Nyílt vízi úszás: Rasovszky Kristóf vk-győztes Füreden

Rasovszky Kristóf győzött 10 kilométeren a nyílt vízi úszók balatonfüredi világkupaversenyén.

Úszó-vk: Hosszú 200 vegyesen nyert, összetettben 2. lett

Hosszú Katinka nyerte a 200 méter vegyes döntőjét szombaton az úszó világkupa-sorozat szingapúri rövid pályás állomásának harmadik, befejező napján. Ezzel együtt a háromszoros olimpiai bajnok maradt a második helyen a vk összetett pontversenyében a címét megvédő svéd Sarah Sjöström mögött.

Úszó-vk: maradt a különbség Hosszú és Sjöström között

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA hétfői összesítése szerint a svéd versenyző 285, a háromszoros olimpiai bajnok magyar pedig 270 ponttal várja a csütörtöktől szombatig tartó szingapúri záróviadalt.

Úszó-vk: Hosszú arany- és bronzérmet nyert a záró napon

Hosszú Katinka egy arany- és egy bronzérmet nyert vasárnap az úszó világkupa-sorozat tokiói, rövid pályás állomásának harmadik, befejező napján.

Úszó-vk: Hosszú megint az év legjobbjával nyert

A tokiói úszóvilágkupa második napjának döntőin összesen két számban volt magyar érdekeltség, Hosszú Katinka 400 vegyesen nyert, míg 100 háton a harmadik lett.

Úszó-vk: Hosszú óriási csatában nyert Sjöström előtt – videó

A Tokióban zajló úszóvilágkupa első napján Hosszú Katinka két aranyérmet nyert: előbb 100 méter vegyesen, majd harminc perccel később (!) 200 pillangón sem talált legyőzőre – számolt be róla a Magyar Úszószövetség (MÚSZ).

Úszó-vk: Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid is nyert aranyat Pekingben

Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid is szerzett egy aranyérmet vasárnap Pekingben az úszók világkupa-sorozatának rövid pályás állomásán.

Úszó-vk: Hosszú Katinka egy arannyal és egy ezüsttel folytatta

Hosszú Katinka egy arany- és egy ezüstéremmel folytatta szereplését szombaton az úszók világkupa-sorozatának rövid pályás pekingi állomásán.

Úszó-vk: Hosszú Katinka két arannyal kezdett Pekingben

Hosszú Katinka két aranyérmet nyert pénteken az úszók világkupa-sorozatának pekingi állomásán.

Úszás: jövőre október elején rendezik a budapesti vk-versenyt

Október 3. és 5. között kerül sor a jövő évi úszó világkupa-sorozat budapesti versenyére.

Úszó-vk: Hosszú Katinka két számban első idővel döntős

Hosszú Katinka két számban is a legjobb idővel jutott döntőbe az úszók világkupájának budapesti állomásán a Duna Arénában zajló verseny szombati napjának délelőtti előfutamaiból.

Úszó-vk: Chad le Clos akkora tapsot kapott, hogy félig magyarnak számít – Cseh

A férfiaknál Lakatos Dávid nagyszerű úszással ezüstérmet szerzett 1500 gyorson a Duna Arénában zajló budapesti rövid pályás úszóvilágkupa pénteki, délutáni fináléjában. Cseh László 200 vegyesen ezüstérmes lett, míg Jakabos Zsuzsanna 400 vegyesen a harmadik helyen csapott a célba. Velük beszélgetett az NSO Tv stábja.

Úszó-vk: Hosszú arannyal és bronzzal folytatta; Lakatos ezüstöt szerzett

Hosszú Katinka az első helyen zárt a nőknél 400 méter vegyesen a Duna Arénában zajló budapesti rövid pályás úszóvilágkupa pénteki, délutáni fináléjában. A férfiaknál Lakatos Dávid nagyszerű úszással ezüstérmet szerzett 1500 gyorson, míg a mix gyorsváltó bronzérmes lett 4x50 méteren.

Úszó-vk: Hosszú Katinka folytatta jó szereplését

Továbbra is remek teljesítményt nyújt Hosszú Katinka az úszó világkupa-sorozat budapesti állomásán: a háromszoros olimpiai bajnok a péntek délelőtti előfutamos programban 100 méter háton bizonyult a leggyorsabbnak.

Úszó-vk: Hosszú öröme, Torghelle és Baji ünnepel – képgaléria

Mint megírtuk, Hosszú Katinka az első helyen zárt a nőknél 100 méter vegyesen a Duna Arénában zajló budapesti rövid pályás úszóvilágkupa délutáni fináléjában, ezzel begyűjtötte a 400. egyéni vk-érmét, nem sokkal később pedig megszerezte a 401. medáliáját is, miután 200 méter pillangón diadalmaskodott. Képgalériánkban megnézhetik Tumbász Hédi, Földi Imre és Török Attila legjobb fotóit a verseny első napjáról.

Úszó-vk: Hosszú 100 m vegyesen és 200 m pillangón is aranyérmes

Hosszú Katinka az első helyen zárt a nőknél 100 méter vegyesen a Duna Arénában zajló budapesti rövid pályás úszóvilágkupa délutáni fináléjában, ezzel begyűjtötte a 400. egyéni vk-érmét! Háromszoros olimpiai bajnokunk nem sokkal később 200 méter pillangón is diadalmaskodott. A férfiaknál 400 méter gyorson Holló Balázs a hatodik, Verrasztó Dávid a hetedik, Bernek Péter a nyolcadik lett, míg 100 méter vegyesen Dudás Dániel a 7., Földházi Dávid pedig a 8. helyen végzett. Férfi 200 méter háton Telegdy Ádám negyedikként, Bernek Péter hetedikként csapott a célba, később Cseh László 5. lett 100 méter pillangón, végül férfi 50 méter gyorson Lobanovszkij Maxim szintén az 5.

Úszó-vk: Hosszú Katinka csak úgy sugárzik a boldogságtól – fotók

Hosszú Katinka is ott volt szerdán az Akváriumban az úszó világkupa-sorozat budapesti rövid pályás versenye előtti sajtótájékoztatón. Háromszoros olimpiai bajnokunk a képek tanúsága szerint rendkívül jó hangulatban volt, állandóan mosolygott, csak úgy sugárzott.

Úszó-vk: negyven ország ötszáz versenyzője indul Budapesten

Negyven országból mintegy ötszázan indulnak csütörtöktől szombatig a Duna Arénában az úszó világkupa-sorozat budapesti rövid pályás versenyén.

Úszó-vk: Hosszú egy aranyat és egy bronzot szerzett vasárnap

Hosszú Katinka egy arany- és egy bronzérmet szerzett vasárnap az úszók világkupájának eindhoveni rövid pályás állomásának zárónapján.