?>
BL: Szoboszlai betalált, csoportkörbe jutott a Salzburg

A labdarúgó Bajnokok Ligája playoffkörében, a párharc visszavágóján az osztrák FC Salzburg 3–1-re legyőzte az izraeli Maccabi Tel-Avivot, így egymás után másodszor jutott be a sorozat csoportkörébe. Akárcsak az első mérkőzésen, Szoboszlai Dominik ismét tizenegyesből volt eredményes.

Szoboszlai újra betalált, BL-csoportkörbe jutott a Salzburg

A labdarúgó Bajnokok Ligája playoffkörében, a párharc visszavágóján az osztrák FC Salzburg 3–1-re legyőzte az izraeli Maccabi Tel-Avivot, így egymás után másodszor jutott be a sorozat csoportkörébe. Akárcsak az első mérkőzésen, Szoboszlai Dominik ismét tizenegyesből volt eredményes.

BL: az UEFA egy emlékezetes góllal köszöntötte a Fradit

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Twitter-üzenetben köszöntötte a Bajnokok Ligája csoportkörébe 25 év után visszatérő Ferencvárost. Az UEFA felelevenítette az akkori Fradi-szereplés egyik legemlékezetesebb mérkőzése, a Real Madrid elleni Üllői úti meccs (1–1) góljait is. Az FTC egyébként a 25 évnyi várakozással beállította a vonatkozó BL-rekordot: két szereplés között eddig csupán egy klub volt távol ilyen hosszú ideig a BL-csoportkörtől – a tavaly ugyancsak negyedszázad után visszatérő Salzburg.

Videó: ez megint behallatszott – így szurkoltak és ünnepeltek a Fradi-drukkerek

Kedden bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe a Ferencváros, a zöld-fehérek az idegenbeli 3–3 után a Groupama Arénában 0–0-t játszottak a norvég Moldével. A zárt kapus mérkőzésen a drukkerek a stadion mellől szurkoltak, meg is mutatjuk, miért is hallatszott be a hangjuk.

FTC–Molde: egy különleges este, futballünnep – képgaléria

Mint beszámoltunk róla, a Molde elleni 0–0-val a Ferencváros sikeresen fejezte be a Bajnokok Ligája selejtezőjét, s bejutott a csoportkörbe. Tekintse meg a kedd esti mérkőzésen készült legjobb Nemzeti Sport-fotókból összeállított képgalériánkat!

Videó: Rebrovot a sajtótájékoztató közepén öntötték nyakon pezsgővel

Kedden bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe a Ferencváros: a zöld-fehérek az idegenbeli 3–3 után a Groupama Arénában 0–0-t játszottak a norvég Moldével a selejtező utolsó körében. A találkozó utáni sajtótájékoztatón épp Botka Endre válaszolt egy kérdésre, amikor a csapattársai jöttek és pezsgővel locsolták meg Szerhij Rebrovot. Nézze meg a jelenetet az NSO Tv videójában!

BL: Fogtam a fejem, mert tudom, mennyi munka van mögöttünk – Rebrov

Negyedszázados várakozás után bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe a Ferencváros, a zöld-fehérek az idegenbeli 3–3-as döntetlen után a Groupama Arénában gól nélküli döntetlent játszottak a norvég Moldével a selejtező utolsó körében. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

Nulla nulla, de hatalmas diadal: BL-csoportkörös a Ferencváros!

Negyedszázados várakozás után bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe a Ferencváros, a zöld-fehérek az idegenbeli 3–3-as döntetlen után a Groupama Arénában gól nélküli döntetlent játszottak a norvég Moldével a selejtező utolsó körében.

BL: Orbán Viktor is fogadott a Fradi–Molde meccsre – videó

Orbán Viktor a Facebook-oldalán rövid videóban megmutatta, ő is fogadott a kedd este, 21 órakor kezdődő Ferencváros–Molde Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójára, és természetesen a Fradi győzelmére tippelt.

