?>
Aranycsapat: felavatták Kocsis Sándor emléktábláját

Felavatták Kocsis Sándor, az Aranycsapat legendás labdarúgójának emléktábláját volt ferencvárosi iskolájában, a Szent István Technikum és Kollégiumban. A hétfői megemlékezésre a KOCSIS90 emlékév keretében, annak zárásaként került sor. Az emlékév kezdeményezője, Kovács Barnabás – korábbi barcelonai főkonzul – kiemelte: az iskola diákja, Kocsis Sándor a világhírig jutott.

Raduly József a 65 évvel ezelőtti első válogatottságáról, Puskás csokráról

Legidősebb válogatott labdarúgónk 65 évvel ezelőtt játszott először a nemzeti csapatban. Időutazás a 93 éves Raduly Józseffel.

Videó: lehetett-e Csoszogi, az öreg suszter ihletője Sebes Gusztáv édesapja?

József Attila egy iskolába járt az Aranycsapat későbbi szövetségi kapitányával, Sebes Gusztávval, rossz cipőit az ismerős mester javítgatta. Budapesti futballmesék, 10. rész.

Árverés: ezer euróért kelt el Hidegkuti edzésnaplója

A média erőteljes beharangozása után mérsékelt érdeklődés mellett zajlott le szombaton az a budapesti árverés, amelyen a legendás Aranycsapat egykori középcsatára, Hidegkuti Nándor személyes tárgyait lehetett megvásárolni.

Aranycsapat: árverésre kerül Hidegkuti Nándor edzésnaplója is

Hidegkuti Nándor több értékes relikviáját is árverésre bocsájtják jövő szombaton. Az esemény előtt sajtótájékoztatót tartott a Aranycsapat csatárának unokája, Hidegkuti László, illetve az aukciót lebonyolító Pannonia Terra Numizmatikai árverezőház. 

Aranycsapat: Hidegkuti Nándor-relikviák árverésen

Hidegkuti-emléktárgyak bukkantak fel. Az Aranycsapat csatárának unokája egy aukciósházon keresztül a futballistához köthető 263 tételt bocsát árverésre. Van-e közte igazi szenzáció?

A hajrában járnak a Puskás-musical próbái, hamarosan előbemutató

A hajrában járnak a Puskás-musical próbái, augusztus 20-án előbemutatót tartanak az Erkel Színházban.

Videó: a mámoros reggel, amelyen tízezrek felejtettek el munkába, iskolába menni

A magyar futballtörténelem leghíresebb győzelme, az 1953-ban aratott londoni 6:3-as diadal után tízezrek várták a Keleti pályaudvarnál a hazatérő Aranycsapatot. Archív felvételek és egykori résztvevők segítségével igyekszünk megidézni a Budapesti futballmesék videosorozatban a különleges decemberi napot, a főváros ünnepi reggelét.

Rátalált az életelixírre az olimpiai bronzérmes villámikrek „tartaléka”

Legendák társaként lett bajnok 1954-ben a hihetetlenül fitt Homonnay Ferenc. A veterán atléta vasárnapi melegítőről, Szusza lövőmódszeréről, Csermák szappancipeléséről, elgyötört angol futballistákról és 69 éves reggelijéről is mesélt.

A „nejlonbusz” áldozatai – északi túra a csapatépítés jegyében

Az Aranycsapat 1955 májusában északi túrán vett részt, Sebes Gusztáv szövetségi kapitány a fiatalítást tartotta szem előtt, kereste az olimpiai együttest – más kérdés, hogy aztán futballistáink nem utaztak el Melbourne-be. Labdarúgóink négy meccsen 27 gólt szereztek, s csupán négyet kaptak.

