Fucsovics a világelső Babossal indulna a tokiói olimpián

Technikailag egészen más párosozni, mint egyesben indulni, nem beszélve arról, hogy néha a magány ellen is jó egy ilyen torna. A kínai Li Na azt tanácsolja a fiataloknak, hogy ne csak egyesben próbálják ki magukat, a belga Kim Clijsters szerint hihetetlenül jó érzés valaki oldalán játszani és nyerni. Ezt élheti át hétről hétre Babos Tímea is, aki 275 pontos előnnyel vezeti a női tenisz-világranglistát a friss wimbledoni bajnok Katerina Siniaková előtt.

Tenisz: Babos az élre ugrott párosban, Fucsovics az 51. egyesben

A várakozásoknak megfelelően hétfőtől Babos Tímea vezeti a női teniszezők páros-világranglistáját. Egyesben maradt a 38., rajta kívül Stollár Fanny van még ott a top 200-ban, ő a 148. helyen áll. A férfiaknál továbbra is Rafael Nadal vezet Roger Federer előtt, Novak Djokovics már a 10. helyen áll, Fucsovics Márton az 51., Balázs Attila pedig a 160. pozícióban van.

Wimbledon: Ilyet én még talán nem is láttam – Babos Tímea

A pénzdíjakat tekintve ötmillió dollár felett járó Babos Tímea szerint megérdemelten nyert a Rosolska, Spears kettős a wimbledoni negyeddöntőben, ám a mérkőzésből rengeteget tanulhatnak Mladenoviccsal, hogy a jövőben ők legyenek a legjobbak.

Wimbledon: a világelső búcsúja – Babosék kiestek a nyolc között

A páros-világranglista élére álló Babos Tímea és francia partnere, Kristina Mladenovic 7:6, 6:3-ra kikapott az Alicja Rosolska, Abigail Spears kettőstől a wimbledoni teniszbajnokság női páros versenyének negyeddöntőjében.

Tenisz: Babos a világelsőnek járó trófeával – képek

Hétfőn eldőlt, hogy Babos Tímea a női teniszezők páros-világranglistájának élére áll, kedden pedig már át is vehette az ezért járó trófeát. Íme, a képek.

Wimbledon: Nem mások adták oda ezt a világelsőséget – Babos

A wimbledoni teniszbajnokság hátralévő eredményeitől függetlenül hétfőn biztossá vált, hogy Babos Tímea a jövő héten átveszi a vezetést a női teniszezők páros-világranglistáján. A magyar játékos a Nemzeti Sportnak hangsúlyozta, nem mások adták oda neki a világelsőséget, hanem ő szerezte meg magának.

Wimbledon: Babosék 61 perc alatt bejutottak a nyolc közé

A páros világranglista élére álló Babos Tímea és francia partnere, Kristina Mladenovic két játszmában, 6:3, 6:4-re legyőzte a Kirsten Flipkens, Monica Niculescu duót a wimbledoni teniszbajnokság női páros versenyének harmadik fordulójában, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

Wimbledon: Babos Tímea biztosan világelső lesz!

Végleg eldőlt, hogy az élő, nem hivatalos világranglistát vezető Babos Tímea a hivatalos WTA-rangsorban is első helyen áll majd párosban.

Wimbledon: Babosnak legalább az elődöntőbe jutás kell a biztos világelsőséghez

A második fordulóbeli sikert követő sajtótájékoztatón szóba került, hogy Babos Tímea csak akkor nem lesz világelső párosban Wimbledont követően, ha nem jut el a negyeddöntőig, miközben korábbi társa, a cseh Andrea Hlavácková Barbora Strycová oldalán megnyeri a versenyt.

Wimbledon: Legyen az én kezemben az irányítás – Babos Tímea

Babos Tímea elégedetten nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, miután Kristina Mladenoviccsal párban könnyedén legyőzte a Nadija Kicsenok, Anastasia Rodionova ukrán, ausztrál duót a wimbledoni teniszbajnokság női páros versenyének második fordulójában.

Wimbledon: Babosék gond nélkül, 63 perc alatt továbbmentek

Az első kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős két játszmában, 6:3, 6:2-re legyőzte a Nagyija Kicsenok, Anastasia Rodionova ukrán, ausztrál duót a wimbledoni teniszbajnokság női páros versenyének második fordulójában, így bejutott a legjobb 16 közé, a Stollár Fanny, Georgina García Pérez kettős viszont kiesett.

Wimbledon: Babos egyre közelebb a világelsőséghez

Az élő, nem hivatalos világranglistát vezető Babos Tímea két lépéssel közelebb került ahhoz, hogy a Wimbledon után hivatalos WTA-rangsorban is első helyen álljon majd párosban.

Wimbledon: A célunk továbbra is a tornagyőzelem – Babos Tímea

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic bejutott a női párosok második fordulójába a wimbledoni teniszbajnokságon. Az első helyen kiemelt duó csütörtökön a japán Hozumi Erivel és Kato Mijuval találkozott – előbbi Ninomija Makotóval az oldalán legyőzte a magyar, francia kettőst a Roland Garros negyeddöntőjében. A következő ellenfél az ukrán Nagyija Kicsenok és az ausztrál Anastasia Rodionova lesz.

Wimbledon: Babosék párosban továbbjutottak

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic bejutott a női párosok második fordulójába a wimbledoni teniszbajnokságon.

Wimbledon: Jobb, ha nem erőltetem, ami nem megy… – Babos Tímea

Babos Tímea hétfő este igen rossz hangulatban nyilatkozott a sajtó munkatársainak Wimbledonban, ami nem csoda, hiszen a női egyes első fordulójában 7:5, 6:2-re kikapott az ukrán Leszja Curenkótól.

Wimbledon: Babos Tímea az első körben kikapott

Babos Tímea 7:5, 6:2-re kikapott az ukrán Leszja Curenkótól a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének első fordulójában.

Tenisz: Babos karriercsúcsa a párosok világranglistáján

Babos Tímea egy helyet javítva, karriercsúccsal a harmadik párosban a női teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján, egyesben egy helyet rontva a 38. pozícióba csúszott vissza. A férfiaknál Fucsovics Márton a 49.

Wimbledon: Fucsovics francia, Babos ukrán ellenféllel kezd

A világranglista ötvenedik helyén álló, legjobban rangsorolt magyar teniszező, Fucsovics Márton a wimbledoni tenisztorna férfi egyesének főtábláján az alsó ágra került, és az első körben a világranglistán 66. helyen álló 36 éves francia Julien Benneteau ellen lép majd pályára. A női egyesek mezőnyében Babos Tímea a világranglistán három hellyel előtte rangsorolt ukrán Leszja Curenkót kapta.

Tenisz: Babosék a negyeddöntőben búcsúztak Eastbourne-ben

Nem sikerült az elődöntőbe jutás a Babos Tímea, Konta Johanna kettősnek az eastbourne-i WTA-tornán. A nyolc között 6:4, 6:4-es vereséget szenvedtek a Dabrowski, Hszü párostól. Egyesben Andy Murray és Petra Kvitová is a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Wimbledon: Federer egyesben, Babos párosban első kiemelt

A torna szervezői nyilvánosságra hozták a wimbledoni teniszbajnokság kiemelési rangsorát: a férfiaknál a címvédő Roger Federer, a nőknél a világelső Simona Halep az első kiemelt, míg női párosban az Australian Open-győztes Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős a legmagasabban jegyzett duó. A főtábla sorsolását pénteken készítik el.


HIRDETÉS