Súlyemelés: Nem függesztettek fel! – Aján Tamás

„Szemben a hazai és nemzetközi médiában megjelent közlésekkel, nem függesztett fel az IWF elnöksége a szerdai dohai rendkívüli ülésén” – jelentette ki Aján Tamás az MTI-nek a hazatérése után adott nyilatkozatában pénteken.

Súlyemelés: Aján Tamás biztos benne, hogy a vádak megdőlnek

Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) elnöke nem kételkedik abban, hogy a vizsgálatok tisztázzák őt és a szövetséget az ARD német televízió által megfogalmazott vádak alól.

Súlyemelés: Aján Tamást 90 napra felfüggesztették

Nem váltotta le, de a nemzetközi szövetség (IWF) végrehajtó testülete 90 napra felfüggesztette Aján Tamás elnököt, az ügyeket a szervezet női alelnöke, Ursula Papandrea viszi áprilisig.

Súlyemelés: A sportágban eltöltött jó ötven év után bélyeget nyomtak rám – Aján

A nemrég hazatérő Aján Tamás még nem látta az őt és az IWF-et súlyos vádakkal illető riportfilmet. Ígéri, mindent kivizsgálnak, és a NOB-elnökre hivatkozva nem aggódik a sportág 2024-es státusa miatt.

Súlyemelés: Ez igazságtalan támadás ellenem – Aján Tamás

Amint arról beszámoltunk, a német ARD televízió a Titkos dopping – a súlyemelők ura című dokumentumfilmjében tárta fel bizonyítékait, amelyek arról árulkodnak, hogy az Aján Tamás által vezetett Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) korrupt módon működött, titkos számlát vezetett, eltussolta a doppingolást. A megvádolt sportvezető igazságtalannak tartja a vádakat, s a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) előtt tisztázná magát.

Súlyemelés: Rosszindulatú célozgatások, nem valós információk – reagált a MACS

A Magyar Antidopping Csoport közleményben reagált az Aján Tamás sportdiplomatát és a csoport munkáját ért vádakra. Mint beszámoltunk róla, a német ARD Televízió oknyomozó újságírói csapata által készített, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) doppingellenőrzési teszt-programját vizsgáló dokumentumfilmben azt állították, az Aján által vezetett Nemzetközi Súlyemelő-szövetség korrupt módon működött, titkos számlát vezetett, több esetben is eltussolta a doppingolást.

Súlyemelés: súlyos vádak Aján Tamás ellen az ARD csatorna dokujában

A német ARD televízió a Titkos dopping – a súlyemelők ura című dokumentumfilmjében tárja fel bizonyítékait, amelyek arról árulkodnak, hogy az Aján Tamás által vezetett Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) korrupt módon működött, titkos számlát vezetett, eltussolta a doppingolást.

Súlyemelő-vb: thaiföldi csúcsverseny thaiok nélkül

A pénteken zárult súlyemelő-világbajnokságot a thai szövetség nagyszerűen megrendezte, annak ellenére, hogy egyetlen thai versenyző sem indulhatott rajta – mondta Aján Tamás, a sportág nemzetközi szövetségének (IWF) magyar elnöke az MTI-nek adott értékelésében.

Súlyemelés: öt oroszt eltiltottak doppingolás miatt

A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) öt orosz versenyzőt eltiltott doppingolás miatt.

Súlyemelés: 2024-ig biztosan az olimpia műsorán marad a sportág

Tokió után szinte biztosan a 2024-es párizsi olimpia műsorán is szerepel majd a súlyemelés a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökségének keddi döntése nyomán. Aján Tamás, a sportág nemzetközi szövetségének (IWF) elnöke örömmel fogadta a hírt.

Súlyemelés: Nem sokkol ez az állapot – Aján Tamás

A szombaton 80. életévét betöltő Aján Tamást már nem sokkolja, hogy a súlyemelés olimpiai létéért kell naponta küzdenie.

Párizs 2024: dicsérték a súlyemelést, de...

Dicséretet kapott a doppingellenes munkájáért a súlyemelés nemzetközi vezetése, de még nem véglegesítették a 2024-es párizsi olimpia programjában a sportágat a NOB tokiói kongresszusán.

Súlyemelő-vb: a doppingszigor nem enyhülhet – Aján Tamás

Alapvetően jól vizsgáztak a november elsejétől érvényes és a szombaton zárult világbajnokságon bemutatkozó új súlyemelő-kategóriák, amelyek többségében világcsúcsok sora született a türkmén fővárosban. 

Súlyemelés: új időszámítás – 10-10 új súlycsoport

A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) Taskentben tartott kongresszusa elfogadta az új kategóriákat, így az eddigi nyolc-nyolc helyett – már a novemberi világbajnokságon is – tíz-tíz súlycsoportban rendeznek versenyeket.

Súlyemelés: Aján bízik benne, az olimpiai programban marad a sportág

Július közepére ígért döntést a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) arról, hogy a 2020-as tokiói játékok műsorán szereplő súlyemelés ott lehet-e a 2024-es párizsi olimpián is. A döntés kapcsán Aján Tamás, a nemzetközi szövetség elnöke nyilatkozott az MTI-nek.

Súlyemelő-vb: jó benyomásokat szerzett a NOB-alelnök

Saját bevallása szerint összességében igen jó benyomásokat szerzett az anaheimi súlyemelő-világbajnokságon Anita DeFrantz, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyik alelnöke.

Súlyemelés: doppingellenes program Ajánéktól a NOB-nak

Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) eltökélt abban, hogy megvédje a tiszta sportolókat, s egyben megfeleljen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) doppingellenes elvárásainak – hangsúlyozta Aján Tamás, a szervezet elnöke nyílt levelében, amelyet az olimpiai sportágakkal, hírekkel foglalkozó insidethegames portál közölt.

Súlyemelés: „Néha nagyon csúnya kampány folyt”

Egymás után ötödször választották meg a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) élére Aján Tamást. Azt mondja, időnként nagyon csúnya kampány folyt a bangkoki néhány nap alatt is.

Súlyemelés: Aján Tamás maradt a nemzetközi szövetség elnöke

A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) hivatalos honlapján közölte, hogy a bangkoki kongresszuson újabb négy évre a szervezet eddigi vezetőjét, Aján Tamást választották meg elnöknek. A magyar sportdiplomata, a NOB tiszteletbeli tagja ötödik ciklusát kezdheti meg az IWF élén.

NOB: A Sportdiplomata – portréfilm Aján Tamásról

Díszbemutatón vetítették le csütörtökön azt a portréfilmet, amely Aján Tamásról, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) elnökéről, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tiszteletbeli tagjáról készült.