Férfi kosár: ausztrál-magyar bedobóval erősített az Albacomp

Anthony Olah személyében ausztrál-magyar kettős állampolgárságú bedobóval erősített az Albacomp NB I-es férfi kosárlabdacsapata. A 23 éves játékos magyar anyakönyvi kivonattal rendelkezik, Ausztráliában, majd a Simon Fraser csapatában játszott az NCAA 2-ben. Az utóbbi idényben 13.2 pont és 7.4 lepattanó volt az átlaga, ezzel a második legjobb dobó és a legjobb lepattanózó volt csapatában.

Férfi kosár NB I: eddig jól megfelelt, ezért megtartják az amerikait

A szezon végéig meghosszabbította Wayne Chism szerződését a férfi kosárlabda NB I legutóbbi ezüstérmese, az Albacomp.

Férfi kosár NB I: az Albacomp még egy bajnokin teszteli az amerikait

Wayne Chism egyelőre nem lett az Albacomp játékosa, a férfi kosárlabda NB I-ben érdekelt székesfehérvári klub tovább teszteli.

Férfi kosár NB I: az Albacomp nem vár tovább a késő amerikaira

A férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Albacomp nem vár tovább az útlevélgondok miatt késő Billy White-ra, inkább meghosszabbította a szintén amerikai Wayne Chism próbajátékát.

„Élő halott” kosárlabdatréner Fehérváron

Az Albacomp kosárlabdacsapata a hat évvel ezelőtti idényre hazai mércével rendkívüli nemzetközi rutinú és tekintélyű edzőt igazolt Predrag Kruscic személyében. A horvát szakember azonban nem kifejezetten járt az élet napos oldalán minálunk, a sors rövidre szabta a szomorúan alakuló itteni tevékenységét. De még mindig jóval hosszabbra és vidámabbra, mint amilyennek röpke ideig sokan hitték...

Hanga Ádám a spanyol élvonalban folytatja

Lehullt a lepel: a magyar férfi kosárlabdasport legtehetségesebb játékosa, Hanga Ádám kettő plusz két évre a spanyol élvonalbeli Assignia Manresa csapatához szerződött. A 22 éves, két méter magas játékossal a jövő kihívásairól és új csapatáról beszélgettünk.

Ma eldől a Szolnok és az Albacomp aranycsatája

Ennél izgalmasabban aligha alakulhatott volna a férfi kosárlabda-bajnokság döntője. Az Albacomp két sima győzelme után az Olaj szépített, majd Székesfehérváron egyenlített, így szerdán Szolnokon dől el, melyik együttes szerzi meg az aranyérmet.

Férfi kosárlabda NB I: egyenlített a Szolnok, ötödik meccs dönt

A Szolnoki Olaj idegenben 77–76-ra legyőzte az Albacompot a férfi kosárlabda NB I döntőjének hétfő esti negyedik mérkőzésén, így az összesített állás 2–2-re módosult. A bajnoki címről ötödik találkozó dönt szerdán Szolnokon.

Az első meccs sokkja után az Olaj Fehérváron vághat vissza

Tizennyolc támadólepattanót szedett le Szolnokon az Albacomp, és tizennyolc ponttal meg is nyerte szombaton a bajnoki döntő első meccsét. A másodikat kedden vívják Fehérváron, a bajnoki cím favoritjának vélt Olaj tagjai pedig a vasárnap estét is együtt töltötték, hogy eddzenek és megbeszéljék a történteket. A szolnokiaknak a győzelemhez keményebben kell játszaniuk, mint legutóbb, s valahogy lelassítaniuk az ellenfelet.

Crocker idénye kényszerű véget ért, bajban az Albacomp

A férfi kosárlabda NB I elődöntőjének első meccsein igazolódó papírforma (hazai parketten nyert az Albacomp és a Szolnok) könnyen borulhat a mai második találkozókon, mert a vasiak mindenkire veszélyesek Körmenden, míg a fehérváriak a szezon hátralévő részére elvesztették egyik legjobbjukat, Tony Crockert.

