVSE vízilabda-sportegyesülettel összefogva egészségmegőrző és sportolói ösztöndíjprogramot indít – jelentette be szerdán az egyetem.

Vízilabda: a magyar csapatok nem tudtak egy fontos szabályváltozásról?

Az MVLSZ szakmai testületének ülésén Märcz Tamás és Benedek Tibor szóvá tette, hogy egy nemzetközi szabálymódosításról nem értesült a hazai pólószakma. Molnár Tamás szerint viszont nem történt szabályváltozás.

Vízi: női szakág indításában segíti az UVSE a nyíregyházi Aqua SE-t

Női vízilabdaszakág indításában nyújt segítséget a magyar bajnoki címvédő, Magyar Kupa- és LEN-kupa-győztes UVSE a nyíregyházi Aqua Sportegyesületnek – jelentették be a sportszervezetek vezetői sajtótájékoztatón pénteken a nyírségi megyeszékhelyen.

Kép: Benedek Tibor Cristiano Ronaldóval fotózkodott

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott vasárnap egygólos vereséget szenvedett a Groupama Arénában Portugália legjobbjaitól. Természetesen erről tudott háromszoros olimpiai aranyérmes vízilabdázónk és korábbi szövetségi kapitányunk, Benedek Tibor is. A játékosként és edzőként is világbajnok Benedek a találkozót követően a vendégek klasszisával, Cristiano Ronaldóval pózolhatott.

Benedek Tibor: Hirtelen mi is újra hősök lettünk

Két nap alatt majd' tízezer ember tombolt a masters-világbajnokság pólótornáján a Millennium mérkőzésein, amelyeken Benedek Tibor és társai újra hősök lettek.

Hajrá, fiúk, nyerjétek meg! – ezt üzenik olimpiai bajnok pólósaink a junioroknak

Amíg az olimpiai bajnokokkal felálló Millennium-csapatot a budapesti Masters-világbajnokságon csodálhatja a közönség, a junior vízilabda-válogatott Belgrádban, a korosztályos világbajnokságon csillogtatja a tudását. Világklasszis pólósaink és mesterük, Kemény Dénes is üzent a fiataloknak. 

Vízilabda: „Kicsit lassabbak vagyunk, kicsit hülyébbek, de…”

Telt ház előtt játszotta le első meccsét az olimpiai bajnok pólósok alkotta Millennium csapat a budapesti masters-világbajnokságon. A Galatasaray ellen 22–5-re megnyert mérkőzés után az együttes vezetőedzője, Kemény Dénes, illetve Kásás Tamás, Benedek Tibor, Fodor Rajmund és Székely Bulcsú beszélt a káprázatos gólokat, zseniális megoldásokat hozó találkozóról az NSO Tv-nek. 

Vizes vb: ismételje magát a történelem! A legutóbbi pólókapitány vb-arannyal kezdett

Egyelőre kísérteties a hasonlóság a jelenlegi és a legutóbbi férfi vízilabda szövetségi kapitány között – reméljük, legalább még egy mérkőzésen át tart a párhuzam.

Női vízi LEN-kupa: Nagyon jó erőfelmérő lesz – Benedek Tibor

Benedek Tibor szakmai igazgató szerint az UVSE célja, hogy megnyerje a női vízilabda LEN-kupa négyes döntőjét, amelyet pénteken és szombaton rendeznek a Tüske Uszodakomplexumban.

Férfi vízi: Ha külföldi kapitány lenne, gyengülne a magyar vízilabda – Benedek

Jelenleg nem tudja, lesz-e még magyar szövetségi kapitány Benedek Tibor, aki január 1-től az Újpest vízilabdaklubjának szakmai igazgatójaként dolgozik.

Férfi vízilabda: Benedek Tibor irányítja az Újpestet – hivatalos

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően Benedek Tibor lett az UVSE férfi vízilabdacsapatának szakmai igazgatója. A magyar válogatott eddigi szövetségi kapitánya január 1-től szakmai igazgatóként veszi át a lilák irányítását.

Vízilabda: Benedek Tiborék hivatalosan is „halhatatlanok”

Vasárnapra virradó éjszaka az egyesült államokbeli Santa Clarában beiktatták a vizes sportágak halhatatlanjai közé együtt, csapatként azt a hat játékost, akik Sydneyben, Athénban és Pekingben is olimpiai aranyérmet nyertek a magyar férfi vízilabda-válogatott válogatott tagjaként – adta hírül a vlv.hu.

Vízilabda: olvasóink Gerendást akarják kapitánynak! Miért nem lesz az Kovács István?

Olvasóink szerint Gerendás Györgynek kellene átvennie a magyar férfi vízilabda-válogatott irányítását a leköszönő Benedek Tibortól. Szavazásunkból leszűrhető, hogy Dabrowski Norbertet egyelőre nem tekinti jó megoldásnak a magyar közvélemény, mint ahogy külföldi kapitányért sem kiáltanak még Magyarországon. Vincze Balázs lehet a befutó.

Vízilabda: Benedek leköszönt a válogatott éléről – mit szól hozzá?

Benedek Tibor szerződésének lejárta előtt leköszönt a férfi vízilabda-válogatott éléről – mit szól hozzá?

Vízilabda: Vincze, Gerendás, külföldi szakember – ki legyen az új kapitány?

Benedek Tibor távozik a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. Ön szerint ki vegye át a nemzeti csapat irányítását? Kíváncsiak vagyunk az ön véleményére, szavazzon!

Vízilabda: Tibor a legjobb döntést hozta meg – Kemény

Kemény Dénes szerint Benedek Tibor a legjobb döntést hozta meg azzal, hogy lemondott a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A szakember elődje – aki négy olimpiai ciklusban irányította a csapatot, amellyel háromszor nyert olimpiát –, a magyar szövetség jelenlegi elnöke két részre bontotta utódja munkásságát.

Vízilabda: Benedek Tibor távozik a válogatott éléről

Benedek Tibor férfi szövetségi kapitány távozik a magyar vízilabda-válogatott éléről. Ezt maga a szakember jelentette be a Magyar Vízilabda-szövetség hivatalos oldalának. A szövetségi kapitány szerződése lejár, és nem pályázik újból a tisztségre.

Vízilabda: Benedek Tibor elárulta, mitől függ, hogy marad-e

Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya még maga sem tudja, hogy meghosszabbítja-e a december 31-én lejáró szerződését. De azt elárulta a Nemzeti Sportnak, hogy mitől függ a döntése.