?>
Szabadidősport: újból Ábrahámhegy a legsportosabb balatoni település

Huszonegy település több mint harminc csapatának részvételével, tizenhatodik alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót.

Kékszalag: befutott az utolsó időlimiten belüli hajó is, vége az 52. Nagydíjnak

A rajthoz állt 535 hajóból 338 teljesítette az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat, amelyet a Vándor Róbert vezette RSM2 nyert meg – közölték a verseny szervezői a viadal honlapján szombaton.

Kékszalag: az RSM2 futott be elsőként az 52. nagydíjon

A Vándor Róbert kormányozta RSM2 haladt át elsőként az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj balatonfüredi célvonalán péntek hajnalban egy rendkívül szélcsendes versenyen – közölték a szervezők a verseny honlapján.

Szabadidősport: szombaton megrendezik a Balaton-átúszást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészet Rendőrkapitányának egyetértésével – a szervezőbizottság úgy döntött, hogy megtartja szombaton a 38. Lidl Balaton-átúszást.

Kékszalag: elrajtolt az 535 hajóból álló mezőny

Elrajtolt az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye csütörtök reggel Balatonfüredről, a szervezők tájékoztatása szerint 535 hajó nevezett a versenyre.

Vitorlázás: Csak szél legyen – interjú a Kékszalagra készülő Virág Flórával

Női kormányossal rajtol a jövő heti Kékszalagon a The Red katamarán: a legénységét minimum a legjobb nyolc közé váró ifjúsági világbajnoki hatodik helyezett Virág Flóra szerint a jó taktika dönt, de a szerencsének is lesz szerepe.

Labdarúgás: Balaton-felvidék, tengerpart, Bécs – így pihennek a futballisták

A magyar válogatott labdarúgói és az NB I-ben játszó futballisták közül a rövid nyári szünetben sokan választották a Balaton-felvidéket, Görögországot és Horvátországot a pihenésre, de akadt olyan is, aki Bécsbe kirándult vagy a Dunán töltődött fel a következő idényre. 

Balaton-átúszás: idén a táv felét is lehet teljesíteni

Újítással készülnek a szervezők az augusztus 1-jei 38. Lidl Balaton-átúszásra, melyen idén a klasszikus 5200 méteres táv felét is lehet teljesíteni.

Kajak-kenu: már lehet nevezni az augusztusi Balaton-átevezésre

Már lehet nevezni az idei Balaton-átevezésre, amelyre a koronavírus-járvány miatt elővigyázatosságból ezúttal nem júliusban, hanem augusztus 16-án kerül sor Fonyód és Badacsony között.

Vitorlázás: elindult a sportidény a Balatonon

A Balaton megkoszorúzásával és szolid ünnepséggel vette kezdetét az idei vitorlásszezon szombat délelőtt Balatonfüreden.

Vitorlázás: az Ezüst szalag lesz az év első versenye

Idén harmadszor rendezi meg június 6-7-én a Spartacus Vitorlás Egylet a nagyhajós mezőny egyik legizgalmasabb erőpróbáját, a Balatonföldvár-Balatongyörök-Balatonföldvár éjszakai túraversenyt: az Ezüst szalag az év első hazai vitorlásversenye lesz.

PSG: „A legjobb itthon” – Lőw Zsolt a Balatonon „barikádozta” el magát

A Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutó PSG másodedzője, Lőw Zsolt a megnyugtató intézkedésekről és a segítségnyújtásról is beszélt lapunknak.

Sportlövészet: Major Veronika könnyek között beszélt az Eb-címéről

Két szakágban is magasra jutott a 23 éves keszthelyi sportlövő, Major Veronika. A futócéllövészetben Európa-bajnok, pisztollyal Eb-ezüst- és bronzérmes, világcsúcstartó klasszis noha bejárja a világot, a balatoni naplementénél szebbet nem tud elképzelni. Célkeresztjében sok-sok tízes és egy tandemugrás is szerepel.

Vitorlázás: július elején lesz az idei Kékszalag a Balatonon

A szokásosnál hamarabb, július 2-án rendezik meg az idei Kékszalag vitorlásversenyt a Balatonon.

Kajak-kenu: kétezren evezték át a Balatont

Több mint kétezren evezték át a Balatont szombaton a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Balaton-átevezés elnevezésű rendezvényén.

Fotók: rekordlétszám a balatoni félszigetkerülésen

Alig több mint kétórás idővel a Király Zsolt kormányozta NO1 hajó nyerte a szombati Félsziget-kerülő balatoni vitorlásversenyt, amelyre rekordszámú, 226 csapat nevezett. A Magyar Vitorlásszövetség szerint az idei szezonban rendezett versenyeken jelentősen növekedett a résztvevők száma, a szervezet a jövőben is kiemelten kezeli a túravitorlás-versenyzés és a vitorlásturizmus fejlesztését, népszerűsítését. Az eseményen ott járt Tumbász Hédi, a Nemzeti Sport fotósa, akinek képeiből állítottuk össze galériánkat.

Ajánló: ötvenhárom évesen hosszában úszta át a Balatont

Zimányi András taxis amatőrként, 53 évesen, kicsivel több mint ötven óra alatt hosszában átúszta a Balatont. Az elképesztő teljesítmény szerinte üzenetértékű: 50 felett is nagyszerű dolgokra képes az ember.

Vitorlázás: több mint 600 hajót várnak a Kékszalagra

Több mint hatszáz hajót várnak a szervezők a csütörtökön rajtoló jubileumi, 50. Kékszalag Erste Nagydíjra – közölték a vitorlásverseny rendezői szerdán Balatonfüreden.

A Balaton Kékszalagja – a két fő esélyest kérdeztük

Volt idő, amikor a tengerek leggyorsabb vitorlása köthette árbócára a kék szalagot, majd a hagyományt továbbvitték a gőzösök, a vitorlássport elterjedésével pedig az európai tavakon is megszülettek azok a versenyek, amelyek győztesei feltűzhették a szalagot. Hazánkban 1934-ben rendezték meg először a Kékszalagot, s azóta is a Balatont leggyorsabban körbevitorlázó hajó nyeri el a rangos díjat. Az utóbbi évtized két főszereplőjének, Litkey Farkasnak és Józsa Mártonnak ugyanazokat a kérdéseket tettük fel a július 26-án rajtoló 50. Kékszalag előtt.