Férfi kézi: Bóka hosszabbított, Zdolik távozik Balatonfüredről

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Balatonfüred hivatalos közleményben tudatta, hogy szerződést hosszabbított válogatott szélsőjével, Bóka Bendegúzzal. A klub egyidőben azt is közölte, hogy Zdolik Bence távozik.

Gyógyforrás, bor, Anna-bál, kézilabda – Balatonfüred új nevezetessége

Balatonfüred a Balaton északi partján fekvő, 13 500 lakosú kisváros – ezt tudjuk. A füredi Horváth-házban rendezték meg az első Anna-bált 1825-ben – ezt is tudjuk. A legutóbbi férfi kézilabda Európa-bajnokságon kilenc olyan játékos szerepelt a magyar válogatott 18-as keretében, aki a BKSE-ben játszott, illetve játszik – talán ezt is érdemes tudni. Látogatás az egyik legjobb honi utánpótlásképző műhelyben.

Férfi kézi Eb: Mikler és Bánhidi volt a legjobb magyar – értékelés

A világon semmit nem mond el a válogatott Európa-bajnoki szerepléséről, ha csak azt nézzük, hogy kilencedik helyen végzett, ami egyébként jobb az elmúlt két kontinensviadalon elért eredménynél. Fiatal csapatunk nagyon jól kezdett, bravúrgyőzelmeket aratott, papíron erősebb ellenfeleket legyőzve jutott tovább a középdöntőbe, amit senki sem várt tőle.

Férfi kézi Eb: Bánhidi a házi gólkirály, Bóka a leghatékonyabb

A beálló Bánhidi Bence volt a magyar férfi kézilabda-válogatott legeredményesebb játékosa az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, a leghatékonyabb pedig a balszélső Bóka Bendegúz.

Férfi kézi Eb: „Ez a két meccs erőt ad nekünk” – Izland ellen a továbbjutás a tét!

A magyar férfi kézilabda-válogatott az első két meccse után még veretlen az Európa-bajnokságon, amiben kiemelt szerepet játszik a gördülékeny szakmai munka és az erőnlét. Izland ellen a továbbjutásért lépünk pályára, a mieinknek az iksz is elég lehet. 

Kézi Eb: a mieink kemény hatos fallal vennék fel a versenyt az orosz szélsőkkel

Készen áll Oroszország ellen a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely kemény hatos fallal igyekszik felvenni a versenyt az ellenfél villámgyors szélsőivel.

Férfi kézi-vb: Rég örültem ennyire vereségnek – Csoknyai

Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott 25–22-re kikapott az olimpiai bajnok Dániától a dán–német közös rendezésű világbajnokság II. középdöntős csoportjának 1. fordulójában. A mérkőzés után mindkét szövetségi kapitányunk a fiatalok bátor játékát emelte ki, és a Máthé Dominik, Juhász Ádám, Szita Zoltán hármas tagjai is elmondták véleményüket a találkozóról.

Férfi kézi-vb: Azt az arcunkat mutattuk, amit kell – Mikler

Magabiztos játékkal győzte le a magyar férfi kézilabda-válogatott Angolát a dán-német közös rendezésű világbajnokságon a D-csoport második fordulójában. A 34–24-es diadal után Csoknyai István szövetségi kapitány elmondta, igazán hétfőn kezdődik számunkra a torna, míg a meccs legjobbjának megválasztott Mikler Roland úgy fogalmazott, végre azt a játékot nyújtottuk, amire ezen a vb-n szükség van.

A MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE A VILÁGBAJNOKSÁGRA

Íme, a magyar férfi kézilabda-válogatott kerete a 2019-es dán-német közös rendezésű világbajnokságra.

Férfi kézi: Ha nyernünk kellett volna, akkor nem ilyen tökölős a végjáték – Balogh Zsolt

Bár a visszavágón 26–22-re kikapott a magyar férfi kézilabda-válogatott Szlovéniától a vb-selejtezőn, 51–50-es összesítéssel kijutott a 2019-es világbajnokságra. A rendkívül boldog Balogh Zsolt az NSO Tv-nek elmondta, ha nyerni kellett volna, akkor a végjáték nem lett volna „tökölős”, ez a taktika része volt. Emellett Bóka Bendegúzzal egyetemben arról beszélt, hogyan élte meg a csapat a két meccs közötti napokat, illetve a vb-re való kijutás pillanatát.

Szenzációs, ötgólos győzelem a vb-selejtező első meccsén, Szlovéniában

Két beállóját is elveszítette, de a második félidőben nyújtott nagyszerű teljesítményének köszönhetően Szlovéniában 29–24-re győzött a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnoki selejtező első mérkőzésén. Ez volt tétmeccsen Ljubomir Vranjes első sikere a mieink kispadján. A visszavágóra jövő szerdán, 19 órakor, Veszprémben kerül sor.

Férfi kézi: visszatér Szegedről Füredre a válogatott szélső

Bóka Bendegúz a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Balatonfürednél folytatja pályafutását – jelentette be a klub a hivatalos honlapján.

Férfi kézi: három játékosától elköszönt a Szeged

Távozik Sandro Obranovic, Bóka Bendegúz és Urh Kastelic Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatától – adta hírül a Tisza-parti együttes hivatalos honlapja.

Férfi kézi: Szegeden folytatja a válogatott szélső – hivatalos

Válogatott játékost szerződtetett a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A 22 éves balszélső, Bóka Bendegúz 2016 nyarától egy plusz két éves megállapodást írt alá a klubhoz.

Férfi kézilabda: két újonc a válogatott keretben

Hétfőn megkezdte a közös munkát a magyar férfi kézilabda-válogatott Szigetszentmiklóson. Mocsai Lajos együttese pénteken és szombaton Németországban a házigazdák ellen vív felkészülési találkozókat.