Aranycsapat: 95 éve született Buzánszky Jenő

Ma lenne 95 éves Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, a magyar labdarúgó-válogatott egykori kiváló jobbhátvédje. Az Aranycsapat Testület a járványhelyzet miatt koszorúzás helyett ezúttal az alábbi, szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben emlékezik meg róla. A nap folyamán a Bazilikában járt Buzánszky díszsírhelyénél Molnár Andrea, az Ovi-Sport alapítvány elnöke és ifjabb Buzánszky Jenő, illetve Debrecenben is megemlékeztek a legendás játékosról.

Hat évet töltött Puskás közvetlen közelében, a futball-legenda utolsó hat évét

Puskás Ferenc – Öcsi bácsi – népszerűsége annak ellenére töretlen szerte a világban, hogy már tizennegyedik éve nincs közöttünk. Egyre-másra kapja a legkülönbözőbb elismeréseket, a posztumusz kitüntetéseket, továbbra is a legismertebb magyar a világon. Nemcsak a góljai, utánozhatatlan cselei miatt szeretik, hanem kivételes emberségéért is. Mindig jó emlékezni rá, különösen április elején, a születésnapja idején. Megszólaltattuk azt az embert, aki Öcsi bácsinak egészen az utolsó napjáig ápolója, testőre, a mindenese volt, aki leste a gondolatait, és akit Öcsi bácsi is elfogadott. A 72 éves, Zsámbékon élő Kovács Jenőről van szó.

Labdarúgás: Puskás Ferencre emlékezett az Aranycsapat Testület

Bár a koszorúzás ezúttal elmaradt, otthonukban gyertyagyújtással és néma főhajtással emlékeztek az Aranycsapat Testület tagjai a 93 évvel ezelőtt ezen a napon született Puskás Ferencre.

Videó: filmgyári ködgéppel varázsoltak Puskáséknak Londont a Nagyréten

Új videosorozatunk, a Budapesti futballmesék első részében a Margitsziget déli csücskének és a MAC-pályának legendáját elevenítettük fel, múltbeli kalandozásunkat folytatva most a sziget északi része felé vesszük az irányt.

Aranycsapat: kiállítás nyílt Grosics és társai relikviáiból

Az újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában március 2-ig lehet megtekinteni a világhírű játékosok relikviáiból álló különleges tárlatot.

Aranycsapat: a 94 éve született Grosics Gyulára emlékeztek

Grosics Gyulára, az Aranycsapat 94 évvel ezelőtt született és 2014-ben elhunyt futballkapusára emlékeztek kedden sírhelyénél, a Szent István-bazilika altemplomában.

Kozma Imre atya a magyar futballról, a Fradiról, a PSG-ről, a közösség erejéről

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítóját az egész ország ismeri. Azt talán kevesebben tudják, hogy rajong a sportért, a labdarúgásért. Ott volt a Puskás Aréna avatómérkőzésén, gyakran megfordul Bajnokok Ligája-találkozókon, határozott véleménye van a világ labdarúgásáról és a magyar futball jelenlegi helyzetéről. A Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője a rend budapesti konventjének székhelyén fogadott minket.

Bejött a papírforma – ajánlunk egy csapatra való futballkönyvet

A Nemzeti Sportban nemrég külön cikkben bemutatott két nagyszabású munka, a Meggypiros mezben és a Kubala mellett is számos jelentős futballkönyv került piacra mostanság, ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót. A témák skálája igen széles, a kötetekben szó esik történelemről, gazdaságról, taktikáról és sportcsillagokról – jeles hazai és külföldi szerzők tollából.

„Puskás Ferenc, a nagyapám, kivételes ember volt. Itt van a szívemben”

Szombat este rendezték Monte-Carlóban a Világ Sportlegendái-díjátadó gálát, amelyen ebben az évben a posztumusz kitüntetést Puskás Ferencnek ítélték oda. A néhai futballgéniusz képviseletében a trófeát dédunokája, Ane de Juan Damborena és Schmitt Pál, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai bajnok vette át. A díj átadására a legendás 10-es egykori csapattársát, a Real Madridot képviselő, Amancio Amaro Varelát kérték fel.