BL: „A Molde meg tudja verni a Fradit; Nguent a válogatottba!”

A Ferencváros–Molde BL-selejtező visszavágója előtt a norvég Dagbladet újságírójával, Christian Monge Hugsteddel beszélgettünk a 3–3-mal záruló első meccsről kialakult norvégiai véleményekről, a továbbjutási esélyekről és persze megkerülhetetlen kérdés volt a korábban a norvég U-válogatottban már szereplő, ferencvárosi Tokmac Nguen formája is.

BL: A Ferencváros nincs gólkényszerben, mi igen – Moe

Magabiztosak, ugyanakkor tudják, a Ferencváros elleni vereség búcsút jelent a Bajnokok Ligájától. Erling Moe vezetőedző bízik a Molde kedd esti jó játékában, úgy érzi: az első mérkőzésen elért 3–3-as döntetlen mindkét csapat számára megnehezíti a megfelelő taktika kiválasztását.

FTC: A játékosok kicsit küzdenek magukkal, a gátlásaikkal – Rebrov

Az első mérkőzés minden egyes momentumát kielemezték, de a játékosoknak le kell küzdeniük gátlásaikat ahhoz, hogy a legjobb formájukat mutassák. Szerhij Rebrov vezetőedző szerint a Ferencváros készen áll a Molde elleni mérkőzésre, melyen az idegenbeli 3–3 után a Bajnokok Ligája csoportköre a tét a Groupama Arénában.

Ferencváros: Megtanultuk a leckét – Dibusz Dénes

A huszonöt évvel ezelőtti BL-menetelésről készült dokumentumfilm is motiválja a Ferencváros kapusát, Dibusz Dénest a Molde ellen.

BL: tapasztalt holland bíró vezeti a Ferencváros visszavágóját

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elkészítette a Bajnokok Ligája-playoffkör visszavágóinak játékvezetői küldését. A magyar bajnok Ferencváros Molde elleni mérkőzését a holland Björn Kuipers vezeti majd a Groupama Arénában.

FTC: Somália a Barcelona elleni csoportmeccsről álmodik

Szeretne történelmet írni a zöld-fehérek középpályása, Somália, akinek az FC Barcelona elleni BL-főtáblás meccs jelentené a csúcsot.

BL: Ilyet nem szabad csinálni – Franck Boli a 2–0 után történtekről

A Ferencváros két góllal vezetett és 3–3-as döntetlent játszott a Molde vendégeként a Bajnokok Ligája playoffkörében. A zöld-fehérek első két gólját szerző Franck Boli és Myrto Uzuni nem elégedett a döntetlennel.

Molde–FTC: „Totális tévedések” – a volt FIFA-bíró a kezezések megítéléséről

„Ezt nem egészen értem” – mint beszámoltunk róla, a Molde edzője így reagált a két eltérően megítélt tizenegyes-szituációra a Ferencváros norvégiai vendégjátékát (3–3) követően. A zöld-fehér együttes hiába kezdett jól a Molde otthonában, a házigazda a második félidőben 0–2-ről fordított. A hajrában Ihor Haratin tizenegyese kellett ahhoz, hogy az FTC döntetlenre tudja menteni a meccset. Csakhogy a büntetőt egy olyan kezezés után fújta be a játékvezető a videobírós monitor használata nélkül, amihez nagyon hasonlót nem fújt be a VAR-visszajátszás alapján. Norvégiában megkérdőjelezték a történtek helyességét.

BL: „Ezt nem egészen értem” – a Molde edzője a kezezésekről

Mint beszámoltunk róla, a Ferencváros 2–0-s előnye ellenére a végén egy büntetővel harcolta ki a 3–3-as döntetlent a norvég Molde otthonában a Bajnokok Ligája playoffkörében. A találkozó után Szerhij Rebrov nem foglalkozott a tizenegyessel, kollégája, Erling Moe viszont elmondta: nem egészen érti, miért nem büntető az egyik kezezés, és miért az a másik.