Férfi kosárlabda: Crocker és Hanga áttolta az Albát a holtponton

Az Albacomp élt a hazai pálya kínálta eséllyel, és helyenként nagy csatában, de szinte végig vezetve 91–78-ra legyőzte az Atomerőműt a férfi kosárlabda NB I szombati elődöntőjében, a két csapat párharcának első mérkőzésén.

Erős kezdés: majdnem 30-at vert ellenfelére az Olaj és az Alba

A hazai pályán kezdő csapatok győzelmével indult, majd váratlan vendégsikerrel folytatódott szombaton a férfi kosárlabda NB I felsőházi rájátszása. Az első kiemelt Szolnok és a második kiemelt Albacomp nagy különbséggel, a Körmend sokáig bizonytalan kimenetelű csatában győzte le ellenfelét,ellenben az Atomerőmű nem tudott élni a pályaelőnnyel – nagyon kikapott a címvédő Zalaegerszegtől.

Férfi kosárlabda NB I: tarolt az Olaj és az Alba, nyert a Körmend is

A hazai pályán kezdő csapatok győzelmével indult szombaton a férfi kosárlabda NB I felsőházi rájátszása: az első kiemelt Szolnok és a második kiemelt Albacomp nagy különbséggel, a Körmend sokáig bizonytalan kimenetelű csatában győzte le ellenfelét.

A Szolnok és az Albacomp is száz fölé ment, az Atom a harmadik

Nem történt meglepetés a férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának szombati záró fordulójában: a Szolnok, az Albacomp és az Atomerőmű egyaránt érvényesítette a papírformát, így e három csapat ebben a sorrendben végzett a dobogón, és jutott be a rájátszásba. A Körmend kínos vereséget szenvedett Debrecenben, a Kaposvár 123 ponttal tömte meg a Sopron kosarát.

Férfi kosár NB I: Szolnok, Albacomp, Atomerőmű maradt a sorrend

Nem történt meglepetés a férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának szombati záró fordulójában: a Szolnok, az Albacomp és az Atomerőmű egyaránt érvényesítette a papírformát, így e három csapat ebben a sorrendben végzett a dobogón, és jutott be a rájátszásba. A Körmend kínos vereséget szenvedett Debrecenben, a Kaposvár 123 ponttal tömte meg a Sopron kosarát.

Mentőövért kiált az AV 19, az Alcoa és az Albacomp

Kritikus helyzetére tekintettel sürgős segélyt kér Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatától a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorong-, az Alcoa FKC-RightPhone női kézilabda-, valamint az Albacomp kosárlabda-szakosztálya.

Óriási csata, triplaeső, a Szolnoké a kupa

Óriási csatában, de szinte végig vezetve a Szolnoki Olaj 79–71-re legyőzte az Albacompot a férfi kosárlabda Magyar Kupa hétfő esti szolnoki döntőjében, ezzel elhódította a serleget.

Férfi kosárlabda: Hanga itthon csak az Albacompnál képzeli el a jövőjét

A férfibajnokság egyik legjobb formában lévő magyar játékosa Hanga Ádám, akivel új szerződést kötött csapata, az Albacomp.

Az Atomerőmű elvette a Kecskemét „szüzességét”

A férfi kosárlabda NB I 4. fordulójában az eddig veretlen Kecskemét hazai pályán szenvedett vereséget az Atomerőműtől: vendégcsapat 77–66-ra nyert. A Nyíregyháza hazai pályán könnyedén, 121–84-re győzött a Salgótarján ellen. A listavezető ZTE továbbra is hibátlan: Völgyi Péter együttese a Pécs otthonában nyert. A Szolnok az Albacompot győzte le.

Győztek az esélyesek, volt egy nagy henger is

A bajnok Zalakerámia-ZTE, a Falco és a Körmend több mint harminc ponttal győzött, és nyert az Albacomp, Atomerőmű páros is a férfi kosárlabda-bajnokság első fordulójának szombati játéknapján.