Boksz: az AIBA elutasítja a 16 millió dolláros orosz ajánlatot

A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) megbízott elnöke csütörtökön elárulta, hogy a végrehajtó bizottság el fogja utasítani orosz tagja, Umar Kremljov 16 millió dolláros ajánlatát, amellyel az üzletember rendezte volna a szövetség tartozásait.

Ökölvívás: az AIBA felháborodott a NOB-elnök nyilatkozatán

A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) vezetősége szerint Thomas Bach valamennyi nemzetközi sportági szövetséget degradált azzal, hogy egy új bokszszövetség felállítását szorgalmazta, amely lebonyolítaná az ökölvívótornát a jövő évi tokiói olimpián.

Ökölvívás: marokkói ideiglenes elnök az AIBA élén

A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) ideiglenes ügyvezető elnöknek választotta pénteken a marokkói Mohamed Musztahszant, az afrikai szövetség vezetőjét.

Ökölvívás: „félreáll” a nemzetközi szövetség elnöke

A támadások kereszttüzében lévő üzbég Gafur Rahimov helyett a továbbiakban egy ideiglenes ügyvezető elnök irányítja a Nemzetközi Ökölvívó-szövetséget (AIBA).

Olimpia: nyáron döntenek a tokiói bokszversenyről

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) júniusi, lausanne-i ülésén születhet döntés a jövő évi tokiói játékok ökölvívótornájáról, melyet jelen állás szerint nem szervezhet meg a sportág nemzetközi szövetsége (AIBA).

Tokió 2020: Szeretnénk, ha lenne ökölvívótorna az olimpián – Bach

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség ellen indított BOB-eljárás ellenére is lesz ökölvívás a tokiói olimpia programjában.

Tokió 2020: a NOB befagyasztotta kapcsolatát az AIBA-val

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) befagyasztja kapcsolatát a Nemzetközi Ökölvívó-szövetséggel (AIBA), melynek így a tokiói olimpia versenyeinek előkészítését is fel kell függesztenie. A sportági szervezet ellen NOB-vizsgálat indul.

Ökölvívás: egy svájci bank megszüntette az AIBA számláját

Az insidethegames.biz információi szerint a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) számlavezető bankja már év elején megszüntette a szervezet számláját és kiüríttette a széfjeit.

Ökölvívás: véglegesítették az ideiglenes elnököt az AIBA élén

Az eddigi ideiglenes elnököt, Gafur Rahimovot választották meg a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) vezetőjének.

Ökölvívás: indulhat a kazah jelölt az „üzbég bűnöző” ellen

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) keddi döntése értelmében a kazah Serik Konakbajev elindulhat a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) szombati elnökválasztásán.

Ökölvívás: a NOB felfüggesztette a kifizetéseket az AIBA-nak

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) felfüggesztette a Nemzetközi Ökölvívó-szövetségnek (AIBA) járó pénzek kifizetését, amíg a szervezeten belüli helyzet nem normalizálódik.

Ökölvívás: azonnali hatállyal felfüggesztették az AIBA elnökét

A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) fegyelmi bizottsága felfüggesztette tisztségéből Vu Csing-kuo elnököt.

Boksz: belháború a nemzetközi szövetségben, az irodát bezárták

Belháború alakult ki a Nemzetközi Ökölvívó Szövetségben (AIBA): a végrehajtó bizottság szavazást kezdeményez a jelenlegi elnök, Vu Csing Kuo leváltásáért, és létrehozott egy ideiglenes vezető testületet Vu ellenében.

Ökölvívás: Kontrecz Márk lett a hónap bokszolója az AIBA-nál

Az AIBA-hoz beérkezett szavazatok száma alapján a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség nyilvánosságra hozta, hogy július legjobb öklözője a magyar Kontrecz Márk lett. (A szűkített listán három, az előző hónapban kitűnőt nyújtó sportember neve szerepelt.) A 17 éves versenyző azzal nyerte el a kitüntető címet, hogy a szabadkai Aranykesztyű-tornát nem csak hogy megnyerte, de a 20 nemzetet felvonultató mezőnyben őt találták a legtechnikásabb versenyzőnek a szakemberek.

Ökölvívás: az AIBA felfüggesztette Anglia tagságát

A Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség (AIBA) hétfőn felfüggesztette az angol szövetség tagságát „jelentős jogsértések elkövetése miatt".

Ökölvívás: felfüggesztették India nemzetközi tagságát

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) ideiglenesen felfüggesztette indiai szövetsége (IABF) tagságát, mert a gyanú szerint annak szeptemberi tisztújításán manipulációk történtek.

Ökölvívás: jön a profiknál már bevált pontozási rendszer az amatőröknél

Immár biztos, hogy jelentős változások lesznek az amatőr ökölvívásban 2013. január 1-től. Már nem fejvédőben bokszolnak a bunyósok, a profiknál bevált szisztéma szerint pontoznak a bírák.

Ökölvívás: a női szakág felvételét kérik a londoni ötkarikás műsorba

Minden eddiginél erőteljesebben lobbizik a női ökölvívás olimpiai programba való felvételéért a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség (AIBA).