Súlyemelés: öt oroszt eltiltottak doppingolás miatt

A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) öt orosz versenyzőt eltiltott doppingolás miatt.

Súlyemelés: 2024-ig biztosan az olimpia műsorán marad a sportág

Tokió után szinte biztosan a 2024-es párizsi olimpia műsorán is szerepel majd a súlyemelés a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökségének keddi döntése nyomán. Aján Tamás, a sportág nemzetközi szövetségének (IWF) elnöke örömmel fogadta a hírt.

Súlyemelés: Nem sokkol ez az állapot – Aján Tamás

A szombaton 80. életévét betöltő Aján Tamást már nem sokkolja, hogy a súlyemelés olimpiai létéért kell naponta küzdenie.

Párizs 2024: dicsérték a súlyemelést, de...

Dicséretet kapott a doppingellenes munkájáért a súlyemelés nemzetközi vezetése, de még nem véglegesítették a 2024-es párizsi olimpia programjában a sportágat a NOB tokiói kongresszusán.

Súlyemelő-vb: a doppingszigor nem enyhülhet – Aján Tamás

Alapvetően jól vizsgáztak a november elsejétől érvényes és a szombaton zárult világbajnokságon bemutatkozó új súlyemelő-kategóriák, amelyek többségében világcsúcsok sora született a türkmén fővárosban. 

Súlyemelés: új időszámítás – 10-10 új súlycsoport

A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) Taskentben tartott kongresszusa elfogadta az új kategóriákat, így az eddigi nyolc-nyolc helyett – már a novemberi világbajnokságon is – tíz-tíz súlycsoportban rendeznek versenyeket.

Súlyemelés: Aján bízik benne, az olimpiai programban marad a sportág

Július közepére ígért döntést a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) arról, hogy a 2020-as tokiói játékok műsorán szereplő súlyemelés ott lehet-e a 2024-es párizsi olimpián is. A döntés kapcsán Aján Tamás, a nemzetközi szövetség elnöke nyilatkozott az MTI-nek.

Súlyemelő-vb: jó benyomásokat szerzett a NOB-alelnök

Saját bevallása szerint összességében igen jó benyomásokat szerzett az anaheimi súlyemelő-világbajnokságon Anita DeFrantz, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyik alelnöke.

Súlyemelés: doppingellenes program Ajánéktól a NOB-nak

Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) eltökélt abban, hogy megvédje a tiszta sportolókat, s egyben megfeleljen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) doppingellenes elvárásainak – hangsúlyozta Aján Tamás, a szervezet elnöke nyílt levelében, amelyet az olimpiai sportágakkal, hírekkel foglalkozó insidethegames portál közölt.

Súlyemelés: „Néha nagyon csúnya kampány folyt”

Egymás után ötödször választották meg a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) élére Aján Tamást. Azt mondja, időnként nagyon csúnya kampány folyt a bangkoki néhány nap alatt is.

Súlyemelés: Aján Tamás maradt a nemzetközi szövetség elnöke

A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) hivatalos honlapján közölte, hogy a bangkoki kongresszuson újabb négy évre a szervezet eddigi vezetőjét, Aján Tamást választották meg elnöknek. A magyar sportdiplomata, a NOB tiszteletbeli tagja ötödik ciklusát kezdheti meg az IWF élén.

NOB: A Sportdiplomata – portréfilm Aján Tamásról

Díszbemutatón vetítették le csütörtökön azt a portréfilmet, amely Aján Tamásról, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) elnökéről, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tiszteletbeli tagjáról készült.

Rio 2016: a magyar elnök szerint a közlekedés katasztrófa

Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) elnöke szerint a nyári riói olimpiára mindennel kész lesznek a brazilok, a közlekedés viszont katasztrofális.

Súlyemelés: „Jó rendezés, elfogadhatatlan magyar szereplés”

A súlyemelő-világbajnokság amerikai megrendezését nagyon jónak, a magyar szereplést ugyanakkor elfogadhatatlannak nevezte Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) elnöke, aki a vb lezárása után nyilatkozott az MTI-nek.

Súlyemelés: Aján Tamás évente négy Grand Prix-t szeretne

Minden idők legnagyobb díjazású súlyemelő Grand Prix-jét rendezte meg Kína a hét első három napján Fucsou városában, ahol négy kontinens meghívottjai vetélkedtek a kategóriagyőzelemért és az összesen 160 ezer dollárért, amelyet a tíz súlycsoport dobogósai között osztottak fel.

Súlyemelés: Aján Tamás kitüntetést kapott Moldovában

Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) elnöke a külföldieknek odaítélhető legmagasabb moldovai kitüntetést, a Becsületrendet vehette át a Chisinauban.

Súlyemelés: Észak-Koreában szólt a dél-koreai himnusz

Eddig példátlan módon Észak-Korea (Koreai NDK) fővárosában hangzott fel Dél-Korea (Koreai Köztársaság) himnusza, és a déliek zászlaját is felvonták a Phenjanban rendezett nemzetközi súlyemelőversenyen.

Súlyemelés: a NOB elnöke is gratulált Aján Tamásnak

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke is gratulált Aján Tamásnak ahhoz, hogy újabb négy esztendőre megerősítették tisztében a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) májusi választó kongresszusán.

Súlyemelés: Aján Tamás szerint jó úton jár a sportág

A legnehezebben kivívott, éppen ezért az eddigi legkedvesebb győzelmeként értékelte Aján Tamás, hogy újabb négy esztendőre elnökévé választotta a 188 országot számláló Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF).

Súlyemelés: Aján Tamás maradt a nemzetközi szövetség elnöke

A következő négy évben is Aján Tamás irányítja a Nemzetközi Súlyemelő-szövetséget (IWF), miután a küldöttek megerősítették elnöki pozíciójában a hétfői moszkvai tisztújító kongresszuson.