Felavatták Kocsis Sándor szobrát a Groupama Aréna főbejáratánál

Születésének 90. évfordulóján felavatták Kocsis Sándor, az Aranycsapat, a Ferencváros, a Budapesti Honvéd, majd az FC Barcelona labdarúgójának, az 1954-es világbajnokság gólkirályának szobrát a Groupama Aréna főbejáratánál.

Aranycsapat: Lantos Mihálynak a pacalpörkölt volt a specialitása a konyhában

Ötödször ítélte oda a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány az Östreicher-díjat, amelyet idén Lantos Mihályné Beretvás Mária vehetett át. Az Aranycsapat balhátvédjének, Lantos Mihálynak az özvegye az indoklás szerint a házastársként eltöltött negyed évszázad szeretetteljes családi légkörének megteremtéséért, a férje karrierjéhez mindig alkalmazkodva is példamutató pedagógusi és családanyai helytállásáért kapta az elismerést. Az NSO Tv-nek beszélt a megismerkedésükről is, illetve azt is elárulta, férje milyen otthonosan mozgott a konyhában.

Aranycsapat: a kilencven éve született Kocsis Sándorra emlékeztek

Kocsis Sándor olimpiai bajnok labdarúgó születésének kilencvenedik évfordulója alkalmából koszorúzást tartottak pénteken a Szent István-bazilika altemplomában lévő sírhelyénél.

Kép: emléktáblát avattak Pécsen az Aranycsapat tiszteletére

Buzánszky Jenő és Grosics Gyula leszármazottai és családtagjai jelenlétében emléktáblát avattak Pécsen az Aranycsapat utcában a legendás magyar labdarúgó-válogatott tiszteletére. 

Miként ásta alá az Aranycsapat klasszisainak bizalmát a „margitszigeti pénzosztás”?

Kilencven évvel ezelőtt, egymástól mintegy kilencven kilométer távolságra, huszonkilenc nap különbséggel született meg a magyar és az egyetemes futballtörténelem két korszakos csatárzsenije. Czibor Zoltán és Kocsis Sándor személyisége nem is különbözhetett volna jobban, de pályafutásuk már-már kísérteties hasonlóságot mutatva haladt egymással összefonódva. A Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletében indított sorozatunk 3. része.

NS Hosszabbítás: A diplomatikus válaszokat kerülő sportdiplomata

Szinte gyerekként ismertük meg, miután 2004-ben Athénban olimpiai ezüstérmes lett. Csodáltuk sportága világklasszisaként, miután 2012-ben Londonban világcsúccsal lett olimpiai bajnok. És sokat várunk tőle azután, hogy a jövőben sportdiplomataként kamatoztatja tudását, kapcsolatrendszerét. Gyurta Dániel az elmúlt tizenöt évről beszélt a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében – diplomatikus fordulatok nélkül.

Árulónak tartották őket a fradisták, mégis a Honvédban kötöttek ki

Kilencven évvel ezelőtt, egymástól mintegy kilencven kilométer távolságra, huszonkilenc nap különbséggel született meg a magyar és az egyetemes futballtörténelem két korszakos csatárzsenije. Czibor Zoltán és Kocsis Sándor személyisége nem is különbözhetett volna jobban, de pályafutásuk már-már kísérteties hasonlóságot mutatva haladt egymással összefonódva. A Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletében indított sorozatunk 2. része.

Eb 2020: újabb spanyol gól, de messze még a magyar csúcs

A spanyol válogatott Eb-selejtezőjén Románia ellen Sergio Ramos a 29. percben büntetőből megszerezte a vezetést, és ezzel az ibériaiak sorozatban a 35. válogatott mérkőzésükön is szereztek gólt. Ez a jelenleg leghosszabb aktív sorozat, de a csúcsdöntéstől messze van még, azt ugyanis a magyar válogatott tartja: az Aranycsapat fémjelezte időszakban 1949 és 1957 között 66 meccsén volt folyamatosan eredményes.

TF: egy hónapig látogatható az Arany pillanatok című kiállítás

A Testnevelési Egyetem aulájában szeptember végéig látható az Arany pillanatok című vándorkiállítás, amely a legendás Aranycsapat tagjainak relikviáit mutatja be.

Czibor-emlékév: „Akkor szólj, ha Komárom következik – akkor otthon vagyok!”

A komáromi Monostori erődben nyitotta meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Czibor 90 elnevezésű rendezvénysorozatot, amely az augusztus 23-án kilencven éve született Czibor Zoltán nagysága előtt tiszteleg.

Czibor Zoltán és Kocsis Sándor: az Üllői úti fiúk

Kilencven évvel ezelőtt, egymástól mintegy kilencven kilométer távolságra, 29 nap különbséggel született meg a magyar és az egyetemes futballtörténelem két korszakos csatárzsenije. Czibor Zoltán és Kocsis Sándor személyisége nem is különbözhetett volna jobban, de pályafutásuk már-már kísérteties hasonlóságot mutatva haladt egymással összefonódva.

Aranycsapat: Czibor Zoltán lányai fényes jövőt jósolnak a Honvédnak

Czibor Zoltán két legidősebb lánya, Erzsébet és Írisz is részt vett a Czibor Zoltán-emlékév ünnepélyes megnyitóján a komáromi Monostori erődben. Az eseményen beszélgetett velük az NSO Tv édesapjukról, a Ferencváros csütörtöki Európa-liga-selejtezőjéről, amit a Groupama Arénában szurkoltak végig, valamint szóba került a Bp. Honvéd jövője is. 

Aranycsapat: elindult Komáromban a Czibor-emlékév

Elindult a Czibor 90-emlékév: kiállítással, új életrajzi kötettel, készülő szoborral, dokumentumfilmmel és musicallel is tisztelegnek az Aranycsapat legendás labdarúgójának emléke előtt.

Aranycsapat: emlékévvel tiszteleg Komárom a 90 éve született Czibor Zoltán előtt

Miniszteri megnyitóval, vándorkiállítással, könyvbemutatóval, életrajzi musicallel kezdődik pénteken a Czibor 90 emlékév.

Aranycsapat: útjára indul a Czibor-emlékév rendezvénysorozat

A Duna-parti városban könyvvel, musicallel, szoborral, filmmel ünneplik az Aranycsapat és az FC Barcelona legendáját.

Labdarúgás: a 40 éve elhunyt Kocsis Sándorra emlékezett az Aranycsapat Testület

Kocsis Sándorra, az Aranycsapat legendás csatárára emlékeztek hétfőn, halálának negyvenedik évfordulóján, a világhírű futballista sírhelyénél, a Szent István Bazilika altemplomában.

Egy hittanos lázadása – 40 éve hunyt el Kocsis Sándor

Rendhagyó cikkel emlékezünk a negyven éve, 1979. július 22-én elhunyt Kocsis Sándorra – az őt már tízéves szegedi fiúként élőben is csodáló Thékes István kollégánk személyes történeteinek segítségével.

Labdarúgás: 15 éves a Buzánszky-kupa

Tizenöt éves a Buzányszky Jenő labdarúgó Egyetem Kupa – az ország legnagyobb egyetemi tornáján az elmúlt másfél évtizedben mintegy 30 ezren léptek pályára. A jubileumi tornát a férfiaknál a Made In Italy, míg a nőknél a Solisun FC nyerte meg – olvasható a dehir.hu-n.