Női kézi: A legrosszabb a bizonytalanság, hogy mikor kezdhetjük újra – Bíró Blanka

A megsokasodó vereségekről, a hiányzó elemekről is beszélt Bíró Blanka, Ferencváros kapusa, aki nehezen viseli a bizonytalanságot, és korábbi mérkőzésekkel nosztalgiázik.

Női kézi BL: az EHF Bíró Blankát látta a legjobb kapusnak

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) honlapja szerint Anna Szedojkina (Rosztov-Don), Ivana Kapitanovic (Metz), Sandra Toft (Brest) és Rikke Poulsen (Esbjerg) előtt Bíró Blanka, az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa volt a Bajnokok Ligája-idény második csoportkörének legjobb kapusa.

Videó: sportolókkal indult új kihívás az összefogásért

A Fúzió Hallgatói Közösség új kezdeményezést indított, melynek lényege, hogy sportolók hívják fel a figyelmet, mennyire nagy szükség van a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben is a fegyelmezett hozzáállásra.

Klujber és Bíró vezérletével győzött a Ferencváros

A Ferencváros jó ideig utolsó hazai Bajnokok Ligája-meccsén 26–25-ös győzelemmel búcsúzott közönségétől a dán Esbjerg ellen: a második félidőben háromgólos hátrányt dolgozott le Elek Gábor csapata, amelynek kapujában a végén bravúrokat mutatott be Bíró Blanka, míg támadásban Klujber Katrin nyújtott extrát 12 gólt szerezve.

Kézi BL: Sterbik és Kristiansen is tarolt az EHF-nél

Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának kapusa és Veronica Kristiansen, a Győri Audi ETO átlövője is bekerült a Bajnokok Ligája-forduló válogatottjába az európai szövetség (EHF) összeállításában.

Női kézilabda BL: Bíró Blanka lett a forduló legjobbja

Mint arról beszámoltunk, a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében a Ferencváros 33–23-ra legyőzte a CSM Bucuresti-et. A szenzációs sikerhez nagyban hozzájárultak Bíró Blanka bravúrjai: a magyar kapus 28 lövésből kilencet védett, így 32 százalékos védési hatékonysággal zárt – nem csoda, hogy az Európai Kézilabda-szövetségnél (EHF) őt választották meg a forduló legjobb játékosának.

Női kézi BL: Kovacsics gólja és Bíró Blanka is a legjobbak között

A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában az FTC-Rail Cargo Hungaria legyőzte hazai pályán a CSM Bucuresti-et. A zöld-fehérektől Kovacsics Anikó és Bíró Blanka is bekerült a forduló legjobbjait felvonultató összeállításokba az európai szövetségnél (EHF).

Női kézi BL: nem lehet megunni Bíró Blanka bravúrjait – videó

Mint arról beszámoltunk, a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében a Ferencváros 33–23-ra legyőzte a CSM Bucuresti-et. A szenzációs sikerhez nagyban hozzájárultak Bíró Blanka bravúrjai: a magyar kapus 28 lövésből kilencet védett, így 32 százalékos védési hatékonysággal zárt.

Női kézi-vb: Sokszor összeszedetlen volt a kézilabdánk – Rasmussen

Mint beszámoltunk róla, a magyar női kézilabda-válogatott 26–21-re kikapott Franciaországtól a Japánban zajló világbajnokságon, így a 14. helyen végzett a tornán. Kim Rasmussen szövetségi kapitány nem gondolkodott el a lemondáson, míg Kovacsics Anikó csapatkapitány hatalmas kudarcról beszélt, amin nehéz lesz túllépni.

Női kézi-vb: Rasmussen jelezte nekünk, ez így nem lesz jó – Bíró Blanka

Mint arról beszámoltunk, a magyar női kézilabda-válogatott négy góllal, 29–25-re kikapott Spanyolországtól a Japánban zajló világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában. A mérkőzés után a mieink részéről Kim Rasmussen szövetségi kapitány elmondta, fiatal csapata nem tudta megoldani, hogy hamar nagy hátrányba került, és hiába próbálkozott különböző felállásokkal, semmi sem működött. Nerea Pena szerint a védekezés volt a kulcs, és hogy nem engedték a magyar csapatot könnyű gólokat lőni. 

Női kézi-vb: szürreális sajtótájékoztató követte a mieink győzelmét

Nem éppen szokványosan alakult a magyar női kézilabda-válogatott sajtótájékoztatója a világbajnoki nyitó mérkőzésünkön Kazahsztán felett aratott fölényes győzelmet követően. Az ázsiai ország képviselője rendesen megváratta Kim Rasmussent és Márton Grétát, akik végül előbb elmondták az értékelésüket, majd távoztak, pedig érdemes volt megvárni a kazah csapatmenedzsert is.

Kézi BL: Bíró Blankáé a hét védése a női mezőnyben – videó

Az EHF Tv ezúttal is összeszedte a Bajnokok Ligája-hét férfi és női legjobbjait. A női mezőnyben ezúttal Bíró Blankáé, a Ferencváros kapusáé a hét legszebb védése.

Kézilabda BL: Császár Gábor is a hét csapatában

Az EHF Tv ezúttal is összeszedte a Bajnokok Ligája-hét férfi és női legjobbjait. A férfimezőny legjobb csapatában Császár Gábor is helyet kapott.

Női kézi BL: Bíró Blanka védése a forduló legszebbjei között

Az elmúlt hétvégén megkezdődött a női kézilabda Bajnokok Ligája idei kiírásának csoportköre, amelyet követően az Európai Kézilabda-szövetség illetékesei – korábbi jó szokásukat megőrizve – ez alkalommal is megválasztották a forduló legszebb védéseit, góljait, s a három legjobb játékost is. Magyar érdekeltséget a védések között találhatunk.

Kézilabda: Klivinyi pillangóvá vált, Kovacsics és Háfra boszorkányiskolába ment

A kézilabdás lányok a hosszú idény után sem tudnak meglenni egymás nélkül, legalábbis néhányan együtt vetették bele magukat a vakációba. New York, Orlando, Barcelona, Tenerife, Tanzánia – többek között ezeken a helyeken töltődnek fel a Fradi és a Győr kiválóságai a következő évadra.

Kép: Lukács Viktória és Bíró Blanka a Camp Nouban

Lukács Viktória és Bíró Blanka, a Ferencváros magyar válogatott kézilabdázói Barcelonában pihenik ki az idény fáradalmait, ahol a helyi labdarúgócsapat világhírű stadionjába, a Camp Nouba is ellátogattak, sőt még a Bajnokok Ligája-trófea másolatával is készítettek egy közös képet.

Női kézi BL: Bele kellett volna kicsit rúgni a Rosztovba... – Bíró

Nagyot küzdött a fizikai fölényben lévő Rosztov-Don ellen az FTC-Rail Cargo Hungaria, amely hazai pályán 29–26-os vereséget szenvedett a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A találkozó után Bíró Blanka és Klujber Katrin értékelt az NSO Tv-nek. 

Női kézi BL: a névadó szponzor három Fradi-játékost is jelölt

Harmadik panelként a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének névadó szponzora, a Delo Group nevezte meg jelöltjeit a hamarosan kezdődő álomcsapat-szavazáshoz. Három poszton is ferencvárosi játékos került be a listába.

Női kézi BL: Schatzlé a legszebb, Háfra–Oftedal versenyfutás

Szenzációs hetet zártak a mieink a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének záró fordulójában, a Győri Audi ETO KC idegenben 33–26-ra legyőzte a Vipers Kristiansandot, az FTC-Rail Cargo Hungaria pedig otthon 31–27-re a Krim Ljubljanát. A győzelmek mellett kiváló egyéni teljesítményeknek is tapsolhattak a nézők, az EHF Tv-nél pedig ezt értékelték is!